Indonesië is een vrij bekend land onder de Nederlandse toerist. Elk jaar trekken er dan ook massaal Nederlandse toeristen naar bijvoorbeeld Bali. Hoewel Bali natuurlijk een prachtige bestemming is, is het vaak behoorlijk druk en toeristisch. Indonesië heeft zoveel diversiteit dat we je graag willen meenemen naar een onze top 5 eilanden van Indonesië die wat minder bekend zijn onder de toeristen.

1.    Sumatra

Sumatra is een eiland met een prachtig natuurlandschap. Het eiland zit vol met jungles, rivieren en vulkanen. Het is dan ook een perfect eiland als je houdt van een actieve vakantie. Je kunt er onvergetelijke tochten maken door de unieke bossen van Sumatra. Zo zijn de jungles van Sumatra één van de laatste plekken waar je orang-oetangs en olifanten in het wild kan spotten!

Sipisopiso-waterval-in-noord-Sumatra-indonesie

2.    Sulawesi

Sulawesi staat voor oude culturen en intrigerende bewoners. Op dit eiland vindt je naast prachtig natuurschoon ook nog traditionele dorpen. Zo zijn hier nog traditionele drijvende dorpen van lokale vissers te bezoeken. Ook heb je op dit eiland de Toraja stammen, deze stam leeft in uitgehakte woningen in hoge rotswanden. Een bezoek brengen aan deze stammen is niet voor iedereen beschikbaar. Om de stammen niet teveel te beïnvloeden zijn hier quota’s ingesteld in de hoeveelheid toeristen die hier dagelijks mogen komen.

3.    Flores

Het eiland Flores is nog vrijwel onbekend bij de toerist. Dit prachtige eiland is uitstekend geschikt om te gaan snorkelen. Het is één van de beste uitvalbasissen om de onderwaterwereld van Indonesië te ontdekken. Je springt hier zo vanaf het strand het water in en komt oog in oog met de kleurrijkste vissen die je je maar kan bedenken. Ook kan je op dit eiland opzoek gaan naar Komodovaranen. Deze dinosaurus achtige dieren kunnen tot wel 3 meter lang worden!

4.    Kalimantan

Kalimantan is gelegen op een eiland dat verdeeld is onder Brunei, Maleisië en Indonesië. Het is dan ook een prachtige plek om al deze delen te bezoeken. Je vindt hier de Indonesische culturen, maar ook de bewonderenswaardige oliestaat Brunei met al zijn rijkdom en de prachtige culturen van Maleisië. Het grootste gedeelte van het eiland valt onder Indonesisch grondgebied. Je kan hier prachtige boottochten maken over rivieren en trektochten maken door prachtige jungle.

5.    Lombok

Wil je ultiem relaxen? Ga dan naar Lombok. De idyllische witte stranden van de Gili eilandjes zorgen ervoor dat je je waant in een paradijs. Je kan hier heerlijk eten bij lokale restaurantjes en ’s avonds bloeit het centrum op in gezelligheid. Er zijn hier dan ook veel gezellige barretjes en andere uitgaansgelegenheden te vinden. Maar het eiland biedt natuurlijk ook natuurschoon en cultuur aan. Je vindt hier prachtige tempels, kerken en andere prachtige bouwwerken.

Lombok-eiland-indonesie-vakantie

 

Beoordeel dit artikel

Laat een reactie achter