Merk jij dat jouw telefoon de laatste tijd allesbehalve snel is? Dat is natuurlijk hartstikke vervelend. Websites die langzaam laden en je favoriete serie die steeds vastloopt: het kan flink wat frustraties opleveren. Echter zijn er wel een aantal dingen die je kunt doen om dit probleem op te lossen. Ben je hier benieuwd naar? Lees dan vooral verder, want wij vertellen je er meer over!

Nieuwe telefoon

Xiaomi Mi 11 Ultra

Is jouw smartphone al flink verouderd? Dan kan het natuurlijk ook goed zijn dat jouw telefoon gewoon aan vernieuwing toe is. Zeker als jouw toestel al best een tijd meegaat en je merkt dat het trager en trager wordt, kan het een aanrader zijn om gewoon voor een nieuwe smartphone te kiezen. Aan een vrij oud toestel kan namelijk vaak maar weinig gedaan worden om de snelheid terug te krijgen.

Als je op zoek gaat naar een nieuwe telefoon, is het goed om rekening te houden met een aantal dingen. Zo is het verstandig om te kijken naar bijvoorbeeld het formaat, de camera, het besturingssysteem, de batterijduur en de snelheid. Als je op zoek bent naar een kwalitatief goede smartphone, is het zeker een aanrader om eens te kijken naar een Xiaomi telefoon. Deze telefoons staan bekend om de snelheid, betaalbare prijs en mooie functionaliteiten. Een Xiaomi telefoon kan dus zeker de moeite waard zijn om te bekijken tijdens jouw zoektocht!

Verwijder onnodige apps

Is jouw smartphone nog niet zo oud, maar merk je wel dat deze steeds trager begint te worden? Dan zijn er een aantal handige tips die je kunt gebruiken om je toestel weer wat sneller te krijgen. Een van deze tips is het verwijderen van onnodige apps. De kans is aanwezig dat ook jij een aantal apps op je telefoon hebt staan die je niet of nauwelijks gebruikt. En je raadt het al: dit neemt dan ook onnodig veel ruimte in beslag. Loop de apps op jouw telefoon eens goed na en bekijk welke verwijderd kunnen worden. Dit kan je flink wat ruimte schelen, waardoor het zeker slim kan zijn om te doen.

Zo veel mogelijk ruimte vrijmaken

teksten-telefoon

Weet jij van jezelf dat jij een flink aantal foto’s en video’s op je telefoon hebt staan? Dan weet je waarschijnlijk ook dat dit aardig wat ruimte in beslag kan nemen. Als jij merkt dat jouw telefoon steeds trager wordt, kan het goed zijn om eens een grote schoonmaak te houden. Probeer zo veel mogelijk ruimte vrij te maken door jouw foto’s en video’s na te lopen en te verwijderen als je er weinig waarde aan hecht. Om niet al jouw foto’s en video’s kwijt te zijn, kan het slim zijn om deze bijvoorbeeld op een externe schijf te zetten. Zo kun je deze altijd nog bekijken, maar neemt het geen ruimte meer in op je toestel. Door genoeg ruimte vrij te maken kan jouw smartphone zeker sneller worden.

Cache verwijderen

Wat je ook zeker kunt proberen als jouw toestel steeds trager wordt, is het verwijderen van de cache. Met cache worden gegevens bedoeld die tijdelijk worden opgeslagen in het telefoongeheugen wanneer je apps gebruikt. Iedere app op jouw telefoon heeft weer een eigen cachebestand. En je raadt het al, dit neemt allemaal ruimte in beslag. Daarom kan het handig zijn om zo nu en dan deze gegevens te wissen. Hoe je dit doet, verschilt per telefoon en/of besturingssysteem. Doe hier dus even research naar!

In sommige gevallen is het zeker mogelijk om het probleem van een trage smartphone op te lossen. Deze tips hierboven kunnen je hierbij op weg helpen. Of je nu echt een nieuwe telefoon nodig hebt of je jouw huidige telefoon kunt opschonen: doe er alles aan om de snelheid zo goed mogelijk te houden.

Laat een reactie achter