In Nederland houden we allemaal van licht reizen en gaan we graag met de minimale benodigdheden en het minimale gewicht op pad. Maar als we met de kinderen en vrienden gaan kamperen, betekent licht reizen dat je gewoon de helft dat je nodig hebt eigenlijk niet kunt meenemen. Als je op zoek bent naar een zorgeloze en luxueuze kampeervakantie oftewel glamoureus kamperen, wat ook wel glamping wordt genoemd, bekijk dan deze 10 beste glamping tips eens en boek je volgende kampeervakantie bij Leading Camping Groep.

1. Neem een tafel en stoel mee

Als je van plan bent om een ​​drankje bij het kampvuur te nemen, vergeet dan ook niet om comfortabele stoelen mee te nemen. Als je de leeftijd van 16 jaar bent gepasseerd, heb je er echt geen zin meer in om de hele avond op een boomstam of op een stronk te moeten zitten. Neem dus genoeg stoelen mee om het gezellig te kunnen maken, maar vergeet ook niet om een kleine tafel mee te nemen als die niet in de camper of op de parkeerplaats aanwezig is. Bij het bereiden van voedsel is het belangrijk om een ​​werkplek te hebben, die je schoon en steriel kunt houden. Neem een ​​grotere tafel mee als jij en je gezin of de mensen met wie je op pad bent bij zonsondergang van diners willen genieten of als jullie gezellig rondom de tafel gesprekken willen voeren.

2. Grondverlichting op zonnepanelen of gloeistaafjes

Na een lange dag opbouwen, koken en drinken, kan het zoeken naar het enige echte zaklampje dat je partner al heeft meegenomen naar de tent, eindigen in een tripje naar de eerste hulp. Trakteer jezelf door te investeren in 2-4 grondlampen met een zonnepaneel, zodat je een pad naar de tent kunt creëren. Je zult ons hier elke avond dankbaar voor zijn… Als je dit een te grote investering vindt, zijn een goedkoop alternatief ‘gloeistaafjes’. Bekijk jouw lokale voordeelwinkel en je kunt al voor minder dan € 8 klaar zijn.

3. Slaap van de grond af

Slapen op de grond klinkt heel avontuurlijk, maar als je probeert te genieten van je uitje of je vrije weekend, kunnen een paar nachten slecht slapen de boel flink verpesten. Koop in plaats van de typische slaapmatten eens een luchtmatras, dat in jouw tent past. In veel tenten past zelfs een queen size matras die met een kleine luchtpomp eenvoudig op te blazen is. De besten zijn voorzien van ingebouwde kussens waardoor je nog lichter kunt reizen.

glamping cottage

4. Draadloze luidsprekers

Een manier om plezier en luxe aan je outdooravontuur toe te voegen, is om overal waar je ook bent je favoriete nummers te kunnen beluisteren. Waterdichte luidsprekers zijn nog beter. Vergeet niet voordat je gaat om ze volledig op te laden en je favoriete afspeellijsten klaar te hebben voor het geval dat waar je zit je geen nieuwe nummers kunt downloaden. Je kunt deze speakers bijna overal en in vele prijsklassen krijgen ( € 3 – € 200). Tenzij je iemand bent die echt van elektronica HOUDT en voor wie geluidskwaliteit heel erg belangrijk is, raden we je aan om, voor het geval ze tijdens het kamperen kapot gaan, voor de goedkopere varianten te gaan.

5. Neem een stoffer en blik mee

Een stoffer en blik zijn tijdens je uitje echt geen overbodige luxe en hoeft uiteraard niet veel geld te kosten. Zonder te vegen komen er denneappels, naalden, vuil en beestjes in je tent. Zonder stoffer en blik moet je dit met de hand verwijderen of de tent uit schudden of optillen om het te legen. Beide klussen zijn erg irritant. Als je ‘glamping’ tripje erop zit, bewaar je het gewoon voor de volgende keer of je gebruikt het voor het opruimen van kruimels, die je kind net over de vloer heeft laten vallen.

6. Droogshampoo en babydoekjes

Op sommige uitstapjes heb je dit misschien harder nodig dan op andere… vooral die met andere gezinnen of vrienden. Om je minder een gremlin te laten voelen, heb je deze twee handige benodigdheden om je fris te houden echt nodig.

7. Echte spiesen voor hotdogs etc.

Als je met een grote groep bent of gewoon snel en gemakkelijk eten wilt voorbereiden op een BBQ, dan zijn metalen spiesen de juiste keuze. Gemakkelijk schoon te maken en altijd klaar voor gebruik, zorgt het gebruik van spiesen voor in het kampvuur voor een leuke en snelle manier om te kunnen eten.

spiesen voor kamperen

8. Neem een ​​warmwaterkruik mee

Dit lijkt misschien logisch en verspilling van tijd, maar we kunnen je niet vertellen hoe vaak we onze kruiken tijdens koude nachten gebruiken. Of het nu onverwacht koud wordt of je een duik in het koude meer voor het slapengaan hebt genomen, een warmwaterkruik zal de hele nacht als een luxe gevoel aanvoelen. Om nog maar te zwijgen over het feit dat het ook een geweldige manier is om je slaapzak, voordat je erin gaat, te verwarmen. Zorg er daarnaast ook voor dat je genoeg water meeneemt en dus grote waterflessen bij je hebt.

9. Kerstverlichting op batterijen

Dit lijkt misschien extravagant en onnodig, maar je tent aan de binnen- of aan de buitenkant verlichten zal ervoor zorgen dat je graag vroeg het kampvuur verlaat en wilt gaan slapen. Het is ook een romantische manier om de weg te verlichten of een luxe en magische sfeer aan de tent toe te voegen. Wil je ze niet in de tent ophangen? Probeer dan eens de picknicktafel, de nabijgelegen boom of zelfs je auto.

verlichting kamperen

10. Houd je voeten warm met mocassins en sokken van een goede kwaliteit

In de ochtend opstaan ​​ kan zo veel aangenamer zijn met een comfortabel paar mocassins, die in de deuropening op je staan te wachten. Gemakkelijk aan te trekken en met of zonder sokken te dragen is dit iets dat op de camping NIET MAG ONTBREKEN. Om je voeten extra te verwennen, heb je sokken van hoge kwaliteit nodig. We hebben het over sokken, die zich uitstrekken tot de kuit om je bij het kampvuur te beschermen tegen beestjes terwijl ze ook warmte en comfort bieden terwijl je slaapt of andere activiteiten doet.

Laat een reactie achter