Dit boot-vormige land gelegen in Zuid-Europa is een van ‘s werelds meest populaire reisbestemmingen door een aantal redenen, waaronder zijn kunst, trendy mode, prachtige landschappen, gepassioneerde mensen en topklasse keukens. Italië biedt zoveel aan om te zien en te doen dat het een leven lang zou duren om te verkennen. Aangezien er zoveel verschillende plaatsen zijn hebben wij een top 10 mooiste plaatsen van Italië opgesteld. 

10. Sicilië

Sicilië, het grootste eiland in de Middellandse Zee, is een autonome regio van Italië die ook verschillende kleinere eilanden omvat. Het is gescheiden van het vasteland van Calabrië door de  Messina straat van 5 km. Sicilië is rijk aan kunst en geschiedenis; van Agrigento’s vallei tempels tot Palermo’s barokke kerken. Het meest opvallende geologische kenmerk van het eiland is de berg Etna, de hoogste actieve vulkaan van Europa.

9. Italiaanse merengebied

Het Italiaanse merengebied strekt zich uit over Noord-Italië. De zuidelijke uiteinden van de meeste meren zijn relatief vlak, maar de noordelijke einden zijn bergachtig omdat de meren tot diep in de Alpen reiken. Al meer dan 100 jaar lang populair bij toeristen, die de Italiaanse meren combineren met goed weer en een aantrekkelijk landschap. Garda is het grootste meer en biedt een prachtig landschap, vooral in de bergachtige noordelijke delen. Como is even verbluffend, met beboste hellingen die direct vanaf de rand van het water omhoog komen. Verder naar het westen, Maggiore is minder populair maar net zo mooi, met verschillende populaire familie resorts.

8. Bloemenriviera (Ligurië)

De Italiaanse regio Ligurië ook wel de Bloemenriviera genoemd of ‘Italiaanse Riviera’ loopt langs de westkust van Italië. Het is een prachtige, smalle strand tussen de Ligurische Zee en de achterliggende Apennijnen. De groene kuststrook ligt ten oosten en westen van de havenplaats Genua, de meest centrale grote stad van de streek. De Riviera di Ponente is de kleurrijke, westelijke kustlijn die zich uitstrekt tot aan de Franse grens. Dit deel van de kust staat bekend om zijn bloementeelt en –export en om zijn mooie brede zandstranden en klassieke badplaatsen. Bloemenriviera is geweldig voor vakantiegangers die graag aan de kust vakantie vieren.

7. Cinque Terre

Cinque Terre staat voor de vijf dorpen Riomaggiore, Corniglia, Manarola, Vernazza en Monterosso. De dorpjes Cinque Terre, gelegen in de noordwestelijke kuststreek van Ligurië, zijn gelegen in het noordwesten van Italië en hebben een aantal van de mooiste landschappen van het land met steile kliffen en wijn terrassen uit honderden jaren. In Cinque Terre vind je een eeuwenoud complex van wandelpaden dat de mooiste uitzichten op de Italiaanse kust biedt. De Blue Trail is een geplaveide route die alle vijf de dorpen met elkaar verbindt en is geschikt voor alle leeftijden.

6. Napels

Napels, een van de drukste metropolitane steden in het land en is de hoofdstad van de regio Campania in Zuid-Italië. De stad Napels biedt een schat aan kunstwerken en historische bezienswaardigheden en een levendige sfeer van winkels, restaurants en uitgaansgelegenheden. Veel favoriete Italiaanse gerechten zijn hier vandaan afkomstig zoals pizza, spaghetti en parmigiana. Deze gerechten worden in Napels serieus genomen en hebben meestal verse en lokaal geteelde ingrediënten. Omdat de nabijgelegen bekende bezienswaardigheden zoals de baai van Napels en Pompeii is, is Napels een ideale uitvalsbasis om te verblijven terwijl u het gebied verkent.

5. Venetië

Venetië is een van de beste plekken om te bezoeken in Italië en is een unieke stad die gebouwd is op een lagune omgeven door de Adriatische Zee. Venetië ligt in het noordoosten van Italië en is een archipel van 118 eilanden die allemaal verbonden zijn door honderden prachtige bruggen en kanalen. Van de grachten is het Grand Canal het bekendst die de stad in twee delen verdeeld. De prachtige waterwegen en historische architectuur maken Venetië tot een van de meest romantische steden ter wereld. Venetië is vaak druk, maar zeker een bezoek waard om zijn prachtige bezienswaardigheden zoals het Sint-Maartenplein en Basiliek, Doge’s Palace en Rialto Bridge. Een van de populairste dingen om te doen in Venetië is een gondeltocht maken langs een van de vele kanalen.

4. Milaan

Milaan, dat bijna verwoest was door zware bombardementen tijdens de Tweede Wereldoorlog, is gereconstrueerd en blinkt nu uit als een van de rijkste steden van Europa. Milaan wordt algemeen beschouwd als een mega-modecentrum dat krioelt in designerwinkels. Milaan toont ook veel van zijn overgebleven wereldberoemde kunsten zoals het Leonardo da Vinci’s schilderij, The Last Supper, La Scala Opera House, het Castello Sforzesco en een van ‘s werelds grootste gotische kathedraal. Toch lijkt Milaan soms minder Italiaans dan de overwegend historische steden van het land en meer een glamoureuze stad met moderne architectuur.

3. Toscane

Toscane, de beroemdste regio van Italië, beschikt over prachtige glooiende heuvels, olijfgaarden, wijngaarden en cipressen. De vele populaire activiteiten van Toscane zijn onder andere wijn proeven in de Chianti, ontspannen in heuvelsteden zoals San Gimignano of het verkennen van Renaissance kunst in Florence. De middeleeuwse stad Siena bezit ook uitstekende kunstwerken, terwijl het historische centrum een van de populairste plekken is om te bezoeken in Italië. Elba, de grootste Toscaanse eiland, biedt geweldige stranden terwijl Pisa wereldberoemd is om zijn Leaning Tower.

2. Amalfi kust

De kust van Amalfi, gelegen in de zuidwestelijke regio Campanië, staat bekend om zijn buitengewone schoonheid. Het is een van de belangrijkste toeristische bestemmingen van Italië. De kust van Amalfi, die 48 kilometer lang is (langs de zuidkant van het schiereiland Sorrento), wordt gewaardeerd om zijn pittoreske kustlijn met schitterende baaien, steile kliffen, citroenboom tuinen, veelkleurige villa’s en ritmische resorts. Een van de meest romantische en chique steden langs de kust van Amalfi is Positano met zijn prachtige kiezelstranden, pastelhuizen en schilderachtige bergen. Amalfi, heeft prachtige pleinen met restaurants, terwijl de stad Ravello geliefd is om zijn prachtige villa’s met tuinen en kunstwerken.

1. Rome

Voorheen was Rome de hoofdstad van het Romeinse Rijk, nu is Rome de regeringszetel en hoofdstad van Italië. Rome, gelegen in de centrale regio Lazio, is een uitgestrekte en complexe stad die zowel historisch als modern is. Rome staat bekend voor de huisvesting van oude Romeinse structuren en het Vaticaanstad. Rome heeft meer dan 2.500 jaar doorstaan als een belangrijk centrum voor cultuur, macht en religie. Van oude romantische pleinen tot prachtige kathedralen en renaissance architectuur, er is zoveel te zien en te doen in Rome, dat het maanden of zelfs jaren kan duren om het allemaal te zien.

Laat een reactie achter