Ben jij op zoek naar een unieke vakantiebestemming? Als het idee om naar de Eiffeltoren of naar de Big Ben gaan jou niet aanspreekt, dan is misschien een reis naar één van deze tien unieke bestemmingen wel een idee. Er zijn veel plaatsen te bezoeken die helemaal niet bekend zijn, maar toch voor spannende en exotische ervaringen zullen zorgen. Zorg er wel voor dat je een reisverzekering hebt wanneer je ver op reis gaat. Een reisverzekering van Centraal Beheer bijvoorbeeld zou je een hoop stress en geld kunnen besparen!

1. Sichuan, China

In Sichuan, China, staat de Grote Boeddha van Leshan. Deze Boeddha is te vinden in een berghelling en is 71 meter hoog. De uitgehouwen reuzenboeddha stamt uit de 8e eeuw en is één van de grootste bekende boeddha beelden ter wereld. Tip: logeer in de Panda Inn . Hier vind je overal, waaronder op de muren en op het meubilair, afbeeldingen van panda’s. Om het helemaal leuk te maken, verkleedt het personeel zich ook als panda’s.

2. Las Pozas, Xilitla, Mexico

In Las Pozas vind je een surrealistisch landschap dat gecreëerd werd door een rijke Engelse aristocraat. Edward James wilde een fantasieland maken en koos voor zijn meesterwerk de oerwouden van Mexico. Op het gebied van 20 hectare bouwde hij gebouwen met namen als ‘Het huis met een dak als een walvis’ en ‘De trap naar de hemel’. Las Pozas betekent ‘de zwembaden’.

3. Pancake Rocks, Nieuw-Zeeland

Pancake Rocks ligt aan de westelijke rand van het Paparoa National Park op het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland. De lagen kalksteen en zandsteen verzamelden zich op de oceaanbodem. Omdat zandsteen zachter is dan kalksteen, vormden de rotsen uitlopers die lijken op stapels pannenkoeken. Dit gebeurde natuurlijk niet van de ene op de andere dag. Het proces begon 30 miljoen jaar geleden al.

4. Mont St. Michel, Frankrijk

Mont St. Michel is een getijdeneiland. Wanneer het getij binnenkomt wordt het eiland omringd door water en wanneer het tij zich terugtrekt, wordt het omringd door land. Het eiland ligt voor de kust van Normandië in Frankrijk. Op het eiland staat een gotische abdij, waar gevangenen tijdens de Franse Revolutie opgesloten zaten.

5. Icehotel, Jukkasjarvi, Zweden

Ben jij niet bang voor een beetje koud weer? Dit IJshotel ligt op ongeveer 200km boven de poolcirkel en is alleen in de wintermaanden geopend. Het hotel is bijna volledig gemaakt van ijs. Hier slapen de gasten op bedden, die gemaakt zijn van ijs. Er staat ook een kerk, een groot landhuis en een bar die allemaal van ijs gemaakt zijn. Zelfs de glazen in de bar zijn uit ijs gehouwen.

6. Dean’s Blue Hole, Bahama’s

Blue holes bevatten zoet water, zeewater of een mengsel van beide watersoorten, die zich onder zeeniveau uitstrekken. De naam blue hole komt van een helderblauwe kleur, die van boven het gat zichtbaar is. Dean’s Blue Hole ligt op Long Island in de Bahama’s en is de diepste blue hole van de wereld. Het heeft een diepte van 202 meter.

7. Het onderwatermuseum MUSA, Cancun

In de oceaan, net voor de kust van Cancun, ligt het onderwatermuseum MUSA. Het museum heeft meer dan 400 levensgrote sculpturen. De onderwaterbeelden zijn gemaakt van materialen die de groei van koraal bevorderen. Op de zeebodem staat een beeldhouwwerk van een man die op zijn bank zit en, televisie kijkt, terwijl scholen vissen langs zwemmen. Dit is echt een unieke ervaring.

8. Alberobello, Italië

In 1996 werden de trulli van Alberobello een UNESCO-werelderfgoed. Dit kleine stadje in Italië dateert uit de 14e eeuw toen de graaf van Conversano het koloniseerde. Hier heten de huizen trulli. Trulli zijn woningen die gemaakt zijn van kalksteen en een kegelvormig dak hebben. Toen de huizen voor het eerst werden gebouwd, werden ze gemaakt zonder cement. Op die manier konden ze ook weer snel  worden afgebroken en verplaatst.

9. Ithaa Undersea-restaurant, de Maldiven

Heb je ooit met vissen willen dineren? Op het Conrad Maldives Rangali Island is een Hilton Resort waar je kunt lunchen en dineren in het Ithaa Undersea Restaurant. Het restaurant bevindt zich 5 meter onder de zeespiegel. De zijkanten en het dak zijn gemaakt van helder glas, zodat de gasten tijdens het eten omringd kunnen zijn door het zeeleven. Vergeet niet om een ​​reservering te maken, want het restaurant biedt slechts aan 12 personen plaats.

10. De thermale baden van Pamukkale, Turkije

Op sommige plaatsen lijken de thermale baden van Pamukkale op velden met wattenbolletjes. De naam betekent letterlijk ‘kasteel van katoen’. De thermale baden zijn gevuld met water uit natuurlijke warmwaterbronnen, dat naar verschillende niveaus lager stroomt. De thermale baden zijn meer dan een geweldige manier om je te ontspannen of om de hele dag te zwemmen, want ze zijn ook adembenemend mooi. Vergeet niet om je de camera mee te nemen!

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Centraal beheer.

Laat een reactie achter