Als je TV-meubel er kaal uitziet, dan kun je overwegen het te decoreren. De gemakkelijkste manier om een TV-meubel te decoreren is er wat vazen, lampen, of pilaarkaarsen op te zetten. Als je zin hebt om creatiever te worden, kun je altijd het TV-meubel zelf veranderen met wat verf en sjablonen. Je kunt je ook richten op het inrichten van de ruimte rond de TV om een stijlvol uiterlijk te creëren.

1. Vul open stukken met decoratieve opbergspullen

tv decoratie

Rekken met open achter- en voorkanten zijn prima kandidaten voor extra opbergruimte.

In plaats van ze vol te proppen met plastic bakken of kartonnen dozen, kies je decoratieve opbergmanden of dozen die bij je inrichting passen. Houten opbergboxen passen over het algemeen goed bij een industrieel tv meubel.

Je kunt mooie, decoratieve dozen vinden in handwerkwinkels en stoffenwinkels. Sommige zijn zelfs zo gemaakt dat ze op gedecoupeerde bagage lijken! Manden hoeven niet geweven te zijn. Je kunt er stoffen gebruiken, gehaakte, of zelfs metalen! Als je geen doosje vindt dat bij je inrichting past, decoupeer het dan!

2. Plaats voorwerpen opzij en onder de TV

Industrieel tv-meubel Blast metaal zwart

Bron: Eigentyds.nl

Zet bijpassende lampen of vazen aan weerszijden van je TV, en iets lang en mager, zoals een houten plantenbak, eronder. Zorg ervoor dat geen van de voorwerpen het scherm belemmert.
Als je planten in de plantenbak zet, houd ze dan subtiel, anders leiden ze af van de TV. Succulenten of zijden hortensia-bloemen werken geweldig. Andere leuke voorwerpen om onder het scherm te plaatsen zijn kaarsvlammetjes of stukjes drijfhout.

3. Bedek de randen met planten

Drapeer groenblijvende takken of hangplantjes langs de bovenkant van de standaard, vlak voor de TV meubel industrieel. Je kan ook een hoek van de tv meubel bedekken met en hangplantje.

4. Verberg elektronica die je niet vaak gebruikt

oled-tv

Duw de elektronica naar de achterkant van de plank om wat ruimte te maken. Vul de ruimte voor de elektronica op met boeken of decoratieve dozen. Je kunt ook deurtjes op de kast installeren, en die sluiten als je de elektronica niet gebruikt.
Voorbeelden van elektronica zijn spelcomputers, dvd-spelers, muziekspelers, enz. Gebruik je deze voorwerpen niet meer dan een of twee keer per week, overweeg dan ze te verstoppen.

5. Plaats een lang, mager voorwerp voor de TV als je de voet wilt verbergen

Kies iets dat ongeveer even lang is als je TV, en hoog genoeg om onder het frame te passen. Plaats dit voorwerp voor de TV om de standaard te verbergen. Zorg ervoor dat het voorwerp de onderkant van het TV frame niet belemmert, anders kun je de afstandsbediening niet gebruiken.

6. Zet voorwerpen aan iedere kant van je TV

tv-meubel-hout

Kies een hoge vaas en zet hem naast je TV. Voeg wat lange takken (kale, bebladerde, of bloeiende) in de vaas om hem hoger dan je TV te maken. Kies iets dat korter is dan je TV, zoals een lamp, en zet die aan de andere kant van je TV. Andere mooie mogelijkheden zijn beelden, bustes, beeldjes, en fotolijstjes.
Als je van symmetrie houdt, plaats dan in plaats daarvan identieke voorwerpen aan weerszijden van de TV. Potplanten of topiaries zijn geweldige keuzes.

Laat een reactie achter