Wat zijn nou de mooiste stranden van Sardinië? Grandlife zocht het voor je uit en heeft de top 10 geselecteerd gebaseerd op de locatie, omgeving, grote, schoonheid en activiteiten.

1. Spiaggia Del Principe

Op nummer 1 staat Spiaggia Del Principe om zijn fraaie witte strand en het is de perfecte plek om te snorkelen. Het water is er prachtig helder. Om het strand heen zijn prachtige rotsen te bekennen die ook in het water lopen. Het kan hier overigens wel druk zijn dus het is aan te raden om hier niet in het hoogseizoen heen te gaan.

2. Chia

Dit ideale strand genaamd Chia bestaat uit vele kleinere stranden en is dan ook minder druk bezocht. 1 strand daarvan genaamd Campana is wat drukker en meer geschikt voor grotere groepen families. Je kunt hier ook kayaks huren. Chia is voornamelijk ook bekend om zijn grote prachtige duinen rondom de stranden.

3. La Maddalena

In het noorden van Sardinië ligt een geweldige eilandarchipel vol met baaien en granietrotsen. La Maddalena is nog niet zo heel bekend en daarom behoort het tot de best bewaarde geheimen van Europa! Het is overigens een beschermd natuurgebied. Je kunt er boottours doen, snorkelen of gewoon relaxen op de rustige stranden.

4. Cala Luna

In de buurt van Orosei vind je het prachtige strand Cala Luna. De strand is alleen via een lange wandelroute of per boot te bereiken. Het voordeel hiervan is dat het strand heel rustig is. Cala Luna staat vooral bekend om zijn vele grote rotsen rondom het strand, zijn kristalheldere wateren en zijn witte stranden.

5. Spiaggia Rosa

Spiaggia Rosa staat bekend om zijn unieke roze strand omringd door jeneverbomen. De strand is te vinden op het eiland Budelli dat behoort tot het Maddalena Archipel. De roze kleur is te danken aan de schelpen en het koraal. Het is verboden voor toeristen maar wel te bewonderen vanaf de eilanden in de omgeving.

6. Cala Domestica

Cala Domestica vind je in het zuidwesten van Sardinië. Het is een kleine strand, maar de witte kliffen erom heen zorgt ervoor dat dit een geweldige strand is. De strand is ook aan te raden voor kleine kinderen, aangezien een groot stuk ondiep is. Ook is het voor snorkel liefhebbers een paradijs, aangezien er vele vissen te zien zijn en het water glashelder is. In de omgeving is er niet veel te bekennen, dus er heerst een grote rust.

7. Lido di Orri

In het zuiden van Sardinië ligt Lido Di Orri. Het strand staat vooral bekend om zijn lange stranden. Ook dit strand blijft een behoorlijk afstand ondiep, dus ook dit strand is zeer geschikt voor gezinnen met kleine kinderen. Door de omgeving is er bijna geen wind, dus watersport activiteiten zijn hier niet aan te raden. Dit strand is echt alleen geschikt voor mensen die tot rust willen komen.

8. Fontanamare

Dit prachtige strand van Sardinië is te vinden onder Cala Domestica. Fontanamare is ook een zeer lang strand (2,9 kilometer) en ook behoorlijk breed. Door de lengte en breedte is dit strand niet heel snel druk. Het strand is ideaal voor surfen, kitesurfen, wandelingen en hardlopen. Ook dit strand is geschikt voor kinderen aangezien een groot stuk van het strand ondiep is. In de omgeving is naast een restaurant/bar niet veel anders.

9. Spiaggia Compoltitu

Dit kleine strandje is iets onder Alghero gelegen. Het strand is alleen met een flinke wandeling of per boot te bereiken. Dit strand is overigens ideaal voor snorkelers of duikers. In de omgeving is weinig te bekennen, dus het is aan te raden zelf zoveel mogelijk mee te nemen.

10. Spiaggia di Putzu Idu

Niet alleen in het zuiden van Sardinië zijn mooie stranden te vinden, ook in het westen zijn er prachtig witte stranden te vinden, waaronder Putzu Idu. Het strand staat bekend om zijn heldere wateren, witte stranden en flamingo’s. Ook is het erg geschikt voor sufers, aangezien het strand maar liefst 1150 meter lang is.

 

Beoordeel dit artikel

Laat een reactie achter