Maine staat bekend om zijn prachtige kreeft en vuurtorens, granieten pieken en rustige bossen. Het heeft ook de slogan “the way life should be”. Deze bestemming is er zeker een die je hart zal veroveren.

Van Maine’s noordelijke waterwegen en bergtoppen tot de zuidelijke zandstranden en kreeftenbroodjes, Maine is een bestemming die op ieders bucketlist zou moeten staan en hier zijn onze 5 beste bezienswaardigheden van Maine.

101 Unforgettable Things to Do in Maine - Roaming the Americas

1. Allagash Wilderness Waterway

Allagash Wilderness Waterway is een ware bestemming voor een off-the-grid wildernis ervaring, ga op pad in een kano op de 92 mijl lange, Allagash Wilderness Waterway in het noorden van Maine en zelfs liefhebbers van serie a predictions today zijn erg gesteld op deze bestemming. Wanneer de jaarlijkse verlofperiode aanbreekt of je behoefte hebt aan een pauze van online activiteiten en de maatschappij, is deze ongelooflijke schoonheid van Noord-Maine een van de belangrijkste kanotochten van het land.

2. Baxter State Park

Het Baxter State Park is een hoogtepunt van de centrale hooglanden van Maine, deze prachtige plek omvat 210.000 hectare wildernis. Veel mensen bezoeken dit park om Mt Katahdin te bewandelen, de hoogste piek van Maine en het noordelijke eindpunt van de Appalachian Trail. Een inspannende en dagvullende wandeling op de 5267 voet hoge granieten piek levert ongelooflijke uitzichten op over Maine’s uitgestrekte wildernis en opscheppingsrechten. Baxter State Park is ook de thuisbasis van kilometers aan eenvoudigere wandelpaden, vijvers perfect voor kanoën en elanden spotten, en verschillende campings met hutten, aanleunwoningen en tentplekken.

3. Portland

De grootste stad van Maine, is de thuisbasis van bekroonde restaurants en brouwerijen en staat bekend om zijn kreeft en zeevruchten. Stop voor een unieke draai aan kreeft bij Highroller Lobster Co. en probeer hun Lobster Cheese Crisp Taco of Lobby Pop. Begin je ochtend met een koffie en donuts van Hifi Donuts voordat je je een weg wandelt en winkelt door de historische geplaveide straten van de Oude Haven. Ga actief aan de slag met een van de fietstochten van Summer Feet Cycling naar het schilderachtige Portland Head Light. Portland heeft meer brouwerijen per hoofd van de bevolking dan enige andere stad in de VS. Geniet van een pint met de plaatselijke bevolking bij Bissell Brothers, Allagash Brewing Company en Rising Tide Brewing Company.

maine-amerika

4. Camden en Rockland

De kleine kustplaatsen Camden en Rockland in midcoast Maine zijn typische badplaatsen waar de kreeft die dag vers gevangen is, de oude huizen ooit toebehoorden aan oude zeekapiteins en iedereen ieders naam kent. Voor het perfecte uitzicht op Camden Harbor wandel je naar de top van de hoge Mt Battie in Camden Hills State Park. Bezoek in Rockland het Farnsworth Art Museum om de prachtige schilderijen van de Amerikaanse schilder Andrew Wyeth te ontdekken. Pak je ochtendkoffie en geniet van de oceaanlucht terwijl je de bijna 1 mijl lange stenen golfbreker bewandelt naar de historische Rockland Breakwater Lighthouse die schepen verwelkomt in de haven van Rockland.

5. Kennebunkport

Trek je beste poloshirt aan als je het bekakte kustplaatsje Kennebunkport in het zuiden van Maine bezoekt. Het pittoreske stadje, genesteld langs de oevers van de Kennebunk River en de rotsachtige kliffen met uitzicht op de Atlantische Oceaan, biedt een overvloed aan activiteiten op het water, van walvissen kijken tot kajakken en kreeftentochten. Om een glimp van vroeger op te vangen, bezoek je het gezinsvriendelijke Seashore Trolley Museum. Het nabijgelegen Kennebunk en Ogunquit (genoemd door de Abenaki en betekent “de mooie plaats bij de zee”) herbergen kilometerslange zandstranden, perfect voor een warme zomerdag.

Laat een reactie achter