De meeste mensen hebben weleens te maken met verkleuringen, vlekken of tandsteen aan het gebit. Een goede mondhygiëne is ontzettend belangrijk voor je gezondheid en daarom kun je maar beter goed in je gebit investeren. Er zijn tegenwoordig zoveel verschillende tandenborstels, tandpasta’s en andere producten, dat je gewoon bijna niet meer weer wat echt werkt! Silk’n ToothWave is een nieuwe elektrische tandenborstel die onder andere belooft tandsteen te verwijderen; iets wat andere tandenborstels niet kunnen. Zou het écht werken? Wij testten het voor je uit!

silkn-toothwave-elektrische-tandenborstel

Een elektrische tandenborstel die net even anders is

Zoals ik al zei zijn er ontzettend veel verschillende producten op de markt. Voor ieder kwaaltje is wel wat te vinden, zoals whitening tandpasta’s en tandpasta’s voor gevoelig tandvlees. Ook zijn er veel producten en behandelingen om je gebit te reinigen en witter te maken. Maar als je het gebit echt goed wilt reinigen, dan zijn dit soort producten vaak niet voldoende. De Silk’n ToothWave elektrische tandenborstel blijkt hier verandering in te brengen. Deze tandenborstel blijkt onzuiverheden in het gebit veel grondiger te verwijderen. Je begrijpt dat we nieuwsgierig zijn naar de Silk’n ToothWave en besloten het apparaat te testen.

Tandplak, verkleuringen en tandsteen tegengaan met een elektrische tandenborstel?

Het merk Silk’n is de wereldwijde leider in professionele esthetische apparaten voor thuisgebruik. De ToothWave elektrische tandenborstel van Silk’n is één van de nieuwste producten van Silk’n en hiermee schijn je verkleuringen, tandplak en tandsteen te kunnen verwijderen! Met andere (elektrische) tandenborstels op de markt kan dit allemaal niet, want die claimen doorgaans alleen tandplak te kunnen verwijderen. Silk’n ToothWave gaat dus een stap verder en zorgt door middel van een speciale technologie dat het gebit diepgaand gereinigd wordt.

Radiofrequentie technologie

De nieuwe DentalRF™ radiofrequentie technologie is voor het eerst verwerkt in een elektrische tandenborstel die je als consument kunt gebruiken. Dit zorgt voor het effect dat je normaal gesproken alleen bij een mondhygiënist kunt realiseren. De technologie is klinisch bewezen! Je zou hierdoor dus echt een schoner en diep gereinigd gebit moeten krijgen. Wij van Grandlife zijn zeer benieuwd en daarom hebben we het getest!

Silk’n ToothWave review

toothwave-borstel

Altijd last gehad van tandsteen en geïrriteerd tandvlees

Aangezien het meer is dan alleen een elektrische tandenborstel, was ik zeer benieuwd wat het met mijn gebit zal doen in de 6 weken tijd dat ik het product ging gebruiken. Zelf had ik namelijk altijd wel last van tandsteen en geïrriteerd tandvlees en daarom leek het me waard om deze nieuwe technologie uit te proberen. Ik poetste iedere dag 2 keer grondig en hoopte hiermee dat mijn tandvlees ging stoppen met bloeden.

Waterproof

Ten eerste vond ik het super handig dat de tandenborstel helemaal waterproof is, aangezien je dat bij normale elektrische tandenborstels niet echt kunt vinden. Hierdoor hoefde ik me nooit zorgen te maken dat ik het product eventueel beschadig. De waterprooffunctie maakt het mogelijk om het apparaat onder de douche of in bad te gebruiken.

Tanden voelen langer schoon aan

Door de vernieuwde technologie merk je dat de tandenborstel echt dieper en grondiger reinigt. Ook merkte ik dat mijn tanden voor een langere tijd echt gladder en schoner aanvoelde. Ook kon ik me de borstel makkelijk achter mijn kiezen poetsen, zodat die ook goed schoon waren.

De batterij gaat lang mee

Zelf reis ik veel en is een goede oplaadbatterij daarom voor mij best belangrijk. Het is altijd handig als je de oplader thuis kunt laten. Gelukkig kon dat dus ook met de ToothWave, want ik kon de tandenborstel maar liefst 2 weken gebruiken zonder het op te laden!

Verschillende standen

De tandenborstel heeft drie vibratiesnelheden: hoog, medium en laag. Een timer van 30 seconden geeft aan dat je naar het volgende gedeelte van je gebit kunt gaan, en na 2 minuten stopt de tandenborstel. Je hoeft dus niet meer zelf na te denken of je wel lang genoeg gepoetst hebt.

Conclusie

tanden-poetsen

Hoe ouder ik word, hoe meer waarde ik hecht aan een goed en gezond gebit. Waar ik het vroeger vooral belangrijk vond dat mijn tanden super wit waren en nogal eens blekende tandpasta’s gebruikte, vind ik het nu belangrijker dat mijn gebit gezond is én blijft. Omdat je met de Silk’n ToothWave hetzelfde effect bereikt als een regelmatig bezoek aan de mondhygiënist, kun je je gebitsonderhoud nu makkelijk zelf uitvoeren!

Na 4 weken merkte ik dat ik mijn tandvlees veel minder geïrriteerd was. Het beste resultaat zag ik pas echt na ongeveer 6 weken, waarbij ik merkte dat mijn tandvlees gestopt was met bloeden en nu goed aanvoelt. Ook merk ik dat mijn tanden er nog nét een stukje witter uitzien en dat zelfs mijn tandsteen minder is geworden! Door deze tandenborstel had ik het idee dat ik zelf nergens meer aan hoefde te denken, zoals bijvoorbeeld het kracht zetten of de lengte van het poetsen. De tandenborstel is naar mijn mening dus zeker het geld waard, aangezien je uiteindelijk flink bespaart op een bezoekje aan de mondhygiënist!

Laat een reactie achter