Met tuinmeubelen voor buiten kan het soms een beetje puzzelen zijn hoe je ze het beste kunt rangschikken of uitstallen in de ruimte die je ter beschikking staat, om nog maar te zwijgen van hoe je dat het beste door de seizoenen heen kunt doen. Dus nemen we vandaag in het kort 5 goede ideeën door die we tegenkwamen over hoe je jouw tuinmeubelen kunt beschermen en er het meeste uit te halen.

1. Bescherm je eettafel en stoelen voor buiten

loungeset-kussens-licht-blauw

Het is geen geheim dat we al lang het belang en de waarde inzien van het beschermen van tuinmeubelen voor buiten tegen de elementen om de levensduur ervan zo lang mogelijk te maken. Hoewel synthetisch rotan geen overbodige luxe is nu een groot deel van de eetkamerstoelen uit kunststof bestaat – (een materiaal dat volledig bestand is tegen de verwoestingen van het klimaat), weten we dat verdere bescherming het onderhoud ervan alleen maar vermindert. Kortom het zal veel langer meegaan. Je kan je tuinmeubelen beschermen met passende zware polyester hoezen, of zelfs hele loungesets. Uiteraard kan je de kussens van je loungeset ook maar beter opbergen in een container.

2. Kleinere ruimtes hoeft niet per se slecht te zijn

houten-zwart-tafel-tuin

Als het om kleinere tuinruimtes gaat, hoeft dat geen compromis te betekenen wat betreft je meubelmogelijkheden. Met een duizelingwekkende verscheidenheid is er tegenwoordig een maat en pasvorm voor zowat elke ruimte, dus als het een onregelmatige ruimte is die je probeert te vullen; wees niet bang. Een ronde eettafel voor buiten met compacte tuin eetkamerstoelen is zo vaak een heerlijk ruimtebesparend alternatief voor grote plompe vierkante opties, en ook aan stijl hoeft het niet in te boeten. Met modern vormgegeven opties in klassiek aanvoelende aluminium buiten tuinmeubelen is er zo vaak weinig gewicht aan deze eigentijdse ontwerpen – wat betekent dat ze gemakkelijk zijn op te zetten en te verplaatsen als dat nodig is. De

3. Breng warmte en beschutting naar buiten

Net als de lente kan ook de herfst een tijd van het jaar zijn om van de tuin te genieten, vooral als er bepaalde dingen voor in de plaats zijn die elke kilte die in de lucht sluipt tegengaan. Vuurkorven en kachels zijn een fantastische manier om ervoor te zorgen dat tuinmeubelen buiten ook in deze tijd van het jaar nog gebruikt kunnen worden, dat met de toevoeging van kleedjes en goed geplaatste LED lampjes voor als het licht een beetje spant. En als regenbuien de voorspelling teisteren kan een parasol vaak waterafstotende kwaliteiten ingebouwd hebben.

4. Een beetje TLC is geen schande

zwart-hout-loungeset

Zoals met alles wat dat lang geliefde armatuur in je huis wordt, is een beetje TLC op zijn plaats om het een zo lang mogelijk leven te geven. Zeker bij tuinmeubelen voor in de tuin is dat nog belangrijker omdat ze uit de eerste hand aan de elementen worden blootgesteld. We blijven wel bij onze bovenstaande aanbeveling om een beschermhoes of kist te gebruiken om de levensduur van je eettafel en stoelen voor buiten het beste te verlengen, maar er zijn maatregelen en trucs om je spullen het beste te verzorgen. Gelukkig zijn we op een hoe-te-basis uitvoerig ingegaan op welke stappen je moet nemen bij het verzorgen van je tuinmeubelen voor buiten, of ze nu van aluminium, rotan of keramiek zijn.

5. Sommige tuinmeubelen zijn ook geschikt voor binnen

Verplaats die meubels naar binnen! Veel moderne tuinmeubelen voor in de tuin zijn er nu in materialen, kleuren en constructies die zo veelzijdig zijn dat ze met minimale inspanning vrolijk in de serre schuiven. In feite hebben we een afdeling eetstoelen en -tafels voor buiten die het in het comfort van een serre net zo goed zullen doen als buiten, kijk maar eens hier. Dus waarom dit jaar niet wat meer tijd in de serre doorbrengen.

Laat een reactie achter