Hoewel we niet met zekerheid kunnen zeggen wat de toekomst voor Twitter in petto heeft, zijn er meer dan 100 marketingprofessionals ondervraagd door Hubspot om hun perspectief te krijgen op de vraag of ze het platform in de toekomst nog zouden gebruiken.

Aantal Twittergebruikers per jaar

Twitter is van 2019 tot 2022 elk jaar gestaag gegroeid, met een piek in de cijfers nadat Elon Musk het bedrijf in oktober 2022 had overgenomen. Echter heeft twitter 2022 gebruikers verloren en zal twitter nog eens 5% gebruikers verliezen in 2024 volgens deze bron.

Zullen bedrijven hun merk op Twitter houden in 2023?

Toen Hubspot vroeg of marketeers van plan zijn hun merk in 2023 van Twitter af te halen, zei 66% van de respondenten “nee.”

Hoewel de meeste respondenten zeiden dat ze geen plannen hebben om hun merk van het platform te halen, zei 71% dat ze van plan zijn minder tijd aan Twitter te besteden.

Zullen bedrijven in 2023 alternatieven voor Twitter gebruiken?

Terwijl Twitter zijn veranderingen doormaakt, zijn andere platforms zoals Mastodon, Hive Social en Cohost in populariteit gestegen als alternatieven voor Twitter. Met dat in gedachten vroegen we marketeers of ze van plan zijn andere platforms te gebruiken als alternatief voor Twitter in 2023.

Volgens het onderzoek blijkt 67% van de respondenten niet van plan te zijn andere platforms te gebruiken, terwijl 33% dat wel van plan is.

Hebben de recente veranderingen van Twitter de ervaringen van marketeers op het platform beïnvloed?

twitter-gebruik-telefoon

Op de vraag of hun ervaring op de app is veranderd sinds de recente veranderingen van Twitter, had 29% van de marketeers een neutraal antwoord dat zegt dat hun ervaring op het platform hetzelfde is gebleven.

Ongeveer 34% van de marketeers antwoordde negatief en zei dat hun ervaring op de app is verslechterd. Veel van deze respondenten noemden hun zorgen over de veiligheid van de app en het gebrek aan censuur in de richting van haatzaaien.

Een kwart van de reacties was positief, waarbij veel respondenten zeiden dat ze de app nog steeds verkiezen boven andere platforms zoals Facebook en Instagram. De resterende 12% ten slotte had gemengde beoordelingen over hun ervaring op het platform, waarbij veel respondenten zeiden dat ze willen zien hoe het platform zich ontwikkelt voordat ze beslissen of ze Twitter willen verlaten.

Is Twitter dus ‘stervende’?

Volgens ons onderzoek lijkt het er niet op dat marketeers Twitter binnenkort massaal willen verlaten. Maar volgens een rapport geciteerd in The Guardian wordt voorspeld dat het sociale media platform de komende twee jaar meer dan 30 miljoen gebruikers zal verliezen.

In het rapport zegt een hoofdanalist van Insider Intelligence, Jasmine Enberg, dat er niet één enkele gebeurtenis zal zijn die een einde maakt aan Twitter.

“In plaats daarvan zullen gebruikers het platform volgend jaar beginnen te verlaten als ze gefrustreerd raken door technische problemen en de verspreiding van hatelijke of andere onfrisse inhoud,” zei ze.

Enberg voorspelt ook dat het veel kleinere personeel van Twitter misschien niet in staat zal zijn om problemen met de infrastructuur van de site of de moderatie van de inhoud te bestrijden.

Hoewel Twitter in de toekomst voor enkele uitdagingen kan komen te staan, lijken marketeers geen haast te hebben om het platform te verlaten.

Als Twitter een succesvol kanaal blijft voor je marketinginspanningen, is er geen echte noodzaak om het platform nu te verlaten. Als het platform te veel veranderd is om nog een levensvatbaar onderdeel van je marketingstrategie te zijn, dan zijn er andere alternatieve platforms die je kunt overwegen te benutten.

Laat een reactie achter