Eigen haard is goud waard. Iedereen kent het bekende spreekwoord en voor veel mensen voelt het ook zo. Toch willen we ook graag dingen ontdekken. Met een camper heb je een tweede huis op wielen waarmee je naar de mooiste plekjes kunt reizen. De camper komt steeds meer in trek en dat heeft natuurlijk een reden. De vrijheid die men met een camper heeft, speelt een grote rol. Maar ook het reizen in een ‘eigen huisje’ is iets dat veel mensen aantrekt. De camper wordt ingeruimd met eigen spulletjes en net voor vertrek gaat het eigen schone beddengoed op de bedden, de kleding erin, de laatste boodschapjes en de reis kan beginnen.

Van plek naar plek

camper-uitzicht

Waar de reis naartoe gaat, daar ben je helemaal vrij in. Je kunt het mooie weer gaan opzoeken of fraaie steden en bezienswaardigheden gaan bezoeken. Met de camper kun je de drukte opzoeken of wild gaan kamperen op de schitterende afgelegen plekjes. Naar de bossen of aan de kust. Of misschien wil je gewoon iedere keer wat anders? Met de camper zit je namelijk nooit aan een plek vast.

Op de camping of camperplaats

Tijdens het reizen heb je de keuze met de camper op een camping te gaan staan, op een camperplaats of dat je gaat wildkamperen. Dit wildkamperen is niet overal toegestaan en ook niet overal even veilig. Dit neemt niet weg dat er tal van prachtige plekken zijn waar je prima kunt staan met de camper. Tegenwoordig komen er ook steeds meer camperplaatsen. Hier vind je vaak wat basisvoorzieningen, zoals water, stroom en/of een plek om het chemisch toilet te legen. Ook de meeste campings hebben tegenwoordig campervoorzieningen, maar je kunt natuurlijk ook van alle andere faciliteiten van de camping gebruikmaken. In het hoogseizoen kan het op sommige plekken soms iets lastiger zijn om een beschikbare plek te vinden, zeker bij de gewilde campings direct aan de kust in de bekende badplaatsen. Natuurlijk kun je ook vooraf een plek reserveren.

Zelfvoorzienend kampeermiddel

white Maul type-C motorhome

Zelfs in het hoogseizoen gebeurt het zelden dat je nergens een plek voor de camper kunt vinden. In het ergste, of eigenlijk ook weer beste, geval is de camper zo uitgerust dat je makkelijk ergens kunt staan zonder voorzieningen. Je hebt sanitair, een keuken met onder andere een koelkast en een heerlijke plek om te slapen. Hoe lekker is het om wakker te worden met slechts het geruis van de golven?

Is kamperen met een camper duur?

Natuurlijk hangt er wel een prijskaartje aan het trekken met de camper. Als je ergens op een camping gaat staan moet je ook campingkosten betalen. Daarnaast heb je natuurlijk de benzinekosten om ergens te komen. De goedkoopste autoverzekering is natuurlijk ideaal voor je auto maar meestal niet geschikt voor een camper. Je moet minimaal een camperverzekering hebben met een WA-dekking. Je betaalt ook motorrijtuigenbelasting voor de camper en kosten voor de stalling als je hem niet gebruikt. Maar onderweg of op de camping biedt de camper dezelfde (financiële) voordelen als dat je met een tent of caravan gaat en misschien nog wel meer. De voornaamste kosten zitten hem vooral in de aanschaf van een camper. De populariteit ervan maakt namelijk dat ze niet goedkoop zijn.

Laat een reactie achter