Maar liefst 100 miljoen bezit de rijkste artiest van Nederland. Er zijn nog veel meer Nederlandse artiesten die iedere dag behoorlijk veel geld verdienen. Wie het allemaal zijn en hoeveel ze hebben, zocht Grandlife voor je uit!

20. Enzo Knol – 540.000

Het schijnt dat Enzo Knol maar liefst 1500 euro per dag verdient aan zijn vlogs. 1500 per dag, betekend 45.000 per maand! Dat is voor de gemiddelde Nederlander een flink jaarsalaris. Het betekend dus dat Enzo Knol maar liefst 540.000 per jaar verdient, of terwijl meer dan een half miljoen!

Enzo Knol verdient niet alleen door zijn vlogs op Youtube d.m.v. advertenties per x aantal views, ook genereert hij inkomsten door middel van advertorials, een eigen kledinglijn en media optredens. Deze zijn dan nog niet eens meegerekend bij die halve miljoen, moet je nagaan!

19. Lil Kleine – 800.000

Dit is misschien niet de rijkste artiest van Nederland, maar hij is op dit moment goed op weg! Lil Kleine blijkt uit zijn eigen woorden dat hij 60.000 per maand te verdient. Volgens een interview op SlamFM geeft hij 30k per maand uit zet hij de andere 30k op zijn spaarrekening.

18. Frans Duijts – 1,8 miljoen

Frans Duijts heeft door veel verschillende hits een behoorlijk vermogen opgebouwd. Uit een schatting blijkt dat hij maar liefst 1,8 miljoen op de bank heeft staan.

17. Anouk – 2,5 miljoen

Anouk brengt door haar zangcarriere zo’n 5 ton per jaar binnen. Haar deelname aan The Voice schijnt ook behoorlijk goed te betalen, want haar totale vermogen staat op dit moment op maar liefst 2,5 miljoen.

16. Ali b – 2,5 miljoen

Nadat hij hit na hit scoorde is de sympathieke Nederlandse rapper Ali B zijn eigen management bedrijf begonnen. Op dit moment is Ali B een van de rijkste rappers van Nederland geworden, met name door zijn bedrijf.

15. Jaap van zweden – 7 miljoen

Dirigent Jaap Van Zweden doet het al jaren zeer goed en zal de opkomende jaren als huisdirigent van het New York Philharmonica zijn inkomsten behoorlijk zien stijgen. De beroemde dirigent verdient 1,8 miljoen per jaar aan het Dallas Symphony Orechstra. Daarnaast investeert hij ook in panden in Amsterdam-Zuid.

14. Gordon – 7 miljoen

Gordon is niet alleen zanger, presentator en onderdeel van de Toppers, ook verdient hij tegenwoordig zijn centen als koffieboer Dit is ongekend een van de rijkste Nederlandse artiesten.

13. John Ewbank – 7 miljoen

De componist van het Koningslied beschikt over twee villa’s in Laren ter waarde van 5 miljoen euro! John verdiende zijn vermogen met produceren van muziek, voornamelijk voor Marco Borsato.

12. Ferry Corsten – 9 miljoen

In de jaren 90 verkocht Ferry behoorlijk wat cds, wat hem ook veel heeft opgebracht. Van Buuren en Tiësto hebben nog nooit zoveel singles verkocht zoals Ferry Corsten dat deed. Op dit moment is Ferry doorgegroeid tot een wereldberoemde DJ.

11. Hardwell – 10 miljoen

De 29-jarige Robbert van de Corput, beter bekend als Hardwell, stond vorig jaar in de Quote top 100 rijkste ondernemers onder de 40 jaar.

10. Gerard Joling – 12 miljoen

Volgens een schatting heeft Gerard Joling een vermogen van maar liefst €12 miljoen. Dit heeft hij niet alleen te danken aan de Toppers, waarmee hij jaarlijks maar liefst 500.000 binnenhaalt, ook zijn carriere als presentator bij SBS helpt hem een handje. Daar schijnt hij namelijk maar liefst 1,5 miljoen per jaar te verdienen.

9. Rene Froger – 12 miljoen

Ook René haalt zo’n 500.000 op bij de Toppers. Ondertussen heeft de bekende volkszanger een vermogen van maar liefst een vermogen 12 miljoen euro.

8. Jan Smit – 12 miljoen

Smit staat met 12 miljoen op plek 13 rijkste Nederlandse artiesten. Naast zijn zangcarriere houdt hij zich ook bezig met reclames, zoals bijvoorbeeld het optica bedrijf Pearle. Jan Smit heeft zijn grote vermogen te danken doordat hij al op 10-jarige begon met zongen ontdekt werd door de Volendamse band BZN. Hij heeft ook door zijn eigen tv programma behoorlijk wat bijverdiend.

7. Martin Garrix – 12 miljoen

De pas 20-jarige Martin Garrix, geboren als Martijn Garritsen, was er al vroeg bij als dj. Op dit moment verdient Martin Garrix maar liefst 80.000 per optreden. Hij is dan ook verkozen tot de beste dj ter wereld door de DJ Magazine.

6. Afrojack – 13 miljoen

Afrojack besteedt naast het produceren van elektronische muziek en het draaien op de grooste feesten ter wereld ook zijn tijd aan snelle wagens, onder andere tijdens de jaarlijkse Gummball. Het vermogen van Nick van de Wall, die bekend staat als DJ Afrojack groeit vooral goed door in Amerika. Afrojack is een van de rijkste Nederlandse artiesten.

5. Frans Bauer 14 miljoen

Frans scoorde zijn eerste hit, “Als sterren aan de hemel staan”, in 1994 en uiteraard “Heb je even voor mij”. Hij kreeg een realityshow en presenteerde televisieprogramma’s zoals Bananasplit en Vive la Frans. Frans Bauer is de rijkste Nederlandse artiest in ons lijstje als het gaat om volkszangers.

4. Wessel van Diepen – 20 miljoen

Wessel scoorde hit na hit met de Vengaboys en kan op de dag van vandaag er nog prima van leven. Daarnaast is hij ook nog een radiopresentator.

3. Andre Rieu – 25 miljoen

Dirigent en violist André Rieu verdient niet alleen fortuinen aan zijn concerten, met zijn violen haalt hij ook aardig wat geld binnen. Hij speelt zelf op een viool die in 2002 nog voor ongeveer 1,3 miljoen euro verkocht werd. Dit is ongekend de rijkste Nederlandse artiest in de wereld van de klassieke muziek.

2. Armin van Buuren – 36 miljoen

Ondanks Armin van Buuren onwijs veel geld heeft, hoeft hij het ook niet uit te besteden aan auto’s, aangezien hij als ambassadeur van Jaguar gratis rondrijd in Engelse bolides. Armin van Buuren heeft als artiest een vermogen van maar liefst 36 miljoen. Hij begon op zijn 14e al met produceren van muziek en in 2007 werd hij voor het eerst benoemd tot beste DJ van de wereld.

1. Tiesto – 100 miljoen

En dan, de nummer 1, gaat naar… Tiesto! Thijs Verwest is de rijkste Nederlandse artiest. DJ Tiësto is niet alleen Nederlands rijkste artiest, hij is ook de best verdienende DJ ter wereld. Hij investeert tegenwoordig ook in startups, zoals bijvoorbeeld Music Messenger.

2 Reacties

  • Ja klopt in Aalten, en een bandlid van de vroegere band Smokie (who the fuck is Alice en Sylvia’s mother o.a. woont in Doetichem en er zijn er nog wel een paar hoor. Maar een hoop artiesten uit de hele wereld hebben hier een postadres omdat het hier zo lekker klimaat is qua belastingen voor NIET Nederlanders… 😉

Laat een reactie achter