Als jouw huis een woning met meerdere verdiepingen is, heb je natuurlijk ook trappen in huis. Als je probeert om meer kleur, variatie en een bepaalde ontwerpstijl bij je thuis te implementeren, kan het kiezen voor de perfecte ontwerpstijl voor de trapleuningen zeker nuttig zijn.

Of je huis nu een rustieke uitstraling heeft of dat je juist de voorkeur geeft aan het gebruik van minimale lijnen, het kiezen van een mooi ontwerp voor de trapleuningen zal een prachtig designaccent creëren. In dit artikel delen we een paar tips, die je zeker in gedachten moet houden wanneer je met een specialist in trapleuningen spreekt.

Welke stijl past bij de rest van het interieur?

Hoe een huis er uit ziet is grotendeels gebaseerd op de architecturale wensen en de smaak van de huiseigenaar. Bekijk de kleuren, de details en de invloeden die jouw huis vormen en pas je ontwerp daarop aan.

Als je huis is gebouwd in een landelijke stijl en je houdt van het tonen van unieke kunstwerken en galerij geïnspireerde sculpturen, kies dan voor een leuning die dezelfde kwaliteiten vertoont. Probeer, afhankelijk van waar je woont, lokale kunstenaars en beeldhouwers te zoeken die in opdracht aangepaste leuningen voor bij jou thuis kunnen maken. Jouw huis is misschien wel de perfecte plek voor het tonen van een deel van hun werk!

Houd ook de esthetiek en de veiligheid in gedachten

kunst in woonkamer

Denk er bij het kiezen van de juiste trapleuning voor in je woning ook aan dat de veiligheid en de esthetiek hand in hand moeten gaan. De bouwcodes, die in jouw regio gelden, zullen bepalen hoe breed de leuningen moeten zijn en waar de leuningen moeten hangen zodat je trappen veilig te gebruiken zijn als je van de ene verdieping naar de andere loopt.

Dit betekent niet dat je trappen saai of utilitair hoeven te zijn. Integendeel! Veel ontwerpers van leuningen hebben prachtige variëteiten gecreëerd. Je kunt dan denken aan het gebruik van rustieke houtsoorten voor in bijvoorbeeld een blokhut tot ultra-strak en modern materiaal voor in een woning in de stad of voor in een penthouse of een loft. Kies de stijl die jij leuk vindt en zorg er vervolgens voor dat deze voldoet aan de veiligheidseisen, die in jouw regio van toepassing zijn.

Leuningen hoeven niet de aandacht te trekken

Geloof het of niet, je leuningen hoeven niet alle aandacht te trekken. Voor veel huizen is de ‘less is more’ esthetiek gewenst en het creëren van een vrij uitzicht is voor veel huiseigenaren essentieel. Glas, plexiglas, kabel en draad en verticale palen zijn allemaal versies van leuningen, die naadloos in je interieur kunnen passen.

Als je een huis hebt dat eist dat de trapleuningen ‘onzichtbaar’ zijn, kies dan voor één van deze opties. Bekijk designblogs en interieurmagazines om enkele van de nieuwste beschikbare designstijlen te bekijken. Hotels en commerciële kantoorgebouwen kunnen je ook inspiratie bieden.

Of je nu bezig bent met het ontwerpen van je huis of je je trap gewoon een make-over wilt geven, overweeg deze ontwerpideeën bij het kiezen van de perfecte leuning. Van stijlen die echt het middelpunt vormen tot ambachtelijke variëteiten die uniek zijn, probeer deze ideeën voor het ontwerpen van jouw ideale trapleuningen.

Laat een reactie achter