Een hond, die vaak de beste vriend van een mens wordt genoemd, kan in sommige gevallen ook erg duur zijn. Dus voordat je een puppy gaat kopen, kan je het beste eerst uitzoeken welke hondenras je het liefst wilt. Veel hondenliefhebbers zijn bereid om voor specifieke hondenrassen duizenden euro’s te betalen. Hier zijn de top 10 duurste rassen ter wereld. Let op: de kosten kunnen, afhankelijk van de fokker, de locatie en de bloedlijnen, sterk variëren.

10. De Tsjechoslowaakse wolfshond

De Tsjechoslowaakse wolfshond (of Vlčák/Vlčiak) is een relatief nieuw hondenras dat zijn oorspronkelijke afstamming heeft van een experiment dat in 1955 in Tsjecho-Slowakije is gehouden. Na in eerste instantie 48 werkende Duitse herders te hebben gekruist met vier Karpaten-wolven werd een plan uitgewerkt om een ras te creëren dat het temperament, de mentaliteit en de trainbaarheid van de Duitse herder zou hebben en de kracht, de fysieke bouw en het uithoudingsvermogen van de Karpatische wolf. Het ras is oorspronkelijk gefokt om te helpen bij grenspatrouilles in Tsjechoslowakije, maar werd later ook gebruikt bij opsporingen en reddingsacties, als waakhond, bij het volgen van sporen, het hoeden, behendigheid, gehoorzaamheid en het opstellen. Verwacht voor dit ras meer dan € 1.300 te moeten betalen.

9. Saluki

Saluki 600.jpg

The Royal Dog of Egypt, ook wel bekend als Saluki, is al sinds de tijd van de farao’s goede vrienden met de mens. De Saluki is een hondenras dat vermoedelijk afkomstig is van het Arabisch schiereiland. De Saluki is geclassificeerd als een windhond en heeft meestal een diepe borst en lange benen. Saluki’s zijn vaak onafhankelijke dieren, die een training in geduld vereisen en zijn zachtaardig en aanhankelijk. Reuen kunnen wel 60 kilo wegen en kunnen tot 70cm hoog worden. De prijs kan rond de € 2.200 bedragen.

8. Peruaanse naakthond

Afbeeldingsresultaat voor peruaanse naakthond

De Peruaanse naakthond is een hondenras dat zijn oorsprong in de Peruviaanse pre-Inca culturen heeft. Het is een van de verschillende rassen van haarloze honden. Deze hond is misschien wel één van de meest vreemd uitziende hondenrassen die er zijn. De hond is volledig haarloos en heeft een grijze huidskleur, die op die van een olifant lijkt. De prijs voor een haarloze Peruaan is maximaal € 2.650 .

7. Azawakh

Afbeeldingsresultaat voor Azawakh

De Azawakh is amandelkleurig en dun. Ze bewegen met een duidelijke katachtige gang en zijn te vinden in verschillende kleuren en in verschillende maten van verfijning, hoewel het formaat in principe constant is. Dit ras is één van de weinige Afrikaanse rassen, die in Canada en de Verenigde Staten te koop zijn. Met meestal een zanderige of bruine kleur, is dit ras vrij levendig en heeft veel fysieke activiteit en een zorgzame eigenaar nodig om echt vrolijk te kunnen zijn. De prijs kan wel oplopen tot € 2.650 en hoger.

6. Rottweiler

Afbeeldingsresultaat voor Rottweiler

De Rottweiler is een hondenras, dat wordt beschouwd als medium tot groot. De honden waren in het Duits bekend als Rottweiler Metzgerhund, wat slagershond betekent, omdat ze daar werden gebruikt om het vee bij elkaar te houden en om de karren, die beladen waren met geslacht vlees, naar de markt te trekken. Dit ging zo door tot halverwege de 19e eeuw, totdat de spoorwegen die werkzaamheden overbodig maakten. Rottweilers worden nu gebruikt als reddingshonden en bij zoekacties, als geleidehonden voor blinden, als waakhonden en politiehonden. De prijs voor bepaalde bloedlijnen kan oplopen tot meer dan € 3.500!

5. Akita

Afbeeldingsresultaat voor Akita

De Akita is een groot ras van honden afkomstig uit de bergachtige noordelijke regio’s van Japan. Er zijn twee afzonderlijke variëteiten van de Akita: een Japanse soort, in Japan algemeen “Akita ken” genoemd, “Akita Inu” (“inu” betekent “hond” in het Japans) of “Japanse Akita” en een Amerikaanse stam, bekend als de “Akita” of de “Amerikaanse Akita”. Een online puppy cursus zou heel handig kunnen zijn voor het opvoeden, aangezien Akita’s vrij wild kunnen zijn.

4. De farao-hond

Afbeeldingsresultaat voor De farao-hond

De farao-hond is een hondenras en de nationale jachthond van Malta. De inheemse naam is Kelb tal-Fenek in het Maltees, wat “konijnenhond” betekent. De hond wordt op de Maltese eilanden traditioneel gebruikt voor de jacht op konijnen. De farao-hond heeft een zeer koninklijke uitstraling, hoge intelligentie en atletische instelling. Sommige farao-hond bloedlijnen kunnen oplopen tot meer dan € 5.700!

3. Tibetaanse mastiff

Afbeeldingsresultaat voor Tibetaanse mastiff

De Tibetaanse Mastiff is een Tibetaans hondenras. Afkomstig van de oude nomadische culturen van China, Nepal en Tibet, werden de honden door lokale stammen van Himachal Pradesh gebruikt om schapen te beschermen tegen roofdieren. De Tibetaanse Mastiff is één van de grootste en meest beschermende rassen ter wereld. Deze honden kunnen zo hoog als 85cm worden en wel 80kg wegen. De prijs voor bepaalde rassen is rond € 6.100!

2. Samojeed

Afbeeldingsresultaat voor Samojeed

De Samojeed is een hondenras dat zijn naam ontleent aan de Samojeedische volken in Siberië. Deze nomadische rendierherders fokten de donzige witte honden om te helpen met het hoeden en om de sleeën te trekken wanneer ze verder moesten trekken. Deze honden zijn speels, competitief, sterk en alert. Verwacht € 7.000 – € 8.750 te moeten betalen voor een Samojeed.

1. Leeuwhondje

 

Afbeeldingsresultaat voor Leeuwhondje

Löwchens, ook wel “kleine leeuwtjes” genoemd, zijn kleine langharige honden die als sinds de Renaissance als ras zijn erkend. Leeuwhondjes zie je vaak afgebeeld op prominente schilderijen uit de Renaissance, want het ras was erg populair bij edelmannen. Leeuwhondjes zijn nu uiterst zeldzaam en men verwacht dat ze binnenkort vrijwel uitgestorven zullen zijn. De zeldzaamheid van de leeuwhondjes zal de prijs laten oplopen tot € 8.750!

Laat een reactie achter