Slapen is altijd in de mode. Hoe je je slaapkamer inricht is weer een ander verhaal. Los van het kleurenpallet dat je kiest, of dat je voor modern chique gaat of vintage, het enige dat alle slaapkamers gemeen hebben is een bed of boxspring. Of je nou alleen even ergens wil gaan liggen na een lange dag of je bent op zoek naar de beste slaapervaring ooit, het juiste bed is vaak een van de belangrijkste onderdelen in iemands slaapkamer.

Ook al is een luxe en duur bed mooi om te zien, comfort en welzijn mogen niet vergeten worden. Het huidige concept van ultieme luxe houdt ook in dat matrassen comfortabel zijn, zoals traagschuim met koeltechnologie bijvoorbeeld. We hebben de 5 meest luxe bedden op een rijtje gezet!

1. Starry Night Sleep Technology Bed – €40.000

Starry-Night-Sleep-Technology-Bed-meest-luxe-bed

Het spul waar vredige, stille dromen van gemaakt zijn, dit bed is speciaal ontworpen om snurken tegen te gaan. De wetenschap achter het systeem is dat het bed kantelt waardoor de slaper in een positie wordt gehouden waarin hun bovenlichaam licht omhoog getild wordt, wat helpt bij het ademhalen en het vermindert snurken. Dit bed heeft ook temperatuurinstellingen, internet en een iPod connectie-poort. Dit luxe bed heeft alles wat je nodig hebt om heerlijk te slapen.

2. Majesty VI-spring Bed – €67.900

vi-spring-majesty-luxe-bed

Het Majesty VI-spring bed is handgemaakt door interieurdesign legende Jab Anstoez en geschikt voor het koningshuis. Dit luxe bed herziet de mogelijkheid van comfort met een veerontwerp. De truc is dat er meer dan 6.000 veren ingebouwd zijn, allemaal optimaal geplaatst voor een perfecte vering en gewichtsverdeling. Verder is het materiaal van het matras zelf gemaakt met misschien wel de zachtste materialen ter wereld – kasjmier, katoen en zijde. Hierdoor ervaar je slaap als nooit tevoren. Dit alles wordt helemaal compleet met gouden en zilveren stiksels in het ontwerp. Dit is de perfecte bed voor een koning.

3. Jado Steel Style Gold Bed – €544.200

Jado-Steel-Style-Gold-luxe-Bed

Dit bed ziet er op het eerste gezicht misschien niet direct gemakkelijk uit, maar als een bed die bijna compleet bestaat uit goud en is afgewerkt met Swarovski-kristallen geen luxe schreeuwt, wat dan wel? Dit bed beschikt ook over internet, een DVD-speler, een PlayStation en een ingebouwd surround-geluidssysteem. Dit superluxe bed is minder voor het slapen maar meer voor entertainment.

4. Janjapp Ruijssenarrs’ Magnetisch Zwevend Bed – €1.3 Miljoen

Als je altijd al eens op een wolk hebt willen slapen dan is dit je kans. Dit bed is ontworpen door de wereldberoemde architect Janjapp Ruijissenarrs en zweeft boven de grond door middel van 680 kilo aan magneten. Het bed is ook vastgemaakt aan de muren met sterke kabels om ervoor te zorgen dat het zwevende bed niet wegdrijft door het magnetische veld. We zijn er niet helemaal zeker van wat al deze magneten voor een effect hebben op ons lichaam en slaap, maar we weten wel zeker dat dit er heel gaaf uitziet om letterlijk in de lucht te slapen!

5. Baldacchino Supreme Bed – €5.1 Miljoen

Baldacchino Supreme bed meest luxe bed

We waren al verbaast over de duurste sneakers ter wereld, maar dit doet je mond pas echt openvallen! Waarschijnlijk een beetje buiten budget voor de meeste mensen, maar in een lijst van de meeste luxe bedden is dit een bed die zeker genoemd moet worden. Het Baldacchino Supreme Bed is ontworpen door Stuart Hughes, die beroemd is voor het maken van de duurste producten ter wereld. Het bed bestaat uit drie soorten kostbaar hout, waaronder essenhout, kastanjehout en kersenhout. Ook is het bed afgewerkt met 107 kilo aan 24-karaat goud gebogen luifel en een extra afwerking met bladgoud. Het duurste bed ter wereld is handgemaakt met diamanten en andere kostbare stenen die door de klant zijn uitgekozen. Alle stoffen voor het hemelbed zijn handgemaakt en bestaan uit fijn Italiaanse zijde en katoen.

Laat een reactie achter