Decadentie heb je in alle vormen en maten en we nemen aan dat het MOET blijven. Maar, voor de rijken schijnt het een gewoonte te zijn om duizenden euro’s te spenderen aan een paar minuten gastronomische extravagantie. Maar je vraag je vast af wat ervoor zorgt dat gewone fastfood omtovert in over de top dineetjes en desserts? Naja, gewoon wat eetbaar bladgoud, kaviaar, truffels, edelstenen, wat exotische ingrediënten en nog wat bladgoud. Van €840 tot €26.800 die je in de verleiding brengen om je spaarrekening te plunderen om deze luxe gerechten eens in je leven te proberen. Hieronder vind je de top 10 duurste eten en drinken ter wereld.

10. Het duurste broodje ter wereld kost €840

duurste broodje

Wat is dit? Een simpele bagel voor het ontbijt. Nou, het is niet zo simpel wanneer je er dingen zoals witte truffelroomkaas, gojibessengelei en bladgoud aan toevoegt. De duurste bagel ter wereld is het pronkstuk van Chef Frank Tujague van New York’s Westin Hotel.

9. Het duurste ijsje is de Golden Opulence Sundae t.w.v. €840

duurste ijsje

Als je het mij vraagt lijkt het alsof de Golden Opulence Sundae een miljoen waard is. De zoete, glanzende en decadente schoonheid wordt geserveerd bij de Serendipity 3 in New York City waar beroemdheden vaak komen om wat te eten. De sundae, bedekt in 23 karaat eetbaar bladgoud, is gemaakt van Tahitisch vanille-ijs, doordrenkt met vanillebonen uit Madagascar, stukjes zeldzame Chuao-chocolade uit Venezuela, ’s werelds duurste chocolade van Amedei Porcelana en vervolgens versierd met gekonfijt fruit, amandelen met een goudlaagje, chocoladetruffels en marsepeinen kersjes. De vrijgevigheid van ingrediënten wordt helemaal compleet met een klodder zoete Grande Passion kaviaar geserveerd met een parelmoeren lepel en een vergulde suikerbloem. Dessertliefhebbers zouden zo naar de dichtstbijzijnde ijskraam rennen om hun trek in ijs tijdelijk te stillen.

8. Lobster Frittata Prijs –  €840

Lobster Frittata

Het is culinaire magie wanneer je een simpel gerecht zoals lobster frittata omtovert in iets van honderden euro’s. Norma’s van Le Parker Meridien Hotel in New York City kwam met dit luxe voorafje die tot de dag van vandaag pas slechts 12 keer geserveerd is. “De Ziljoen euro Lobster Frittata”, zoals ze het noemen, bestaat uit zes eieren, kreeftenpoten en drie ons Sevruga-kaviaar. Voor iemand die zijn vakantiegeld liever niet aan een ontbijtje uitgeeft heeft hotel ook een goedkopere variant frittata voor slechts €84. Dat kan best, neem ik aan?

7. Hotdog met witte en zwarte truffels –  €1.900

duurste hotdog ter wereld

De hotdog moet eens van de meest bekende soorten fastfood ter wereld zijn en we willen eigenlijk niet dat iemand met dit simpele recept gaat spelen. Alhoewel, New York’s 230 Fifth besloot om de duurste hotdog ter wereld te maken die gemaakt is van 60 dagen gedroogde wagyu (Japanse koe) met Vidalia-uien gekarameliseerd in Dom Perignon, besprenkeld met zwarte en witte truffels, saffraan, zuurkool gestoofd in Cristal en kaviaar. Hoe lang duurt het voordat je het op je bord hebt liggen? Nou, je moet deze hotdog 48 uur van tevoren bestellen dus dat duurt wel even.

6. De duurste curry – €2.200

duurste curry Samundari Khazana

London staat gelijk aan curry en we weten allemaal van hun jarenlange obsessie. Dus we waren niet verrast toen de duurste curry ter wereld, genaamd ‘Samundari Khazana’ werd gelanceerd door Bombay Brasserie van Taj Hotels. Met de beste ingrediënten zoals een mix van kaviaar, zeeslakken, een hele kreeft en stukjes eetbaar goud, hebben kenners nog steeds hun twijfels over hoeveel mensen de daadwerkelijk voor de curry gaan betalen.

5. De duurste burger – €4200

duurste burger ter wereld

Nog een andere fastfooddeelnemer die er van houdt om het hart van de rijken te stelen is de duurste burger ter wereld van het Mandalay Bay Resport and Casino bij restaurant Fleur de Lys in Las Vegas (dit is tenminste niet weer een gerecht uit New York). Dit gerecht bevat geen kostbaar bladgoud, maar dit gerecht bestaat wel uit ganzenlever, zwarte truffels, een fles Chateau Petrus 1995 voor erbij, en een Ichendorf glas die je mag houden. Iemand zin in een burger?

4. De duurste cocktail ter wereld – €6.100

Het is tijd dat we het over bubbeltjes hebben. Oh ja, we zaten al te wachten op hetgeen dat ons een plezierig gevoel geeft – met een aardig prijskaartje natuurlijk. Hoe zou je een stukje geschiedenis in je drankje willen proeven? We noemen het graag leren door te drinken. De beroemde Italiaanse barman Salvatore Calabrese heeft de duurste cocktail ter wereld uitgevonden en heeft het de ‘Salvatore’s Legacy’ genoemd. De cocktail bestaat uit ingrediënten die ouder zijn dan 200 jaar – 1778 Clos de Griffier Vieux Cognac, 1770 Kummel Likeur, Dubb Orange Curacao uit ongeveer 1860 en twee scheutjes Angostura Bitters uit de jaren 1900.

3. De duurste Martini – €8.400

martini on the rock

Noem het de ‘Martini on the Rock’ of steensneeuw, dit drankje met een vooraf geselecteerde diamant die glinsterend op de bodem ligt is iets voor een belangrijke gelegenheid. In dit drankje vind je een 1.52 karaat vierkant gesneden diamant die pronkt met een natuurlijke schittering. Het is een drankje die 72 uur van tevoren besteld moet worden en er is een afspraak met de juwelier voor nodig. Maar als je toch al veel geld uitgeeft en bezig bent met plannen dan kun je vast wel een paar weken wachten.

2. Het duurste dessert – €27.000

duurste dessert ter wereld

Terwijl het eruit ziet alsof het uit de Renaissance komt is dit decadente dessert gemaakt in de stijl van een Faberge paasei en bevat een lange lijst aan mooie ingrediënten. Goud, champagnekaviaar, een 2 karaat diamant, vier verschillende soorten van de beste Belgische chocolade met perzik-, sinaasappel- en whiskeysmaak zijn een paar van de kostbare ingrediënten van deze schoonheid. De lagen zijn gemaakt met champagnegelei, een Biscuit Joconde en is bedekt met eetbaar bladgoud. ’s Werelds duurste dessert wordt geserveerd in het Lindeth Howe Country House Hotel in Windermere, Cumbria, en je wil liever niet weten hoe duur het is – Een flinke €27.000 en ik weet zeker dat je het liever als souvenir bewaart dan dat je dit prachtige en duurste dessert ter wereld opeet!

1. De Macallan Lalique Whiskey – €44.576 

Macallan Lalique Whiskey duurste

Ja, het is echt zo, van deze fles whisky kan je ook een auto kopen! De whisky is met name zoveel waard vanwege zijn ouderdom. De whisky is namelijk 62 jaar oud en is daardoor de duurste whiskey.

 

1 reactie

Laat een reactie achter