Trampolines zijn veel veranderd sinds we kinderen waren, en op een goede manier. Er zijn nu trampolines verkrijgbaar die zoveel veiliger zijn. Maar sommige dingen veranderen nooit – zoals het plezier van het stuiteren.

Springen op een trampoline is iets waar mensen al generaties lang van houden. Dat gevoel van pure vreugde als je zorgeloos stuitert. De verhoging van het endorfinegehalte en de daaruit voortvloeiende energie-boost. De wetenschap dat je een goede training krijgt terwijl je plezier hebt (zonder op de stoep te hoeven stampen)! En springen zorgt nog steeds voor urenlang vermaak.

Hier zijn 8 redenen waarom een trampoline een geweldige aanwinst is voor de levensstijl van je kind:

1. Het is goed voor hun gezondheid

Tegenwoordig zijn er niet veel recreatieve activiteiten die je kinderen ‘gewoon graag willen doen’ en die ook nog eens gezond voor ze zijn. Een trampoline laat kinderen rondspringen en hun spieren en hart- en bloedvaten werken. Het is een geweldige manier om de spierontwikkeling van kinderen te bevorderen, de botten te versterken en de gewrichten te verstevigen.

Stuiteren op een trampoline is ook geweldig om het lichaam te ontgiften en het immuunsysteem te versterken, want het stimuleert de inwendige organen en bevordert de lymfatische circulatie. Het duwt gifstoffen uit de cellen en laat voedingsstoffen binnen.

2. Duurzaam speelmateriaal

trampoline-groot-net

Investeren in een trampoline van hoge kwaliteit moet je niet uren speelplezier opleveren, maar jarenlang plezier voor het hele gezin. Het moet bij je blijven terwijl je kinderen groeien.

De meeste trampolines zijn gebouwd om lang mee te gaan en ondergaan strenge kwaliteitstests.

Je kunt een leven lang herinneringen maken met een trampoline van kwaliteit.

3. Het is goed voor hun geest

Van springen word je blij. De verhoogde zuurstofcirculatie stimuleert het vrijkomen van endorfines die van nature stemmingsbevorderend zijn.

De beweging van het op en neer springen op een trampoline is leuk en een geweldige manier om tot rust te komen na een zware dag op school. De concentratie, het plezier en de herhaling van het terugspringen op een trampoline is geweldig voor het bevorderen van zintuiglijke vaardigheden.

Het kan ook het leervermogen van kinderen bevorderen. Door kinderen te kalmeren en hun concentratie te verbeteren, kan trampolinespringen de betrokkenheid van kinderen bij het leren verbeteren. De trampolines zelf kunnen ook een effectief en boeiend hulpmiddel zijn bij het leren. Tellen, op gekleurde vormen springen en aanwijzingen opvolgen zijn maar enkele van de manieren waarop kinderen spelenderwijs kunnen leren.

Voor kinderen die huiverig zijn voor nieuwe dingen en lichamelijke activiteiten zijn trampolines een geweldige manier om hun zelfvertrouwen op te bouwen. Er is geen goede of foute manier om je op een trampoline te bewegen (mits je veilig springt) zodat ze direct succes ervaren, wat hun moed en zelfvertrouwen vergroot.

4. Het verbetert evenwicht en coördinatie

person standing on blue and red metal frame

Stuiteren op een trampoline creëert een voortdurend verschuivend zwaartepunt, waar kinderen snel op moeten reageren door hun posities en tweezijdige bewegingen aan te passen.

Hiervan is bekend dat het hun coördinatie en evenwicht drastisch verbetert. Dit helpt op zijn beurt ook kinderen zich zelfverzekerder te voelen.

5. Urenlang vermaak thuis

Een trampoline is het soort ding dat ervoor zorgt dat kinderen thuis willen blijven spelen. Speelafspraakjes zijn minder lastig, want vriendjes in de buurt hebben om op de trampoline te springen is voor alle betrokkenen dikke pret. Als je je kinderen ooit hebt meegenomen naar het huis van een trampoline-eigen vriend, dan weet je dat de trampoline het eerste is waar ze naartoe rennen.

6. Ze komen lekker buiten

Net zoals een trampoline kinderen gezond houdt omdat ze actief bezig zijn, brengt hij ze ook buiten in de tuin, genietend van de frisse lucht.

In plaats van binnenshuis inactief te spelen, wat voor ouders een steeds groter probleem wordt, krijgen ze hun vitamine D in de zon terwijl ze zich vermaken!

Ze zullen je herinneren aan hoe kinderen waren toen jij opgroeide, en zullen je smeken om ze buiten te laten spelen. Je zult je kinderen niet het huis uit jagen; je zult ze terug naar binnen jagen voor het avondeten.

7. Het is goed voor je conditie

Laten we eerlijk zijn, we zouden allemaal willen dat we nog jong waren als we onze kinderen dingen zien doen die ons lichaam nu een uitdaging vindt. Smoesjes daargelaten, springen hoort daar niet bij. Ook jij kunt op die trampoline uit de voeten!

NASA ontdekte dat 10 minuten springen gelijk staat aan 30 minuten hardlopen. Dat is nog eens efficiënt gebruik maken van je tijd!

Er zijn zoveel manieren waarop je een trampoline kunt gebruiken voor je thuis workout. En natuurlijk is dat gevoel van de zwaartekracht tarten altijd leuk! Het brengt het innerlijke kind in ons allemaal naar boven, en doet het hart sneller pompen dan je misschien denkt.

8. Jarenlang plezier met het gezin

Trampoline plezier is leuk voor elke leeftijd – wij geloven dat je nooit te oud bent om te stuiteren! Het is een geweldige manier voor het hele gezin om samen van het buiten zijn te genieten. En dat heeft zo iets bijzonders.

Het is zo leuk om de kinderen samen buiten bij de trampoline te zien, met de toeschouwers die de springer toejuichen.

Laat een reactie achter