Noem de naam Rolex en je denkt automatisch aan luxe en ultrabetrouwbare horloges… en mensen met veel geld. Tegenwoordig wordt het merk beschouwd als één van de meest dure en luxueuze merken in de wereld. Rolex is simpelweg het grootste merk voor luxe horloges. Het produceert dagelijks ongeveer 2.000 horloges en heeft een omzet van miljarden euros

Alfred Davis en Hans Wildorf richtten Rolex in 1905 op. Oorspronkelijk gevestigd in Londen, is het bedrijf uiteindelijk in 1919 verhuisd naar Genève.

Sportliefhebbers zullen altijd het Rolex-logo zien tijdens grand slam-tennistoernooien, met name op Wimbledon en in de Australian Open. Het merk is onder de meest extreme omstandigheden gebruikt. Het werd in 1960 door Jacques Piccard en Don Walsh gedragen toen zij maar liefst 10.916 meter in de Mariana Trench afzakten. Beide mannen droegen op dat moment een Rolex Sea Dweller Deep Sea Special.

Het merk heeft ook een grote hoogte bereikt toen de belangrijkste gids van de Hillary-expeditie in 1953 het horloge droeg toen de top van de Mount Everest, ’s werelds hoogste berg, werd beklommen. Tenzing Norgay, evenals de andere leden van het team, droegen Rolex-Oysters op weg naar de top met een hoogte van 8.848 meter.

De hoge kwaliteit van een Rolex kost dan ook wat. Van duizenden euro’s tot miljoenen! We zochten uit wat de duurste Rolex horloges zijn en stelde een top tien samen.


10. Rolex Submariner voor Cartier – €85.000 

Dit is altijd een van de kenmerkende horloges van het luxe merk geweest. Het is misschien niet het duurste Rolex horloge van dit rijtje, maar toch behoorlijk wat waard. Rolex creëerde een paar horloges die uitsluitend door Cartier werden verkocht in zijn vijfde winkel in New York. De eerste was de Double Red Sea Dweller die verkocht werd voor €81.000. De tweede is deze Submariner die verkocht wordt met bijpassende archiefpapieren en een rood vakje van Cartier dat de aankoopdatum aangeeft.

9. Rolex Submariner van Steve McQueen uit 1967 – 196.000 euro

Steve McQueen speelde in de 1971 in de film Le Mans. Hij droeg toen een Rolex Submariner met automatisch bewegend midden en een COSC-gecertificeerde chronometer. Het was gemaakt van roestvrij staal en was tot 200 meter waterbestendig.

8. Rolex Platinum Pearlmaster 18956 – 230.000 euro

Dit horloge is van een speciale editie en is maar 39 millimeter dik. Het beschikt over een baguette diamanten bezel en polsband. De wijzerplaat is gemaakt van meteoriet diamant. De dubbelsnelle set is gemaakt van saffierglas en heeft een verborgen sluiting. Dit horloge werd in 2011 uitgebracht en werd geleverd met boeken, labels en een lederen portemonnee van Rolex.

7. Rolex Oyster van Dr. Rajendra Prasad – 368.000 euro

De eerste president van India, Dr. Rajendra Prasad, was de eigenaar van dit horloge. Het werd hem in 1950 gegeven tijdens de allereerste Republic Day in India. Het horloge heeft een 18K gouden wijzerplaat met daarop een kaart van India gedateerd van 26 januari 1950.

6. Rolex 5513 van James Bond uit 1973 – 377.000 euro

Dit horloge werd gebruikt door Roger Moore in de film Live and Let Die. Het heeft een witte wijzerplaat op zwart en een roestvrijstalen behuizing en polsband. En aangezien het in een James Bond-film werd gebruikt, beschikt het over een scheermes, een buzz-machine en een generator voor magnetische velden. Bond gebruikte het scheermesschijfje om een ​​vrouw de kleding van haar lijf te rukken en de magnetische veldgenerator om een ​​kogel te ontwijken. Het klinkt cool, maar terwijl je het horloge misschien gebruikt voor het uittrekken vrouwenkleding, moet je verstandig blijven en niet de kogelvrije eigenschap van het magnetische veld uitproberen.

5. Rolex GMT 116769TBR – 405.000 euro

Dit is het duurste horloge dat rechtstreeks van Rolex komt. Het beschikt over een wijzerplaat met een golfdiamant en lichtgevende uurmarkeringen. De wijzers zijn ook lichtgevend, hoewel deze zwart zijn. De polsband is gemaakt van wit goud van maar liefst 18 karaat. Samen met de zijkanten is het gevuld met diamanten. Het zelfopwindende automatische horloge heeft een Oysterlock-sluiting en is tot 100 meter waterbestendig. Zelfs de kast en de sloten zijn bezet met 76 briljante ronde diamanten.

4. Rolex Daytona van Eric Clapton uit 1971 – 423.000 euro

Net als zijn gitaren lijkt ook het horloge van Eric Clapton zeer gewaardeerd te worden. Het horloge heeft een zilveren monochrome wijzerplaat, wat een schril contrast is met de algemenere ontwerpthema’s van Rolex, die vaak verschillende schema’s hebben. Als gevolg hiervan kreeg het horloge de bijnaam Albino. De prijs van het horloge op de markt is ongeveer honderdduizend, maar Slowhand heeft deze zelf gedragen, dus nam de waarde toe.

3. Zeldzame Rolex Submariner-prototype – €525.000

Deze zeldzame Rolex Submariner-prototype is bij Christie’s ‘A Rolex Afternoon’ in Genève verkocht voor maar liefst 525.000 euro, waardoor het de duurste Rolex Submariner die ooit publiekelijk werd verkocht.

Het prototype is van de vroege jaren zeventig en er zijn er slechts 3 van gemaakt. Hoewel het horloge geen serienummer heeft, wordt de unieke look bevestigd als echt en geproduceerd door Rolex’s.

De zeldzame horloge is voorzien van een witgouden laagje met een duikring en een interessante afwerking die je niet snel terugziet bij de Rolex Submariner.

2. Rolex Chronograph uit 1942 – 970.000 euro

Er zijn maar 12 stuks van deze klassieker uit 1942 gemaakt. Oorspronkelijk geschat op een waarde van ongeveer 570.000 euro, werd het op een veiling van Christie voor maar liefst 970.000 euro verkocht. Het horloge is in nikkel afgewerkt en het polsbandje en de wijzerplaten zijn van mat zilver. Het beschikt over 17 juwelen en roze gouden Arabische- en batoncijfers. Het heeft ook een buitenste minutenverdeling, een blauwe telemeter, zwarte tachymeterschalen, twee secundaire wijzerplaten voor constante seconden, een scheidingslijn op 30 minuten en een gesplitst tweede chronograafmechanisme.

1. Rolex Cosmograph Daytona uit 1968 – 15,4 miljoen euro

De duurste Rolex ter wereld is de Rolex Cosmograph Daytona uit 1968. Het bleek dat iemand maar liefst 15,4 miljoen euro over had voor de horloge dat ooit in het bezit was van de Amerikaanse acteur Paul Newman. Op een veilig is nog nooit zoveel betaald voor een horloge, wat betekent dat dit niet alleen de duurste Rolex is, maar ook het duurst verkochte horloge ooit.

Dit is altijd een van de kenmerkende horloges van het luxe merk geweest. De behuizing en wijzerplaat zijn gemaakt van 14K champagnekleurig goud. De snelheidsmeter aan de buitenkant en de drie binnenste subregelaars zijn allemaal voorzien van zwart emaille om het horloge contrast te geven. De ronde kast is 38 millimeter dik en heeft subknoppen voor seconden, 30 minuten en 12 uur. De wijzers zijn lichtgevend en de hoofdknop heeft accenten om hierop de nadruk te leggen. Het horloge heeft ook 17 juwelen in de nikkel afgewerkte sluiting. Hiervan werd er slechts 200 gemaakt.

Laat een reactie achter