Het horloge. Dit kleine uurwerk is een van de meest universele accessoires voor mannen en vrouwen sinds de uitvinding van het horloge in de vijftiende eeuw. Mechanisch, automatisch, quartz, digitaal en nu zelfs meer. Smart.

Het horloge is veel gebruikt sinds het begin van de zeventiende eeuw en heeft zich vanaf het begin flink ontwikkeld. Het is een stijlelement dat fashion en functionaliteit beter combineert dan welk ander accessoire dan ook. Eerst was het horloge alleen een zakhorloge, maar na de Eerste Wereldoorlog werd het horloge wereldwijd om de pols gedragen. Vanaf dat moment werd het uurwerk iets dat iedereen zou moeten hebben, ongeacht de gelegenheid.

Hoewel telefoons zich sterk hebben ontwikkeld, en mensen zouden denken dat het horloge niet lang meer nodig gaat zijn, hoef je tegenwoordig niet ver te zoeken om het tegendeel te bewijzen. Horloges blijven. En dat niet alleen, horloges zijn ook erg ontwikkeld wat betreft het combineren van technologie en de topkwaliteit van het uurwerk.

De Smartwatch is een prachtig – en vaak duur – stuk technologie dat veel meer doet dan alleen het bijhouden van de tijd. Het zijn letterlijk kleine computers die je om je pols draagt met functies zoals GPS-tracking, draagbare mediaspelers, thermometers, versnellingsmeters, hoogtemeters, barometers, kompassen, fitnesstrackers en bel- en berichtmeldingen. Kijk even hier voor goede aanbiedingen.

Wat wil je nog meer van een smartwatch? 18 karaat goud en diamanten? Ja, natuurlijk, alles is mogelijk!

Hier zijn de top 10 meest luxe smartwatches:

10. TAG Heuer Carrera Connected – €1.250

TAG-Heuer-Carrera-Connected smartwatch

De legendarische Zwitserse horlogemaker TAG Heuer staat op nummer 10 met het Carrera Connected model, een Android Wear luxe horloge die in samenwerking met Google en Intel is gemaakt. Er zijn slechts 1.000 exemplaren verkocht van dit model, en zal nu vast niet meer verkrijgbaar zijn.

De titaniumbehuizing en het krasbestendige saffierglas beschermen een 1.6 GHZ Intel-processor aangestuurd door een 410 mAh-batterij die het apparaat tot 25 uur kan laten draaien.

Ingebouwde stembesturing en microfoon, Google Translate, Maps, Google Fit en veel meer andere apps beschikbaar in de Google Play Store, en ook sensoren zoals een versnellingsmeter, een gyroscoop en GPS maken dit horloge zeer capabel. Het prijskaartje is €1.250.

9. Kairos Hybrid Watch – €2.100

Kairos-Hybrid-Watch smartwatch

Een extra €850 en je komt aan bij de Kairos Hybrid Watch. Waarom hybride? Omdat de makers van dit prachtige uurwerk de charme van een mechanisch horloge hebben gecombineerd met de nieuwste technologie van vandaag.

De Kairos combineert een automatisch uurwerk, roestvrij staal en saffierglas met een bluetooth 4.0, een USB, touch, gyroscoop en versnellingsmetersensoren, een semi-transparant OLED display en meldingen van inkomende gesprekken, berichten en e-mails, het in de gaten houden van activiteiten of het op afstand besturen van je PC. Dat alles voor een flinke €2.100.

8. Montblanc Timewalker e-Strap – €3.300

Montblanc-Timewalker-e-Strap smartwatch

Het beroemde Duitse luxemerk Montblanc combineert hun grandioze ervaring in het maken van horloges met technologische apparaten in de vorm van een slimme oplossing genaamd de e-Strap. De Timewalker heeft een tri-compax chronograaf uiterlijk met klassieke uitstraling in een gepolijste, stalen behuizing, maar het heeft een interessante verrassing.

Deze smart strap biedt meldingen van berichten, e-mail en social media, verbinding via bluetooth, afstandsbediening, een fysieke activiteitenmonitor, een kalender en het kan verbinding maken met Android en iOS smartphones. Deze mooie combinatie van stijl en technologie heeft een prijskaartje van €3.300.

7. TAG Heuer Connected Modular 45 – €5.600

Afbeeldingsresultaat voor TAG Heuer Connected Modular 45

TAG Heuer staat met nog een ander product op onze lijst, namelijk de Connected Modular 45. Deze keer heeft dit prachtige horloge een graad 5 titanium behuizing met satijnen afwerking en krasbestendig saffierglas met diamanten bezel.

Het prijskaartje van dit horloge is €5.600. Waarom zo duur? Oh, de diamanten, de satijnen afwerking en lazergravure zorgen ervoor dat de prijs wat hoger is. Teveel? Dat moet je zelf bepalen.

6. Breitling Exospace B55 – €7.400

Afbeeldingsresultaat voor Breitling Exospace B55

Met een onvergetelijke naam laat de Breitling Exospace B55 je gedachten afdwalen. Het Zwitserse bedrijf staat bekend om het maken van vliegerhorloges, maar deze keer komt het bedrijf met een nieuwe generatie apparaten die connectiviteit en smart-technologie combineert. Laten we ook de originele handgemaakte pilotenfuncties niet vergeten.

De behuizing is gemaakt van titanium en het glas is van ontspiegeld materiaal bedekt met saffier. De B55 laat je notificaties zien van e-mails, berichten en kalenders en kan tegelijkertijd vlieg- en meetinformatie laten zien. De prijs voor deze hoogvliegende schoonheid is ook erg hoog: €7.400.

5. Samsung de Grisogono Gear S2 – €12.500

Samsung-de-Grisogono-Gear-S2 smartwatch

Wat gebeurt er wanneer je Samsung en Zwitsere luxejuwelier de Grisogono combineert? Dan krijg je het beste van beide. Elegantie, stijl, schoonheid, innovatie en originaliteit. Je krijgt de Samsung de Grisogono Gear S2, een prestigieus high-tech apparaat gemaakt voor de pols.

De indrukwekkende Samsung Gear S2 technologie heeft een rosé gouden behuizing en meer dan 100 zwarte en witte diamanten. Het is een limited edition luxe smartwatch en heeft een prijskaartje die zeker niet voor iedereen is: €12.500.

4. Gold Apple Watch Edition – €14.000

Gold-Apple-Watch smartwatch

De Apple Watch. Ik weet zeker dat je ervan hebt gehoord. Dat heeft iedereen. Je vindt hem overal. Deze smartwatch heeft de gebruikelijke functies, notificaties en connectiviteit. Het is eigenlijk een iPhone aan je pols, en hoewel het standaardmodel €290 kost, is dit horloge iets specialer.

Of moeten we het duur noemen? Ja, en niet zo’n klein beetje ook. Het is een behoorlijk stuk duurder met een prijs van €14.000. Waarom? Omdat het horloge van goud gemaakt is. 18 karaat rosé of geel gold, en afhankelijk van de andere opties en bandjes kun je hem krijgen van €8.300 tot €14.000. Maar als je al denkt dat dit duur is, lees dan verder.

3. Hoptroff Atomic Wristwatch, Platinum – €45.000

Hoptroff-Atomic-Wristwatch smartwatch

Brits horlogemaker Hoptroff biedt de markt een prachtig hybride horloge, een combinatie van een klassiek mechanisme, connectiviteit en luxe.

De hoge kwaliteit Hoptroff Atomic Wristwatch is niet per se smartwatch, maar het heeft de mogelijkheid om te synchroniseren met je iPhone. Het geeft je ook toegang tot je kalender zodat je nooit meer een afspraak mist.

Als je een van deze wonderen wil hebben, dan moet je de enorme prijs van €45.000 betalen. Maar daar zijn speciale voorwaarden aan verbonden. Eerst moet je 25% van het bedrag betalen om het horloge te reserveren. Vervolgens moet je drie maanden wachten voordat je je horloge in handen krijgt. Te lang? Bekijk het positief. Ze geven je de tijd om ervoor te sparen.

2. Built-In Nico Gerard Sunrise Pinnacle – €93.000

Nico-Gerard-Sunrise-Pinnacle smartwatch

Nico Gerard heeft een bizarre oplossing voor de mensen die niet kunnen kiezen tussen een klassiek horloge en een smartwatch. De Sunrise Pinnacle heeft aan de ene kant een klassiek luxe horloge en aan de andere kant vindt je een Apple Watch.

Maar dan nog, €93.000? Nou, je krijgt twee horloges in één. En geen normale horloges, maar goud, want de Sunrise Pinnacle is gemaakt van 18 karaat goud en de Apple Watch is ook in de gouden uitvoering.

1. Brikk Lux Watch Omni – €91.000 – €95.500

Brikk-Lux-Watch-Omni smartwatch

De nummer één op onze lijst is een superluxe op maat gemaakte Apple Watch. Dit horloge wordt de Brikk Lux Watch Omni genoemd en is te verkrijgen in 18 karaat geel goud of 12 karaat diamanten rond de wijzerplaat, knoppen en bandje.

Het bandje is compleet bedekt met diamanten en geeft je ook de prijsvariatie. Afhankelijk van de maat van het horloge zullen de er meer of minder diamanten op de bandjes zitten, vandaag het verschil in prijs. De prijs ligt tussen de €91.000 en €95.500, en met deze prijs is dit het duurste horloge ter wereld.

Laat een reactie achter