Marketing kom je overal tegen, soms zelfs zonder dat je dit direct in de gaten hebt. Denk aan het verschil tussen een spandoek langs de kant van de weg, posters op het toilet van je favoriete restaurant of kroeg en bijvoorbeeld sluikreclame in een film op Netflix. Daar komen de online reclame-uitingen van organisaties nog bij. Op basis van de zoektermen die je gebruikt, of de pagina’s die je bekijkt op sociale media bepalen algoritmes welke reclame je te zien krijgt. Op deze manier hopen organisaties de kans te vergroten dat de allocatie van hun budget een zo hoog mogelijk rendement oplevert. Wat zijn de tien meest gebruikte promotiemiddelen door bedrijven? In dit artikel lees je er meer over.

Verschillende populaire offline promotiemiddelen

folder-geven

Bedrijven zetten nog altijd in op een mix van offline– en online promotiemiddelen. De laatste jaren lijkt er sprake te zijn van een trend, waarbij een steeds groter deel van de beschikbare budgetten wordt besteed aan online marketing. Het is hierbij met name populair om te investeren in de vindbaarheid van een website in de zoekmachine. Immers des te beter vindbaar een website is, des te meer potentiële klanten trekt deze. Je als organisatie volledig focussen op online marketing is onverstandig stellen experts binnen dit vakgebied. Het is minstens zo belangrijk om offline zichtbaar te zijn.

Offline marketing kent verschillende vormen. De populairste offline promotiemiddelen zijn een spandoek langs de kant van de weg, een poster achter het raam van het bedrijfspand of bijvoorbeeld op een centrale plek (o.a. scholen, buurthuizen, sportclubs, etc.) en neonletters op de gevel. Twee andere populaire offline promotiemiddelen zijn een banner aan lantaarnpalen of bijvoorbeeld op de rotonde in de stad. We maken de top 5 met offline promotiemiddelen compleet met een advertentie in de lokale krant. Ook daar wordt regelmatig voor gekozen.

Populairste online promotiemiddelen

seo

Naast de vijf offline promotiemiddelen zetten organisaties verschillende tools in om ook online zichtbaar te zijn. Het populairst is de toepassing van SEO, zoekmachine optimalisatie. Doel hiervan is het verbeteren van de posities van een website in de zoekmachine. Ook SEA is populair, de betaalde variant van online vindbaarheid in de zoekmachine. Een derde optie is inzetten op sociale media, waarbij met name snackable content het goed doet. De vierde optie is een nieuwsbrief, om mensen betrokken te houden bij de organisatie. Tot slot maken we deze top 10 compleet met sluikreclame. Dit kan in films, series en bijvoorbeeld vlogs.

Laat een reactie achter