De retail sector is een van de meest dynamische en levendige sectoren van de wereldeconomie. Met veranderingen van levensstijlen en de groeiende behoefte aan handig en innovatief handelen zijn winkels en gemeenschappen van over de hele wereld continu bezig met het vernieuwen van hun commerciële straten. Het alternatief voor virtuele detailhandel, en de groei van interactieve online winkels in het algemeen, vormen een bedreiging voor de fysieke winkels. Een informatief onderzoek van Cushman & Wakefield, een van de meest gerenommeerde vastgoedbedrijven ter wereld, schetst echter een realistischer beeld van de retailtrends van over de hele wereld.

Het bedrijf heeft haar jaarlijkse ‘Main Streets Across The World’ rapport gepubliceerd waarmee kenners van de branche 451 van de beste winkelstraten van over de hele wereld kunnen volgen. Ook rangschikt het rapport elke locatie op huurwaarde (van hoog naar laag) voor in totaal 68 landen. Hieronder is een momentopname te zien van de 10 duurste straten volgens de gegevens van Cushman & Wakefield:

Nummer 1: Fifth Avenue, New York – €2.550
Nummer 2: Causeway Bay, Hong Kong – €2.315
Nummer 3: New Bond Street, Londen – €1.461
Nummer 4: Via Montenapoleone, Milaan – €1.217
Nummer 5: Avenue des Champs Elysees, Parijs – €1.196
Nummer 6: Ginza, Tokyo, – €1.020
Nummer 7: Pitt Street Mall, Sydney – €850
Nummer 8: Myeongdong, Seoul – €777
Nummer 9: Bahnhofstrasse, Zürich – €750
Nummer 10: Kohlmarkt, Wenen – €416

Het rapport is gebaseerd op berekeningen per hoofd van de bevolking en geeft een duidelijk beeld van de best presterende winkelstraten van over de hele wereld. Zoals het rapport laat zien staan New York’s Upper Fifth Avenue en Hong Kong’s Causeway Bay net zoals vorig jaar bovenaan de lijst. Groeimogelijkheden hebben er ook voor gezorgd dat New Bond Street naar de derde plek is gestegen. Het onderzoek laat ook zien, ondanks de bedreigingen van de virtuele economie, dat retailhuur goed heeft standgehouden en een groei van 0.5% liet zien tot aan juni. De complete publicatie van Cushman & Wakefield over de duurste winkelstraten van 2017 is hier te lezen.

Laat een reactie achter