Als je een beschermende tv-behuizing om je flatscreen tv installeert, kun je elke moderne tv ook gemakkelijk buiten neerzetten waardoor je van je eigen tuin een entertainment ruimte kunt maken en een heerlijke tijd met familie en vrienden buiten kunt doorbrengen. Het hebben van een tv in je eigen tuin is iets wat komende zomer niet mag ontbreken.

Met een beschermende tv-behuizing wordt je tv beschermd tegen invloeden van het weer, vocht, insecten, stof, schokken en zelfs vuur. Het is goedkoop en zeer eenvoudig om zo’n behuizing te installeren. De meeste modellen worden met stevige beugels of een voet geleverd zodat jij buiten onder de sterren naar je favoriete sportkanaal, films of tv-shows kunt kijken.

Voordat je gasten uitnodigt om bij jou buiten in je tuin tv te komen kijken moet je wel kijken of je de juiste verlichting buiten hebt. Het ophangen van voldoende licht om comfortabel te kunnen kijken kan de tijd dat je buiten doorbrengt echt aangenamer maken. Je hebt genoeg licht nodig zodat mensen kunnen zien waar ze lopen en dat je bijvoorbeeld een drankje kunt inschenken, maar het licht moet niet zo fel zijn dat dat bioscoopgevoel verpest wordt. Felle verlichting voor buiten of speciale terras verlichting zullen de kwaliteit van het beeld op het schermbeeld te veel beïnvloeden en motten en vliegende insecten aantrekken.

Maak van je tuin een sprookje

grote tuin

Onderschat de grote impact die deze kleine lampjes kunnen hebben niet. LED-lampjes geven een helder licht, zijn ook bij nat weer veilig te gebruiken en verbruiken bijna geen stroom wat betekent dat ze je elektriciteitsrekening niet onnodig hoog maken. Je moet de lampjes kopen die buitenshuis kunnen worden gebruikt, omdat de stekkers en snoeren van deze verlichting een speciale coating hebben. Je kunt ook lampjes op batterijen kopen zodat je ook licht in de tuin hebt als er geen stopcontact in de buurt is maar zorg er alleen wel voor dat de batterijbehuizing volledig weerbestendig is. Ook is het hartstikke fijn om bewegingssensor buitenlamp te kopen, zodat het licht bij beweging automatisch aangaat.

Kerstverlichting is goedkoop in de aanschaf en ziet er geweldig uit in je tuin.

Gebruik objecten in je tuin zoals bomen, vlonders, hagen en planten om punten te creëren waaraan je de verlichting kunt vastmaken. Lichtsnoeren rond boomstammen of plantenbakken kunnen de prachtige bloemen in je tuin extra verlichten. Als je lage heggen hebt kun je heel eenvoudig de lampjes op de bovenkant van de heg leggen.

Solar verlichting

verlichting kamperen

Solar verlichting is volledig draadloos, zodat je ongeacht de locatie verlichting kunt aanbrengen. Er is een verbazingwekkend aantal opties om uit te kiezen en je kunt ze bij verschillende goedkope winkels, tuinzaken en online kopen. Houd er wel rekening mee dat ieder waar naar zijn geld is. De artikelen in dergelijke zaken zijn voordelig dus je kunt dan verwachten dat je de lampjes regelmatig moet vervangen of moet onderhouden.

Als je je impact op het milieu echt wilt verminderen kun je het beste voor Solar verlichting kiezen. Er is zeker een ontwerp dat bij je tuin past en waarmee je jouw steentje bijdraagt aan een beter milieu. Tuinlampen zijn er in verschillende soorten. Er zijn ontwerpen die opvallend zijn, maar er zijn ook ontwerpen die subtiel zijn en gemakkelijk in je tuin passen. Bekijk welke sfeer je wilt creëren en zoek een lamp uit die mooi bij de rest van je tuin past. Zelfs als je dezelfde verlichting op andere plekken neerzet kan dat dramatisch verschillende effecten bieden.

Spotjes

Spotjes die in de grond geplaatst kunnen worden kunnen voor goed verdeelde verlichting in de tuin zorgen. Een tuinarchitect kan je nieuwe ideeën voor het ontwerp van je tuin geven, maar je kunt waarschijnlijk zelf ook wel een paar unieke ideeën bedenken.

Wat fellere verlichting is perfect voor langs een pad of in de buurt van een object in de tuin dat je extra wilt verlichten. Maak de looppaden in je tuin veilig door goede verlichting te plaatsen die het gemakkelijker maken om in het donker rond te lopen.

Wees creatief. Er zijn geen regels. Soms krijg je de beste resultaten als je gewoon maar wat gaat experimenteren. Kijk wat het beste in jouw tuin past en bekijk of je ook wat van de oude verlichting kunt gebruiken. Het is gemakkelijk om de meeste verlichting zelf op te hangen en in slechts een paar uur een tuin waar je van droomt te creëren, maar als je nieuwe punten aanlegt en als je aan de slag gaat met elektrische bedrading is het wel essentieel dat je een goede elektricien inhuurt om de aansluitingen te maken.

Hetzelfde geldt natuurlijk ook voor je tv-aansluitingen in de tuin. Hoewel je eenvoudig en snel je beschermende tv-behuizing zelf kunt installeren kun je toch het beste iemand om wat hulp vragen omdat tv’s zwaar zijn en makkelijk uit je handen kunnen glippen. Ook als je buiten met stopcontacten of elektrische bedrading aan de slag gaat is het essentieel om voor je eigen veiligheid een professionele elektricien in te huren.

Laat een reactie achter