Er zijn veel dingen waarmee je rekening moet houden bij het kopen van de juiste trui. Het gaat niet alleen om het aantrekkelijke ontwerp en de stijl. Dus als je een liefhebber van truien bent en overweegt om binnenkort een trui te kopen of om wat mooie kledingstukken te bestellen, dan zijn hier enkele tips om de juiste trui voor jou te kunnen kiezen.

1. Materiaal van de trui

grijze-trui

Eén van de eerste dingen waarop je moet letten bij het kopen van een trui, is het materiaal. Er zijn materialen die echt goed zijn en materialen waarvan je denkt dat ze minder zijn. De meest populaire truien op basis van het materiaal zijn wollen truien, kasjmier truien, katoenen truien, polyester truien en alpaca truien. De alpaca wol wordt met zijn geweldige warmteregulatie als het beste materiaal beschouwd. Kasjmier truien zijn met zijn zachte textuur erg knus en katoenen truien zijn het gemakkelijkst om te onderhouden. Kies je favoriete materiaal tijdens het winkelen.

2. Maat

Voordat je een kledingstuk koopt, moet je eerst de maat controleren. Zelfs als je online voor wollen kleding of kasjmier truien winkelt, controleer dan voordat je ze bestelt de maten, die op de website worden vermeld. De maten van de trui zijn vergelijkbaar met de maten die jij voor een overhemd hebt. Over het algemeen moeten de truien, die het beste bij je passen, jouw lichaam omsluiten zonder te los te zitten. Maar het mag ook weer niet te krap zitten. De ideale mouwlengte voor de trui krijg je door de lengte van pols tot pols (over de schouder en rug) te meten minus de halve bovenwijdte gedeeld door 2. Het ligt ook wel eens aan het merk, want lacoste heren truien vallen soms iets kleiner uit.

3. Stijl en design

boekhouder-laptop

Truien zijn er in veel verschillende stijlen en designs. Eén van de eenvoudigste stijlen voor de trui is een ronde hals. Dit is overigens ook één van de meest formeel ogende truien. Truien met een V-hals geven je ruimte voor een stropdas of om de punten van de boord van je overhemd te laten zien. Dit zijn de beste truien om met een pak te combineren. De coltrui is een geweldige optie om op koude dagen te dragen. Truien met een sjaalhals kun je ook met een pak combineren, maar het past eigenlijk het beste bij een zakelijke casual outfit.

4. Kleuren

De kleur van je trui is belangrijk omdat je dit vaak zult combineren met één of twee andere kledingstukken. Neutrale kleuren zijn voor truien een geweldige keuze omdat deze kleuren gemakkelijk bij elke outfit passen. Maar als je graag helderdere kleuren draagt, zijn de tinten blauw, groen of rood het beste. Door een trui te kiezen met minder patronen of helemaal geen patronen, worden ze veelzijdiger omdat je ze dan met veel andere outfits kunt combineren. Let bij het kiezen van de kleuren ook een beetje op jouw huidskleur en probeer een kleur te vinden, die daar goed bij past.

Afgezien van deze tips, zijn er ook nog enkele andere dingen waarop je moet letten, namelijk de prijs en de gelegenheden wanneer je je trui draagt. Als je al een budget hebt gepland voor de aanschaf van een trui, weet je al hoeveel je kunt uitgeven. Bedenk wanneer je de trui gaat dragen. Dit heeft ook invloed op jouw keuze, aangezien elk evenement en elke omgeving weer andere kledingvoorschriften vereist.

Laat een reactie achter