Tv-meubels zijn perfect om de ideale kijkhoogte te kunnen bepalen, waardoor je een betere kijkhoek krijgt en voldoende ruimte toevoegt om spullen op te kunnen bergen. Lees hier alles wat je moet weten over tv-meubels.

Maten

netflix-tv

Als je de exacte afmetingen van je tv niet weet, pak dan een meetlint en meet diagonaal over het scherm. Houd er rekening mee dat tv-schermen diagonaal worden gemeten en tv-meubels een breedtemeting gebruiken. Heb je een tv-meubel en een tv van dezelfde afmetingen, dan is het tv-meubel dus eigenlijk breder.
Het tv meubel moet minstens zo breed zijn als je tv, maar je kunt er ook voor kiezen om de tv op een veel breder tv-meubel te plaatsen, zodat je nog ruimte hebt voor andere items aan de zijkanten. Er zijn lage en hoge tv-meubels verkrijgbaar dus kies er een, die past bij de hoogte van jouw zitplaats en de kijkhoek van jouw voorkeur.

Materialen

Hout en metaal zijn over het algemeen voor tv-meubels de meest gebruikte materialen. Houten tv-meubels voegen een meer traditionele, rustieke stijl aan een huis toe toe, terwijl metalen tv-meubels het uitstekend doen in modernere huizen. Houtsoorten, die vaak voor tv-meubels worden gebruikt, zijn onder meer kersen, esdoorn, eiken en mahonie en door de grote verscheidenheid aan hout kun je kiezen voor een tv-meubel dat er mooi uitziet en binnen je budget past. Metalen tv-meubels hebben vaak een poedercoating of chromen afwerking om hun uiterlijk te versterken.

Soorten

oled-tv-beste

Populaire soorten tv-meubels zijn onder meer entertainmentmeubels, hoek tv-meubels en tv-kasten. Entertainmentmeubels bieden ook voldoende opbergruimte voor andere items, zoals kabelboxen, videogameconsoles en Blu-ray-spelers. Door het ontwerp kun je gemakkelijk alle snoeren van de apparaten in het entertainmentmeubel op de tv aansluiten.

Hoek tv-meubels zijn wat kleiner en ontworpen in een driehoek, zodat ze in de hoek van een kamer passen. Tv-kasten hebben een afgesloten ruimte voor de tv, waardoor deze minder centraal in de kamer staat. 

Stijlen

Kies een tv-meubel, dat past bij de stijl van je huis. Of dat nu een bohemien tv-meubel, een modern tv-meubel of een geheel andere stijl is, zorg ervoor dat het in de kamer past. Probeer voor een klassiek uiterlijk, dat nooit uit de mode raakt, een traditioneel tv-meubel van duurzaam hardhout. Als je voor een meer 21e-eeuws gevoel gaat, is een modern tv-meubel met scherpe, strakke lijnen een uitstekende keuze.

Extra kenmerken

tv decoratie

Schappen, glazen deurtjes en lades zijn allemaal veelvoorkomende extra’s die in sommige, maar niet in alle, industriële tv-meubels wordt aangetroffen. Wat je ook kiest, zorg ervoor dat je voldoende ruimte voor elk apparaat hebt, dat dicht bij de tv moet staan. Als je je hele mediabibliotheek in het mediacentrum van je tv-meubel kunt passen, is dat natuurlijk een leuke bonus. Verstelbare schappen zijn handig als je items van verschillende afmetingen hebt, die je in je tv-meubel wilt plaatsen. Een industrieel tv-meubel met lades en glazen deurtjes is handig als je de items liever aan het zicht onttrekt, zodat mensen alleen het meubel en de tv kunnen zien. Controleer bij tv-meubels met glazen deurtjes of het van gehard glas is gemaakt, want dat is veel sterker dan gewoon glas.

Kleuren

Omdat veel tv-meubels van hout zijn gemaakt, is het geen verrassing dat bruin één van de meest populaire kleuren is. Het is een uitstekende keuze, omdat bruintinten goed in verschillende kleurenschema’s en stijlen werken.

Zwart is een andere uitstekende keuze, vooral als je voor een huis in eigentijdse stijl gaat. Hoewel bruin en zwart misschien de veiligste kleuren zijn (vooral als je van plan bent om je decor vaak te veranderen), kunnen meer unieke kleuren, afhankelijk van het kleurenschema in jouw woonkamer, ook fantastisch werken.

Laat een reactie achter