Een verlovingsring is meer dan alleen een sprankelend object om heerlijk van te genieten op het moment dat je naar je ringvinger kijkt. Het is namelijk een symbool van toewijding en daarom moet de ring in die geest dan ook perfect bij je persoonlijkheid passen. Of je nu meer het type voor een emerald geslepen diamant in een rosé gouden setting bent of dat een ovaal geslepen saffier in een platina setting beter bij je past, het draait uiteindelijk allemaal om jouw stijl. En er is geen beter moment om te bepalen wat je graag wilt dan nu.

Het verlovingsseizoen is in volle gang en we zijn druk bezig geweest met ons te verheerlijken over de trends van 2018/2019 voor verlovingsringen, die veel verder gaan dan de traditionele ontwerpen en laten zien dat er qua prachtige ringen om uit te kiezen echt geen limiet is. Sommige trends houden zich vast aan klassieke ontwerpen en geven ze een adembenemende twist terwijl anderen, als het gaat om wat je verlovingsring kan zijn, de oude regels echt overboord gooien. (Denk maar eens aan gekleurde edelstenen, gecombineerde stijlen en gemengde metalen!) Deze verlovingsringen zijn echte schoonheden en misschien is dit wel een grote hint ;-). 

Kriskras

 kriskras ring

Kriskras ontwerpen zie je veel voor ringen, die dagelijks kunnen worden gedragen en dus ook voor verlovingsringen. De dunne, flitsende lijnen creëren een verbluffende illusie terwijl de grotere diamant op zijn plaats wordt gehouden.

Gekleurde edelstenen

gekleurde_edelsteen_ring

Net als de groeiende liefde voor rosé goud beginnen ook de exclusieve diamantjuwelen langzaam op te duiken als een manier om je klassieke verlovingsring net een beetje anders te maken. Of het nu de hoofdsteen of de flankerende accenten zijn, deze kleurrijke pracht in de vorm van saffieren, smaragden of gele diamanten geven een stijlvol, maar toch uniek tintje aan de ring.

Rose goud

 rose_goud_ring 

Deze romantische tint is onlangs opgedoken in de wereld van mode en beauty en we kunnen dan ook niet voorbijgaan aan de verrassend tijdloze aantrekkingskracht van het metaal. Het begon ooit als een populaire keuze voor toonaangevende vrouwen in de modewereld, maar we zien dat het nu overal als een zeer geliefde keuze om iemand mee ten huwelijk te vragen.

Drievoudige steen

drievoudige_steen_ring

Eigenlijk moeten we voor deze trend Prins Harry en Meghan Markle bedanken, want sinds de koninklijke verlovingsring werd getoond, is de populariteit niet meer te stoppen. Drie diamanten van dezelfde grootte maken deze eenvoudige en klassieke look net weer wat moderner.

Gespleten schacht

gespeleten_schacht_ring

De nieuwe trendy variant op gespleten schachtringen heeft banen, die parallel aan elkaar lopen en door een edelsteen worden gescheiden. Het lijkt alsof de steen zweeft en een delicate aanraking geeft.

Peervormig

peervormige_ring

Deze moderne vorm ziet er tegelijkertijd elegant en gestroomlijnd uit en is perfect voor de vrouw, die graag een trend zet. Het ziet er door het wit goud en roze goud geweldig uit en je kunt met een pavé-setting nog wat extra pracht toevoegen of voor meer eenvoud alleen de diamant inzetten.

Brede band

brede_band_ring

Deze trend is op geen enkele manier minimaal en is echt voor een drager, die iets verbluffends belangrijker vindt dan iets praktisch. Het is breed en valt genoeg op om een statement te maken, terwijl het toch een makkelijke uitstraling heeft.

Minimalistisch

minimalistische_ring

Deze trend is voor de echte minimalist, die de gedachte achter iets meer waardeert dan de extravagantie. Het is erg populair voor mensen die iets moois en romantisch willen, maar niet van overdreven houden.

Cluster

 cluster_ring 

Dit traditionele silhouet komt dit jaar sterk terug en zijn klassieke schoonheid geeft het een elegantie, die je vooral vroeger zag. Een cluster van ronde stenen vormt samen een prachtige bloem.

Laat een reactie achter