Trends in interieur komen en gaan, maar sommige blijven geliefd door de jaren heen. Neem bijvoorbeeld het industriële interieur, dat al ruim 25 jaar populair is in woningen, bedrijven en horecagelegenheden. Vooral mannen waarderen de strakke lijnen en ruwe, pure materialen die deze stijl kenmerken. Het geeft een stoere uitstraling met een no-nonsense karakter. Dus, wil jij ook een authentiek industrieel interieur thuis? Hier zijn praktische tips om te beginnen met de trap.

Wat is een industriële stijl

Industriële interieurs vinden hun inspiratie in de architectuur van fabrieken en magazijnen uit de negentiende en twintigste eeuw. Grote ramen zorgen voor veel natuurlijk licht, terwijl open ruimtes worden gekenmerkt door hoge plafonds. De kleuren zijn vaak sober, met basis tinten zoals wit, grijs en zwart, aangevuld met accentkleuren zoals okergeel, blauw, groen of cognac.

De materialen zijn robuust en praktisch, met ruwe en onafgewerkte texturen. Denk aan betonnen muren, verweerde bakstenen en vloeren van grote tegels of beton. Meubels en accessoires zijn vaak gemaakt van leer, verweerd hout en metaal.

Traprenovatie in industriële stijl

houten-trap-led-verlichting

Als je kiest voor een trap renoveren in een industriële stijl, is het belangrijk om te kiezen voor materialen die passen bij deze look. Een geweldige optie is het gebruik van zwarte stalen trapleuningen en balustrades, wat een moderne en industriële uitstraling geeft aan je trap.

Upstairs traprenovatie biedt een scala aan opties voor het renoveren van je trap in industriële stijl. Van stalen trapleuningen tot houten treden met een metalen afwerking, er zijn tal van mogelijkheden om je trap om te toveren tot een echt industriële eyecatcher.

Authenticiteit in je interieur

Wil je een meer authentieke industriële uitstraling creëren in je woning? Denk dan buiten de standaard interieuritems en kies voor unieke elementen die je ook in een echt magazijn zou vinden.

Een voorbeeld hiervan is het gebruik van een gitterbox, een gaascontainer die vaak wordt gebruikt in de detailhandel en logistiek. Gebruik het als stoere opslagplaats voor haardhout of als creatieve opbergplek voor speelgoed.

Upstairs traprenovatie biedt ook maatwerk oplossingen, zoals het integreren van stalen elementen in je traprenovatie die een authentieke industriële uitstraling geven aan je interieur.

Veelzijdige toepassingen

woonkamer-trap

Een industriële traprenovatie is niet alleen geschikt voor je woning, maar kan ook toegepast worden in andere ruimtes zoals je schuur, garage of mancave. Deze stijl geeft elke ruimte een robuuste en stoere uitstraling, terwijl het ook praktisch blijft voor opslag en organisatie.

Of je nu kiest voor een complete traprenovatie of slechts enkele industriële accenten toevoegt, het renoveren van je trap is een geweldige manier om een industriële touch toe te voegen aan je woning. Met Upstairs traprenovatie als partner, kun je rekenen op kwaliteit en vakmanschap voor een trap die perfect past bij jouw industriële interieur.

Laat een reactie achter