De cryptocurrency markt wordt vaak vergeleken met de aandelenmarkt. Het enige verschil is dat cryptovaluta geheel digitaal en online is. Er is geen fysiek bestaan van de valuta wanneer we het over crypto hebben. Er zijn dan ook veel verschillende crypto’s op de markt en er wordt aangeraden om Ethereum te kopen. Crypto’s zijn momenteel in de ontwikkelingsfase, gestart in 2009 met de creatie van Bitcoin. De cryptomarkt is erg onvoorspelbaar. Deze onvoorspelbaarheid van de markt heeft geleid tot de rijkste crypto-miljonairs in een periode van slechts enkele maanden.

bitcoin crypto

1. Chris Larsen

Chris Larsen, Oprichter en CEO van Ripple staat bovenaan de lijst met een vermogen van 7 miljard euro. Hij richtte Ripple in 2012 op, het werd al snel het gekozen protocol voor veel van de grote financiële instituties, omdat het de algemene functionaliteit bevorderde door het ‘Real Time Gross Settlement systeem’. Chris Larsen was een belangrijke aandeelhouder van Ripple, na de oprichting van de andere prominente financiële bedrijven zoals E-loan en de Palo Alto funding group.

2. Joseph Lubin

Joseph Lubin, de Canadese entrepreneur en medeoprichter van het Ethereumnetwerk staat op de tweede plek van de rijkste cryptovaluta lijst met meer dan 1 tot 4 miljard euro aan crypto’s. Daarnaast is hij de oprichter van een softwarebedrijf met de naam ConsenSys, dat momenteel 600 werknemers heeft. Hij is ook een van de bedenkers van het Ethereum project, samen met een andere aandeelhouder waarmee hij een miljardenfortuin heeft verwezenlijkt.

3. Changpeng Zhao

Changpeng Zhao, de CEO van Binance, ’s werelds meest populaire, en grootste handelsplatform voor crypto’s. Voordat hij het pad van entrepreneur op ging was hij een codeur. Het handelsplatform heeft naar het schijnt 6 miljoen gebruikers weten te vergaren in slechts een jaar tijd. De website is opgericht in China maar heeft moeten verhuizen naar Malta vanwege het verbod op crypto in het land.

4. Tyler Winklevoss en Cameron Winklevoss

Tyler Winklevoss en Cameron Winklevoss, de tweelingbroers hebben veel gedoe gehad met Facebook. Naar schatting hebben ze beiden ongeveer 850 miljoen tot 1 miljard euro aan crypto. Echter, ze hebben dit naar verluid gekocht nadat ze een akkoord met Facebook hebben bereikt waarvoor ze ruimschoots gecompenseerd zijn. Na de rechtszaak hebben ze het geld wat ze van Facebook kregen in crypto gestoken waardoor ze onmiddellijk crypto-miljonairs werden.

5. Matthew Mellon

Matthew Mellon, heeft een vermogen van ongeveer 800 miljoen tot 900 miljoen euro. Hij overleed op 54-jarige leeftijd in Mexico. Dit ten gevolge van het nuttigen van een hallucinerende drug op een rehabilitatiecentrum in April, 2018. Hij is waarschijnlijk een van de enige rijke crypto-miljonairs die niet gelieerd is aan een crypto institutie.

6. Brian Armstrong

Brian Armstrong, oprichter en CEO van een andere populaire cryptocurrency Exchange, Coinbase, heeft ongeveer 800 miljoen – 1 miljard netto waarde in crypto. De in San Francisco gevestigde Coinbase werd opgericht in 2012 en bedient momenteel bijna 32 verschillende landen over de hele wereld.

7. Matthew Roszak

Matthew Roszak, staat op plek 7 van de rijkste crypto-miljonairs. Matthew staat bekend om zijn bedrijven Bloq en Tally. De crypto-miljonair ziet zichzelf als een gelukhebber vanwege zijn beslissing om op tijd te investeren in crypto. Hij staat ook wel bekend als ‘Matt’ en heeft momenteel een vermogen van 750 tot 900 miljoen euro.

8. Anthony Di Iorio

Anthony Di Iorio, een van de meest invloedrijke mensen in de crypto-space. Naast dat hij medeoprichter is van Ethereum, staat hij op de 8ste plek in deze lijst met de rijkste crypto-miljonairs. Met tussen de 650 miljoen en 900 miljoen aan waarde in crypto. Deze evangelist heeft ook andere bedrijven opgericht, zoals Jaxx en Decentral.

9. Brock Pierce

Brock Pierce, is een van de belangrijkste deelnemers in het EOS project, wat tijdens de ICO een behoorlijk bedrag ophaalde. Zijn positie was Chief Strategy Officer tot maart 2018, waarna hij vrijwillig ontslag nam. Als kind was hij acteur, en nu een van de rijkste crypto-miljonairs.

10. Michael Novogratz

Michael Novogratz, De CEO van Galaxy Digital en een ex-hedge fund manager is de laatste op de lijst van rijkste crypto-miljonairs. Met tussen de 600 miljoen en 900 miljoen euro noemt hij zichzelf ‘The Forrest Gump of Bitcoin.’

Laat een reactie achter