Reclamemakers voor weinig geld, dat willen we natuurlijk allemaal. Je hoeft als bedrijf geen groot budget te hebben om een marketingcampagne succesvol te laten slagen. Wanneer je net een eigen bedrijf hebt opgestart, heb je veel kosten. Hierdoor denk je misschien niet direct aan je marketing. Voor iedere starter, maar tevens ook voor een succesvolle ondernemer is het vergroten van de naamsbekendheid uiterst belangrijk. Dit kan op verschillende manieren. Eén van deze manieren is het inzetten van reclamemakers, oftewel relatiegeschenken. Deze artikelen hoeven niet veel te kosten, maar zorgen wel voor een effectieve promotie van jouw bedrijf. Hieronder lichten we de top 5 goedkope reclamemakers toe.

1. Pennen

notitieboekje-pen

Pennen zijn goedkope relatiegeschenken. Ook wanneer je geen goed gevulde portemonnee hebt kan jij je naamsbekendheid eenvoudig vergroten. Verras je relaties met pennen. Pennen horen nog steeds tot de top relatiegeschenken. Pennen worden dagelijks gebruikt en iedereen heeft er wel één of meerdere thuis liggen. Een pen wisselt voortdurend van eigenaar, waardoor pennen uitstekende promotieartikelen zijn. Je kan pennen bedrukken naar wens. Denk hierbij aan een bedrukte pen met een naam, logo of tekst geheel in eigen huisstijl. Bedrukte pennen worden regelmatig uitgedeeld tijdens evenementen of beurzen. Door dit bruikbare en praktische geschenk is de kans groot dat jij binnenkort nieuwe klanten aan je klantenbestand kan toevoegen.

2. Sleutelhangers

Ook sleutelhangers zijn betaalbare premiums en het effect van het geschenk is groot. Iedereen beschikt over een sleutelbos en een sleutelhanger is daaraan een mooie toevoeging. Doordat we dagelijks onze sleutelbos in de handen hebben om de huisdeur of autodeur te openen, valt de sleutelhanger elke keer weer op. Daarnaast leggen we een sleutelbos vaak snel even ergens neer en ligt hij in het zicht van anderen. De bedrukte sleutelhanger wordt niet alleen gezien door de ontvanger, maar ook door voorbijgangers, vrienden en familie. Kies voor standaard sleutelhangers of zet multifunctionele sleutelhangers in zoals sleutelhangers voorzien van een flesopener, muntje of lampje.

3. Thermosbekers

Ben je op zoek naar een relatiegeschenk voor weinig geld die dagelijks gebruikt kan worden? Kies dan voor een thermosbeker. Gedurende het hele jaar kan de thermosbeker gebruikt worden; in de zomer houd je je drankje koel en in de winter houd je je drankje warm. Zet jij thermosbekers in als reclamemaker? Dan ben je er zeker van dat hij buiten, in de auto, in de trein of tijdens een afspraak gebruikt gaat worden. Hierdoor komen ook omstanders in aanraking met jouw bedrijf en vergroot jij eenvoudig je naamsbekendheid.

4. Tassen

leren laptoptas

Tassen kosten weinig en zijn zeer breed inzetbaar. Ze zijn één van de meest populaire relatiegeschenken. Van boodschappentassen tot aan draagtassen; tassen kunnen overal voor gebruikt worden. Zowel jong als oud beschikt wel over een tas. Tassen worden o.a. gezien op straat, op het werk, in de supermarkt of in de sportschool. Laat tassen bedrukken en zet ze in als origineel relatiegeschenk. Eén ding weet je zeker: de bedrukte tas met jouw logo wordt gezien.

5. Snoepjes

Laat de liefde voor jouw bedrijf door de maag gaan met goedkoop snoepgoed. Of het nou chocolaatjes, koekjes of nootjes zijn… er zit altijd wel iets lekkers bij. Ook de snoeppot op kantoor is waarschijnlijk binnen de kortste keren leeg. Verras je medewerkers met bedrukt snoep, zodat er op kantoor altijd wat te snoepen is. Snoep trekt de aandacht van iedereen. Snoep wordt in blikjes, potjes of in een custom made papieren wikkel geleverd.

Reclamemakers hoeven niet duur te zijn. Ook een goedkoop relatiegeschenk is een effectief marketing- en promotiemiddel. Er is altijd wel een relatiegeschenk dat bij jouw budget past.

Laat een reactie achter