Hoe betrouwbaar en veilig is Toluna? Is Toluna oplichting of kan je er echt geld mee verdienen? Wij zochten het uit!

Wat is Toluna?

toluna-logoIn de wereld van online enquêtes is geld verdienen met Toluna vrij populair en onze review over Toluna zal je een idee geven over hoe het werkt en of deze site ook geschikt is voor jou om te gebruiken. Met een wereldwijde gemeenschap van meer dan negen miljoen gebruikers schept de Toluna Group op over het feit dat ze de grootste gemeenschap voor enquêtes zijn en dat ze ook het grootste onderzoeksplatform ter wereld zijn. Ze blijken niet voor niets in onze top 5 beste enquete sites te staan! Deze gratis online gemeenschap is in 2000 in Parijs opgericht en brengt nu via een geavanceerd en potentieel lonend onderzoek, dat per merk zorgvuldig wordt opgezet, merken en consumenten uit 57 landen samen.

9 miljoen mensen verdienen geld met enquêtes van Toluna

Op de site vind je enquêtes, die je in ruil voor beloningen en geschenken kunt voltooien. Als je niet zeker weet hoe dit precies in zijn werk gaat, maak je dan maar geen zorgen. Ook als je nog nooit van de termen Thumb Its en Battles hebt gehoord, hoef je je niet druk te maken. Als je besluit om je aan te melden bij Toluna moet je akkoord gaan met de voorwaarden en zul je hier meer informatie over krijgen. Waar je vooralsnog wel rekening mee moet houden, is dat de site het volgende doet:

  • Bedrijven en merken helpen bij het automatiseren van onderzoeksprocessen, het verminderen van de inzichtstijd en het verkrijgen van nauwkeurige feedback rechtstreeks van hun eindgebruikers
  • Mensen zoals jij en ik, dus eigenlijk de gewone consumenten die iets te zeggen hebben over de producten die ze gebruiken, kunnen op de site hun mening geven waardoor een merk weet wat mensen van de alledaagse producten en artikelen vinden.

Dit tweede deel van hun activiteit is wat ons echt interesseert en in deze review over Toluna gaan we dat eens nader gaan bekijken.

AANMELDEN BIJ TOLUNA


Hoe werkt Toluna?

toluna-aanmelden

Nog niet zo lang geleden, toen ik op een rustige middag waarop ik eigenlijk had moeten werken over mijn naderende vakantie droomde, maakte de smartphone van mijn collega me wakker. De telefoon begon als een gek te zoemen en het hield maar niet op. Natuurlijk was ik nieuwsgierig waarom deze normaal passieve collega ineens alles uit haar handen liet vallen toen ze zag dat het een bericht van Toluna was.

Ze was te druk om me zelfs maar uit te leggen wat ze aan het doen was of waarom het haar zo opwond, dus moest ik natuurlijk gewoon wel over haar schouder meekijken en toen kwam ik achter de waarheid. Ik ontdekte dat mijn collega verslaafd was aan Toluna. Als de smartphone zoemt, weet ik zeker dat er een enquête op haar ligt te wachten.

Binnen een paar klikken lukte het me al snel om een goed beeld te krijgen van hoe het werkt en wat ervoor zorgt dat mensen zo van Toluna houden. En het beste van alles is dat het niet lang duurde voordat ik me realiseerde dat Toluna ook echt legitiem is.

Als je een nieuwkomer in de wereld van Toluna bent, zoals ik ook was, stel ik me voor dat je deze tien essentiële feiten over deze website echt wilt weten:

1. Het is een platform voor enquêtes, dus je zult wel tijd moeten besteden aan de deelname aan enquêtes en het invullen van vragenlijsten. Bedrijven willen graag weten wat jouw mening over bepaalde producten is en daarom stellen ze via een site zoals Toluna vragen aan de klanten. Je antwoorden vertellen hen of en hoe ze hun marketinginspanningen kunnen aanpassen. Voor jouw inspanningen ontvang jij punten. Het is dus eigenlijk een win-win situatie.

2. De beste manier om uitnodigingen te ontvangen, die overeenkomen met je profiel, is door je gebruikersprofiel zo gedetailleerd mogelijk te maken. Hoewel elke enquête begint met enkele basisvragen die aangeven of je een goede match bent, levert het compleet maken van je profiel je extra enquêtes op. Soms heb je in plaats van een enquête van 15 tot 30 minuten dan de kans om snel een gesponsorde enquête in te vullen, wat niets anders is dan een snelle mening die je over een bepaald onderwerp geeft.

3. Je hebt een enorme gemeenschap om te raadplegen als je twijfelt over een of meer producten of diensten. Dit is waar Thumb Its en Battles een rol spelen en het verschil tussen hen is heel eenvoudig:

Je geeft je mening over een product en vraagt gebruikers om dit te bekijken. Ze kunnen dan een duim omhoog of omlaag bewegen en na hun feedback kun je je eigen geïnformeerde conclusie trekken. Vind je het moeilijk om te kiezen tussen twee verschillende producten of diensten? Maak dan een lijst met de voor en nadelen en laat gebruikers beslissen welke de winnaar wordt. Toluna maakt dit proces zeer gemakkelijk.

4. Je kunt zelfs je eigen polls maken – afgezien van de eerder genoemde gesponsorde enquêtes, gemaakt door bedrijven die graag je mening willen horen, kun je ook je eigen persoonlijke polls ‘maken’. Het is een van de eenvoudigste interfaces die ik ooit op sites heb gezien.

5. De communicatie op Toluna.com is gemakkelijk– je kunt een onderwerp aankaarten en hierover een gesprek met andere gebruikers beginnen. Dat betekent dat je de gemeenschap kunt vragen wat je wilt weten en dat er dan al snel informatieve antwoorden jouw kant op komen.

6. Jouw mening levert je punten op – ruil ze in voor specifieke prijzen of geniet van geld. Voor elke enquête of vragenlijst die je invult, krijg je een bepaald aantal punten in je virtuele portemonnee of wallet. Wanneer je dan 60.000 punten hebt bereikt, kun je ze inwisselen voor een grote selectie producten, die je kunt kopen bij beroemde winkels of, nog aantrekkelijker, voor contant geld. Als je niet te lang wilt wachten en die 60.000 punten snel wilt bereiken, kun je besluiten om genoegen te nemen met een zogenaamd geschenk. Kortom, het is een gok: ben je bereid je verzamelde punten te riskeren voor een mogelijke prijs? Het is een soort kraskaartspel waarbij je op de knop klikt en dan moet je afwachten of je je verwachte geschenk hebt gewonnen of niet.

7. De geschenken kunnen ook worden doorgegeven aan iemand anders. Als je het geluk hebt gehad om een geschenk te winnen kun je deze naar je persoonlijke account sturen of een andere vriend ermee verrassen. Je kunt het zelfs je geschenk als je in een vrijgevige bui bent naar iemand sturen die helemaal geen lid van Toluna is!

8. Als je graag nieuwe dingen probeert, kun je je aanmelden als tester van producten. Nogmaals, dit is site waarop merken hun nieuwe producten aanbieden om te testen, in ruil voor een beetje eerlijke feedback. Er is een lijst met beschikbare producten en je kunt kiezen voor degene die jij wilt proberen. Nadat je je hebt aangemeld, wordt er automatisch een willekeurige lijst ingevoerd, maar alleen je geluk bepaalt of je het product wel of niet per post ontvangt.

9. Toluna organiseert ook elke maand een sweepstake. Maar om in aanmerking te komen voor het bijwonen van deze evenementen, moet je de status van een ‘actief lid’ en een profielafbeelding hebben. Dan begint het eigenlijk want om een ‘actief lid’ te zijn, moet je de afgelopen drie maanden minstens één enquête hebben ingevuld of aan een onderzoek hebben deelgenomen.

10. Als je een beetje technisch bent, kun je de uitnodigingen om deel te nemen aan een enquête op je mobiel ontvangen. Weet je nog dat ik eerder zei dat mijn collega zo enthousiast was? Je hoeft alleen je mobiele nummer in te vullen en je kunt vervolgens SMS-meldingen ontvangen wanneer je in aanmerking komt voor een enquête. Het bericht zal je dan naar de pagina van de enquête zelf leiden, die je dan op je smartphone kunt openen.

AANMELDEN BIJ TOLUNA


Hoe makkelijk is het om geld te verdienen met Toluna?

geld-verdienen-tolunaOmdat mijn collega slechts een middag op kantoor nodig had om de ins en outs van de site te leren kennen, zou ik zeggen dat Toluna vrij eenvoudig en intuïtief te gebruiken is, net zoals Send Earnings.

Je kunt je aanmelden als een nieuwe gebruiker of je kunt je Facebook Account gebruiken om je mee aan te melden. Daarna kun je rechtstreeks naar de HELP-pagina gaan (het gedeelte met veelgestelde vragen onderaan de startpagina) om antwoord op al je vragen te krijgen. Daarin vind je vrijwel alles wat je nodig hebt om aan de slag te kunnen gaan: van deelname aan enquêtes tot mobiele enquêtes en sweepstakes, polls, onderwerpen en informatie over Thumb Its en Battles en er is ook uitleg te vinden over enkele van de meer technische aspecten van de site.

Je zult merken dat ze moeite doen om alles wat je moet doen in gewone taal uit te leggen, wat altijd een bonus is. Voor de meeste acties, die je wilt ondernemen, kun je bijvoorbeeld eerst een foto of video bekijken. Het proces is of het nu gaat om het invullen van een enquête of een discussie starten over een nieuw onderwerp in principe hetzelfde. Ze leggen het hele proces gedetailleerd aan je uit. Kan het nog eenvoudiger?

En het beste aan Toluna? Je kunt de hele website eens goed doorscrollen voordat je besluit om een account aan te maken. Je kunt ook een kijkje nemen in de sectie Rewards of de testproducten bekijken. Je hebt ook toegang tot de secties Battles om te zien wat anderen hebben gepost. Het is natuurlijk logisch dat je geen toegang hebt tot het enquêtegedeelte of op iets kunt stemmen zonder eerst te zijn geregistreerd, maar je kunt de interface wel nog steeds analyseren en zelf beslissen of het iets is dat je kunt gebruiken en of je mee wilt doen. Ik vond bijvoorbeeld alles glashelder op de site en dat kun je niet van alle sites zeggen.


Onze ervaring met Toluna (review)

toluna-ervaring

Veel mensen kunnen sceptisch zijn als het gaat om enquête websites, maar je kunt er echt blind op vertrouwen dat Toluna 100% gratis is. Als je geen cent hoeft te betalen, kun je het altijd eens proberen en dan is dit echt een site waar je in alle veiligheid en zonder enige kosten de wereld van enquêtes kunt verkennen.

Mijn eerste ervaring voldeed aan de verwachtingen van het gebruik. Als ik het vergelijk met andere vergelijkbare sites kan ik zeggen dat de uitnodigingen, voor het deelnemen aan een enquête, daar veel minder vaak komen omdat elke gebruiker op die sites vaak aan bepaalde demografische criteria moet voldoen. Het is logisch dat niet iedereen in aanmerking komt voor alle enquêtes die er zijn, maar soms kan het behoorlijk frustrerend zijn vooral als je denkt dat je een enquête bijna kunt voltooien en er dan vanaf wordt gegooid. Je ontvangt een uitnodiging, begint snel en serieus de vragen te beantwoorden en na enkele minuten kom je erachter dat je eigenlijk niet in aanmerking komt. Je hebt dan tijd en energie verspild en je kunt er niets tegen doen.

voordeel Wat ik erg leuk vond aan Toluna is dat:

  • Ze een zeer gedetailleerde HELP-pagina hebben.Als je de moeite neemt om de vragen zorgvuldig te lezen, kom je vrijwel alles te weten wat je moet weten om een plezierige ervaring te kunnen hebben. Ze leggen je in detail de belangrijkste voorwaarden uit, zoals bijvoorbeeld welke menu’s je moet openen om de belangrijkste voorzieningen van de site te kunnen gebruiken en in welke gevallen je in aanmerking komt om iets te winnen. Je kunt ook lezen wanneer je het risico loopt om punten te verliezen.
  • Ze een zeer gebruiksvriendelijk platform hebben. Ze laten je zelfs foto’s of korte video’s uploaden om je wegwijs te maken (van enquêtes en het aankaarten van onderwerpen tot Thumb Its en Battles).
  • Het gemakkelijk is om mee te werken en het is intuïtief, zodat je enquêtes vanaf je mobiele telefoon kunt invullen of je kunt aanmelden met je Facebook-account.
  • Je elk product kunt houden dat je mag testen. Zodra het product jouw adres bereikt, is het voor altijd van jou. Je hoeft alleen maar de feedback te geven, wat de reden is waarom je het product natuurlijk in de eerste plaats hebt gekregen.

nadeel Wat ik daar eigenlijk niet zo leuk vond, is dat:

  • De levering van beloningen langer kan duren dan zou moeten – je vult zo snel mogelijk een enquête in, maar je weet nooit hoe snel je nadat de enquête is afgesloten de punten ontvangt. In sommige gevallen kun je je punten binnen enkele dagen of zelfs sneller claimen terwijl het soms ook wel tot zes weken kan duren.
  • Punten kunnen na 16 maanden, nadat ze zijn verdiend, niet meer worden gebruikt.Het voelt bijna alsof ze je dwingen om binnen deze periode 60.000 punten te verdienen, anders verlies je ze allemaal. Aan het einde van elke maand zullen alle punten die je 16 maanden eerder hebt verdiend en nog niet hebt gebruikt, voor altijd verdwijnen.
  • Je geen geschenken naar iemand uit een ander land kunt sturen. Het zou leuk geweest zijn om ook mensen in een ander land te kunnen verrassen.

Conclusie

toluna-tip

Toluna is een leuke website om uit te proberen, maar zoals bij alle enquête websites, moet je niet verwachten dat je er rijk van zult worden. Dat gezegd hebbende moet je wel weten dat hoe meer je erin stopt, hoe meer je eruit kunt halen en het is zeker geen oplichterij.

Je moet er wel tijd voor uittrekken. Al je antwoorden moeten uniek zijn. Dit betekent dat je niet een paar woorden kunt kopiëren en plakken en ze opnieuw kunt gebruiken om op verschillende onderwerpen te reageren, waardoor je meer punten scoort. Als je dat doet zul je merken dat je van de site wordt gegooid en dat al je punten verloren zullen gaan.

Ik weet dat sommige gebruikers opmerkingen hebben gemaakt over hoe lang het duurt om punten te verzamelen en ze vragen ook waarom punten zomaar van het account verdwijnen. Nogmaals, het staat allemaal in hun veelgestelde vragen, dus een gewaarschuwd mens telt voor twee.

Mijn laatste advies is om Toluna eens te proberen. Zie het als een leuke ervaring en de kans is groot dat je er veel plezier aan zult beleven. Je hoeft echt niet meteen je ontslag in te dienen en de rest van je dagen op Toluna.com door te brengen. Maar als je de site gebruikt, zul je merken dat het wel wat te bieden heeft en misschien win je zelfs wel wat.

AANMELDEN BIJ TOLUNA

Laat een reactie achter