Als we het over luxe hebben, dan denken we aan bubbelende, gouden champagne. Herinner je de champagnetoren in The Great Gatsby? Dat is hoe we wisten dat de feestjes in de jaren ’20 zo overdreven waren! Toch is champagne niet meer zo luxe als dat het geweest is. Met fabrikanten en brouwerijen die tegenwoordig steeds meer aandacht aan hun producten besteden worden de drankjes steeds exclusiever en exotischer. Dus of je nou een kenner bent van hoge kwaliteit alcohol, of juist een nieuwsgierige cocktaildrinker, onze lijst van de duurste drank ter wereld zal je aandacht zeker trekken!

5. Armand De Brignac Midas – €142.000

Armand de Brignac heeft Cristal vervangen als de Champagne die wordt geschonken bij videoclips van rapmuziek en nachtclubs. Je kan je misschien de professionele gokker Don Johnson herinneren die behoorlijk wat uitgaf aan een fles van 30 liter van dit gouden sap in Londen in 2011. Atleten schijnen dit spul heerlijk te vinden – sprinter Usain Bolt en de Dallas Mavericks hebben de drank beiden gebruikt bij hun feestjes. Hip Hop-ster (en man van Beyoncé) Jay-Z kocht Armand de Brignac in 2014.

Afbeeldingsresultaat voor Armand De Brignac Midas

4. Dalmore 62 – €142.000

Benoemd tot de duurste whiskey ter wereld, Dalmore 62 is voorspelbaar zeldzaam met slechts 12 geproduceerde flessen. Een van deze flessen was in 2011 verkocht aan een naamloze koper op vliegveld Changi in Singapore voor €210.000. De whiskeyfles is versierd met een hertenkop gemaakt van platina en wordt gepresenteerd in een handgemaakte houten kist.

Afbeeldingsresultaat voor Dalmore 62

3. Diva Wodka – €840.000

Het driedubbele filtratieproces zorgt ervoor dat dit de duurste vodka is. Diva wodka is drie keer gefilterd, eerst door ijs, dan door Noors berkenhoutskool en daarna door zand en kostbare edelstenen. Bovendien is een holle centrale kolom in de fles gevuld met Swarovski-kristallen die je eruit kunt halen en kunt gebruiken hoe je wil. Laat me maar zeggen wat iedereen denkt: zelfs de kostbare edelstenen gaan niet zorgen voor een lekkere smaak van deze wodka.

Afbeeldingsresultaat voor Diva Vodka

2. Henry IV Dudognon Heritage Cognac Grande Champagne – €1.680.000

De Henri IV Dudognon Heritage heeft een hele eeuw liggen rijpen, wat op zich al een goede reden is voor het prijskaartje. Maar dit is niet de enige reden, want de prijs van dit drankje is aanzienlijk hoger door de nogal opzichtige fles die in 24 karaat goud en sterling platina is gedompeld en versierd is met 6.500 diamanten. Het is daardoor de duurste champagne die je kunt bemachtigen. Misschien gingen de fabrikanten voor een subtiele look?

Afbeeldingsresultaat voor Henri IV Dudognon Heritage Cognac Grande Champagne

1. Tequila Ley .925 – €2.940.000

Iemand die naar een universiteitsfeest is geweest is uiteraard bekend met tequila, maar dit is niet je gewone margaritasap. De tequila in deze fles is de Tquila Pasion Azteca Ultra Premium Anejo, gemaakt van puur sap van de blauwe agaveplant, gefermenteerd en zes jaar lang gerijpt. De fles is witgoud en platina versierd met diamanten en heeft de vorm van een zeeschelp. Wat we hebben gehoord is dat een editie van deze fles is verkocht voor een recordprijs in 2006 en daardoor de duurste tequila was.

 

Laat een reactie achter