Aangezien Grandlife gevestigd is in Berlijn, zijn we goed in staat om de meest luxe hotels eruit te pikken. Berlijn zit namelijk vol met hotels. Naast de grote hoeveelheden aan hotels in Berlijn, vind je er ook een ongelofelijk scala aan bezienswaardigheden, die niet alleen de nieuwe geest van de stad weerspiegelen, maar ook een grote rol hebben gespeeld in de geschiedenis met vooral vele dramatische gebeurtenissen.

Wanneer mensen denken aan Berlijn, dan denken ze vast ook aan het beroemdste monument – de Brandenburger Tor. Het staat nu als een symbool van verdeling, het monument is altijd het kloppende hart van een grote stad die uitbarst met ideeën, inspiratie, kunst, cultuur en creativiteit.
Ook zijn er vele mooie woonstraten en natuurlijk staat Berlijn vooral bekend om zijn bekende nachtleven. Een trip naar Berlijn – zou zonder een avondje stappen niet compleet zijn. Een andere optie is de om naar de Friedrichstadt Palast te gaan, Duitslands bekendste theaterlocaties.Ongetwijfeld heeft deze betoverende stad een brede selectie van luxe hotels voor de luxepaarden onder ons, dus hier is onze top 5 met de beste en meest luxueuze hotels van Berlijn!
5. Mandala Hotel

In de Tiergarten op Potsdamer Platz, een drukke kruising in Berlijn staat het 5 sterren Mandala Hotel. Dit is een discreet hotel in Berlijn dat veel groter is dan het er van de buitenkant uitziet. De sfeer is zen-achtig: je vindt er bijvoorbeeld een gouden mozaïek waterkraantje in de lobby, veel flikkerende kaarsen met zachte verlichting. De Qiu lounge op de eerste verdieping wordt ‘s avonds druk en de sfeer is trendy maar rustig. De spa, die Dr Hauschka en Dermalogica producten gebruikt, is briljant. De aroma van geurige kaarsen doordringt het hele hotel.

 4. Sofitel Berlin Kurfuerstendamm

Een opvallend kenmerk van Sofitel Berlin aan de Kurfürstendamm is een hoog gebouw met vele ramen. De prijswinnende architectuur Jan Kleihues heeft het hotel zo ontworpen dat het nu een oriëntatiepunt aan de Kurfürstendamm is geworden. Het hotel heeft 311 kamers en suites. Het elegante Restaurant Le Faubourg heeft de flair van culinaire hotspots in Parijs. Onder leiding van Chef de Cuisine Felix Mielke is de interpretatie van de Franse keuken een dominant thema. De hoofdgerechten bieden een keuze uit de traditionele bereidingswijze en elke moderne interpretatie van de maaltijd.

3. Radisson Blu Berlin

Het Radisson Blu Hotel in Berlijn, ziet er misschien van de buitenkant niet echt uit als een luxe hotel, maar zodra je binnenkomt, wordt je omvergeblazen door een enorm hoge aquarium van maar liefst 82-meter hoog in het hart van de lobby. Radisson Blue is gelegen aan de rechterkant van Alexanderplatz, ook wel bekend als de centrale plek van Berlijn. Naast de torenhoge aquarium heeft hotel maar liefst 1012 kamers met sportieve panoramische ramen en rustgevende aardtonen. Dit is het ideale hotel om een prachtige zonsondergang te aanschouwen vanuit je kamer met daarbij een mooi zicht op de bekende Fernsehturm. Op het panorama terras vind je waarschijnlijk het beste uitzicht in Berlijn, aangezien dit het hoogste gebouw is van Berlijn!

2. Het Ritz Carlton, Berlijn

Het Ritz-Carlton hotel in Berlijn is een hemel van luxe in en beschikt over 302 kamers, waaronder 40 suites en een klassieke Franse brasserie uit 1875. Op slechts een korte afstand van wat vroeger een deel van de Berlijnse Muur was, legt het luxehotel de voortdurende economische en culturele heropleving van de hoofdstad van Duitsland uit. Elk van de 302 kamers van The Ritz-Carlton, staan bekend om zijn originele aquarellen die gecreëerd zijn door professor Markus Luepertz, een Duitse kunstenaar die zeer bekend is voor zijn 20e-eeuwse neo-expressionistische stijl. Fragrances is de eerste bar gewijd aan de kunst van cocktails in combinatie met wereldklasse parfum en aroma’s. De bekende merken zoals Giorgio Armani, Yves Saint Laurent en Guerlain zijn de inspiratie voor de unieke drankjes die zijn ontworpen door bar manager Arnd Heissen.

1. Hotel Adlon Kempinski Berlijn

Het legendarische Hotel Adlon is in 1907 opgericht door Lorenz Adlon. Het staat bekend om zijn elegantie en royale gastvrijheid. Ideaal gelegen in het hart van het bruisende Berlijn, dit iconische pand met prachtige kamers en suites is het ultieme overvloed van stijl en verfijning. Twee-Michelinsterren Kok Hendrik Otto biedt Europese geïnspireerde haute cuisine in het fijne restaurant Lorenz Adlon Esszimmer. De kamers hebben een verfijnde allure dankzij antieke meubels met extravagante draaiingen en marmeren badkamers.

Laat een reactie achter