Heb je een nieuwe loungeset nodig die in de tuin of op het terras gebruikt kan worden? Met een loungeset kun je nog meer uit de buitenruimte en de late zomeravonden halen. Het kan echter moeilijk zijn om de perfecte loungeset te vinden die bij je past.

Er zijn talloze combinaties van tafels, stoelen en banken. Bovendien moet je ook denken aan kwaliteit en onderhoud. We helpen je op weg met een gids over welke loungeset je moet kiezen en waar je op moet letten.

Waarom zou je een loungeset voor in de tuin gebruiken?

Een loungeset kan zowel op het terras als in de tuinen gebruikt worden. Het geeft een heel speciale, ontspannen sfeer aan je buitenruimte. Het is niet alleen een plek waar je uit eten kunt, maar ook een plek waar je kunt ontspannen en genieten van de stilte of tijd met vrienden en familie. Een loungeset kan een verzamelpunt en ontmoetingsplaats in je tuin zijn.

Zwarte tuin loungeset met kleine tafel en twee stoelen

Denk na over hoe je je buitenruimte wilt gebruiken. Wil je hem in de eerste plaats gebruiken onder de bomen in de tuin waar je met de benen omhoog van een glas wijn kunt genieten? Of wil je hem gebruiken voor als je meer gasten krijgt of als ligstoel op het terras?

Nieuwe tuin loungeset kopen: waar moet je op letten?

Bij het zoeken naar nieuw tuinset kan het aantal keuzes overweldigend zijn. We raden je aan te kijken naar de verhouding tussen prijs, functionaliteit en behoeften van jouw kant. Als je deze factoren vergelijkt, vind je de beste loungeset. Bij JYSK bieden we loungesets aan voor alle budgetten en behoeften. Om het je gemakkelijk te maken hebben we de 3 belangrijkste factoren gekozen waarmee je rekening moet houden als je een loungeset koopt.

1. Ruimtes en maten

terras-lichtjes-tuin

Het eerste waar je rekening mee moet houden is de grootte van je buitenruimte. Heb je een balkon of een enorm terras? Wat je ook hebt, je kunt een loungeset vinden die aan je behoeften voldoet.

Voor een kleine buitenruimte kan een hoekbank problematisch zijn, maar een set met 2 loungestoelen en een tafel kan een goede optie zijn. Bekijk hier ons assortiment kleinere loungesets:

Is je buitenruimte groter dan een klein terras of een balkon, maar niet te groot, dan kan een goede oplossing zijn een tuinset te combineren met een kleine loungeset, of misschien te gaan voor onze middelgrote loungesets:

Is plaatsgebrek geen probleem dan heb je de luxe om vrijer te kiezen. Het probleem kan dan echter zijn om alle ruimte “op te vullen” en een samenhangend geheel te krijgen. Een goede keuze is een groot loungeset met een hoekbank:

2. Materialen en onderhoud

Loungesets voor in de tuin die weinig onderhoud vergen zijn ideaal, vooral als je het type bent dat de zomer associeert met lange ontspannen dagen en geen tijd wilt besteden aan het onderhoud van je loungeset voor in de tuin.

De meeste loungesets zijn gemaakt van kunsthout, rotan, en aluminium, die bijna onderhoudsvrij en weerbestendig zijn. Ze zijn gemakkelijk schoon te maken met water en zeep. Rotan en aluminium zijn ook licht van gewicht en dus gemakkelijk te verplaatsen.

Tuin loungesets van metaal en hout

Loungesets van hout en metaal hebben vaak een heel moderne en eenvoudige uitstraling. Een stijl die heel goed bij veel nieuwbouwwoningen past. Aan welke set geef je de voorkeur?

Tuin loungesets van rotan

Rotan loungesets zijn er in verschillende kleuren – o.a. zwart, grijs, en naturel, en in verschillende vormen van vlechtwerk. Rotan geeft een heel bijzondere gezellige uitstraling aan je terras. Zowel de kleuren als de samenstelling van de modules beïnvloeden de totale visuele expressie. Aan welke set geef je de voorkeur?

3. Comfort en vormgeving

rotan-loungeset-tuin-zwembad

Omdat comfort belangrijk is, maar stijl niet ver daarachter!

Wij geloven echt dat je tuinmeubelen een verlengstuk van je huis moeten zijn. We hebben binnen comfortabele banken en zetels, dus waarom zou je die luxe niet buiten hebben.
Stijl en comfort zijn individueel. Als je twijfelt over welke stijl loungeset je moet kiezen, kijk dan naar je keuzes voor binnenmeubilair. Het geeft een stijlvolle en samenhangende uitstraling als binnen en buiten bij elkaar passen.

Laat een reactie achter