Het is weer volop zomer in Nederland. Dit betekent dat er veel dagen in de zon aan zullen komen. En waar kun je hier niet beter van genieten dan in je eigen tuin? Je geniet alleen wel een stuk lekkerder van je tuin als je er trots op bent en deze er goed uit ziet! Tijd voor een makeover dus! We zullen je aan de hand van enkele tips helpen bij het zomerklaar maken van je tuin.

Tuinier omhoog!

houten-tuin-deur

Vooral als je weinig ruimte hebt in je tuin is dit een erg goede tip! Verticaal tuinieren helpt je zoveel mogelijk ruimte te besparen, maar je toch het gevoel te geven dat je in een echte tuin zit. Een schutting vol planten is een stuk mooier, dan eentje van hout toch? Heb je inspiratie nodig? Neem dan even een kijkje in de laatste Intratuin folder! Dan heb je vast inspiratie genoeg.

Leg een vijver aan

Dit is natuurlijk alleen mogelijk voor de mensen met een grote tuin, maar ik verzeker je dat je hier veel plezier van zult hebben! Het liefst maak je er een soort stromende beek van. Het geluid hiervan zorgt voor een rustgevend gevoel. Heerlijk om een boek bij te lezen of lekker te zonnen.

Creëer een buitenkeuken

Als het lekker weer is wil je het liefst lekker buiten in de zon eten, maar vaak sta je toch binnen te koken. Een buitenkeuken biedt voor dit probleem de perfecte oplossing! Je hebt vaak minder nodig dan je denkt, maar een barbecue mag natuurlijk niet ontbreken. Dit is misschien wel de beste investering die je kunt maken voor je tuin, want jij en je gasten zullen hier eindeloos van kunnen genieten. Ben je op zoek naar kookgerei voor buiten? Bekijk dan eens de nieuwe HEMA folder, zo kun je ook nog wat geld besparen!

Maak een moestuin!

villa met tuin

Als je toch al die buitenkeuken hebt is dit natuurlijk een inkopper. Een moestuin waar je je eigen kruiden en groenten en fruit kunt telen zorgt ervoor dat je met extra veel zorg met je tuin om zal gaan. En het is natuurlijk een geweldig idee om je eigen voedsel te kweken en op te eten! Zo kun je ook gelijk helemaal ecologisch bezig zijn.

Hopelijk hebben we je op deze manier genoeg inspiratie kunnen geven. We gaan erg mooie dagen tegemoet, geniet van je tuin!

Laat een reactie achter