Ooit uitgevonden als een vorm van bescherming voor de ogen, is een zonnebril nu uitgegroeid tot iemands meest prominente bezit. Ze kunnen op straat of in de auto worden gedragen, terwijl je ze ook naar kantoor of naar het strand kunt opzetten, sportief of luxe, zonnebrillen kunnen eigenlijk overal en altijd. Soms mensen dragen ze zelfs na middernacht in nachtclubs. Waarom? Ik heb geen idee. Maar ik zal dan ook niet degene zijn, die struikelt op weg naar de bar, in een poging om er cool uit te zien. Anyway, voor de brillen hieronder moet je in ieder geval veel geld verdienen.

Van ivoren sneeuwbrillen van de Inuits tot de beste brillen van vandaag de dag, zonnebrillen beschermen onze ogen eigenlijk al heel lang. In de jaren 1920 werden ze met het het oog op de privacy vooral onder beroemdheden en filmsterren steeds populairder. Later werden ze vooral als een ultieme modeaccessoire op het strand gedragen.

Terwijl hun primaire rol was om onze ogen te beschermen tegen de de schadelijke stralen van de zon zoals UV- of blauw licht, hebben zonnebrillen zich nu ontwikkeld tot iets meer. Tegenwoordig combineren ze mode en functionaliteit en ze zorgen voor status en privacy.

Voor sommige mensen is status alles, dus ook de zonnebril moet aan deze eis voldoen. Gemaakt door luxe ontwerpers van hoogwaardige materialen zoals goud, platina, diamanten, smaragden of andere kostbare edelstenen zijn deze super dure modellen alleen beschikbaar voor de rijkste klanten ter wereld.

Plus dat het item schaars moet zijn om bij te dragen aan iemands status. Dus de meeste van de dure zonnebrillen, die je in dit lijstje zult tegenkomen, zijn maar in beperkte aantallen gemaakt. Ze beschermen niet alleen de ogen, maar doen veel meer. Ze beschermen namelijk ook de status van iemand. Maar dat kunnen we niet zeggen over iemands portemonnee.

10. Bentley Platinum – € 36.750

Afbeeldingsresultaat voor Bentley Platinum sunglass

Bentley. De naam doet je waarschijnlijk aan iets anders denken, toch? Hoogwaardige Britse luxe auto’s. Maar de beroemde automaker had besloten om hun prachtige collectie auto’s aan te vullen met een collectie elegante zonnebrillen, die achter het stuur van hun auto’s gedragen kan worden. Om dit te bewerkstelligen, gingen ze een partnerschap aan met het luxe brillenbedrijf Estede om deze limited edition-collectie te produceren.

Zoals de naam al zegt, zijn ze gemaakt van puur platina. Maar je kunt ze ook tegen een lagere prijs in geel goud of in wit goud bestellen. Het frame is perfect vervaardigd en uitgebalanceerd en het verfijnde ontwerp doet je denken aan de waarden van het bedrijf over klasse en finesse.

9. Gold and Wood 253 Diamond – € 44.600

Afbeeldingsresultaat voor Gold and Wood 253 Diamond

De volgende titel op onze lijst is vrij vanzelfsprekend. De 253 Diamond zonnebrillen zijn meesterlijk vervaardigd door het gerenommeerde brillenmerk Gold and Wood en combineren nobele materialen met unieke vaardigheden en expertise.

Heb je ooit nagedacht hoeveel zou een diamant zou kosten? Oké, vermenigvuldig dat met 253. Ja, dit model heeft 253 diamanten ingebed in het frame. Niet goed genoeg? Dan moet je weten dat 22 van die edelstenen geslepen diamanten zijn, wat de op één na populairste geslepen vorm voor diamanten is. Voor echte liefhebbers betekent dat dus een uniek kostbare accessoire. Het prijskaartje is alleen wel schokkend: €44.600.

8. Bulgari Flora – € 47.800

Afbeeldingsresultaat voor Bulgari Flora

Bulgari, het beroemde Italiaanse luxe merk, kwam met een zonnebril die al snel enorm populair werd onder de rijken en de beroemdheden. Elegant en verfijnd, kan deze bril bij formele gelegenheden worden gedragen en belooft je er prachtig en stijlvol uit te laten zien.

Het montuur is gemaakt van 18-karaat puur wit goud met ingelegde diamanten en blauwe saffieren. Maar als je zo’n bril wilt bemachtigen, moet je wel €47.800 betalen.

7. Maybach The Diplomat I – € 48.700

Afbeeldingsresultaat voor Maybach The Diplomat I

Op nummer 7 hebben we een andere beroemde automaker op onze lijst staan. Maybach, het Duitse luxe merk, trad in de voetsporen van Bentley en begon ook de zonnebrilindustrie te verkennen. Je kunt immers geen luxe auto besturen zonder een bijpassende zonnebril. Dus hun weelderige zonnebrillen gaan hand in hand met de auto.

De Diplomat I, zoals ze die bril noemden, werd niet minder geweldig dan hun auto’s. Sierlijk en goed ontworpen, zijn er maar 50 brillen van 18-karaat goud en 174 handgeslepen diamanten gemaakt. Met zo’n schaarste en een prijskaartje van €48.700 zijn deze zonnebrillen zelfs perfect voor verzamelaars.

6. Luxuriator Style 23 Canary Diamond – € 52.700

Afbeeldingsresultaat voor Luxuriator Style 23 Canary Diamond

De Luxuriator zonnebrilcollectie gemaakt door Jewelry by Franco, een bekend juweliersbedrijf in Los Angeles, komt met een van ‘s werelds duurste zonnebrillen: de Style 23.

Met een 18-karaat gouden montuur, 132 diamanten en pootjes gemaakt van ivoor, onderscheidt het ontwerp van de Luxuriator Style 23 zich met gemak. Sterker nog, ze komen met meekleurende glazen, die afhankelijk van de hoeveelheid en de helderheid van het licht veranderen van tint. Indrukwekkend, toch? Maar het prijskaartje is even verbluffend: €52.700.

5. CliC Gold 18 Carat Gold Sport – € 60.800

Afbeeldingsresultaat voor CliC Gold 18 Carat Gold Sport

Met een geschiedenis, die meer dan drie decennia omvat, is CliC Gold een populair merk in deze industrie. Ze staan ​​bekend om de duurste leesbril ter wereld en nu hebben ze samen met Hugh Power de duurste sport-zonnebril ter wereld gemaakt.

Het resultaat? De 18 Carat Gold Sport. Naast de glazen, die de Carl Zeiss super ET anti-reflecting coating aan de achterzijde hebben, is de rest van 18-karaat goud. Het frame heeft een uniek ontwerp, met een magnetisch verbindingssysteem op de neusbrug, wat als je het ons vraagt is een beetje onpraktisch is en de prijs zal je ook sprakeloos maken: €60.800.

4. Cartier Panthere – €129.000

Afbeeldingsresultaat voor Cartier Panthere sunglasses

Cartier, een ander bekend luxe modemerk, kwam een paar jaar geleden met de Panthere, een heel speciaal model zonnebril. De naam komt van de 18-karaat witgouden panter, die in het frame is ingebed. Tel daarbij de 561 diamanten en de 645 blauwe saffieren bij op en je krijgt een overweldigend ontwerp, klaar om ieders mond open te laten vallen.

Maar hun prijs is een adembenemende €129.000.

3. Shiels Jewellers Emerald – €162.300

Afbeeldingsresultaat voor Shiels Jewellers Emerald

Shiels Jewellers is een andere gerenommeerde naam in de juwelenindustrie. Het Australische bedrijf werd in 1945 door Jack Shiels opgericht en één van hun meest interessante ontwerpen tot nu toe is deze Emerald zonnebril. Ze zijn eigenlijk geïnspireerd op de Romeinse keizer Nero, die smaragden gebruikte om gladiatorengevechten te bekijken.

Het duurde vijf jaar voordat het bedrijf de smaragden vond, die geschikt waren om er glazen van te maken. Het montuur is puur van goud met diamanten en de prijs is ook te gek, vooral omdat er slechts één slechte foto van deze zonnebril beschikbaar is. Je moet wel €162.300 betalen voor deze unieke zonnebril.

2. Dolce & Gabbana DG2027B – €311.300

Afbeeldingsresultaat voor Dolce & Gabbana DG2027B

Een top 3 zonder Dolce & Gabbana? Dat kan toch niet. Het is tenslotte één van ‘s werelds beroemdste en meest luxueuze merken aller tijden. Het Italiaanse merk staat bekend om zijn elegante, stijlvolle en extreem dure producten, dus het is geen verrassing dat ze de op één na duurste zonnebril ter wereld hebben gemaakt.

De DG2027B, met een verbazingwekkend prijskaartje van €311.300, heeft bruin getinte glazen met een gouden randje, terwijl de merknaam letterlijk met diamanten op de pootjes van de bril staat geschreven. Wat zou je nog meer kunnen wensen? Als je deze bril zou dragen, zou je status omhoogschieten en je bankrekening slinken.

1. Chopard De Rigo Vision – €331.100

Afbeeldingsresultaat voor Chopard De Rigo Vision

De allerduurste zonnebril is afkomstig van de Zwitserse luxe horlogemaker en juwelier Chopard. Maar waarom staat deze bril op nummer 1? Nou, omdat er maar liefst 60 gram 24-karaat goud voor het frame, plus bewerkt goud voor de pootjes is gebruikt. En alsof dat nog niet genoeg was, is het logo van het bedrijf omringd door 51 diamanten.

Het geeft je ontzag, het schreeuwt uitbundigheid en weelde uit en het is zeker geen zonnebril, die je zou willen verliezen, want je moet hier maar liefst een verbazingwekkende prijs van €331.100 voor betalen.

Laat een reactie achter