Als je overweegt om een begrafenisverzekering af te sluiten, geef jezelf dan een schouderklopje. Je denkt dan namelijk vooruit… en zelfs nog een stapje verder. Voor de meesten van ons houdt het plannen van een pensioen in dat we moeten uitzoeken hoe we tot het einde van ons leven het met ons geld kunnen uitzingen. We houden er niet noodzakelijk rekening mee hoeveel geld we nodig hebben om onze zaken af ​​te ronden als we er niet meer zijn.

Je hebt dus een voorsprong als je hierover nadenkt, maar of je wel of geen begrafenisverzekering moet afsluiten en wat voor een soort verzekering dit dan moet zijn, is geen eenvoudige beslissing. Dat komt omdat begrafenisverzekering, zoals de meeste verzekeringen, best wel ingewikkeld in elkaar kunnen zitten. Om je te helpen, hebben wij wat uitzoekwerk voor je gedaan. We zullen je stap-voor-stap door het proces leiden en je helpen om de beslissing, die het beste bij je past, te kunnen nemen.

Wat is een begrafenisverzekering?

Laten we beginnen met de basisbegrippen. Noem je bijvoorbeeld een frisdrank, een frisje of een soda? Verschillende woorden voor hetzelfde. Op die manier wordt een begrafenisverzekering vaak ook een uitvaartverzekering, een begrafenispolis en uitvaartpolis genoemd. Er zijn enkele verschillen en die zullen we je uitleggen. Om het simpel te houden noemen we het gewoon een begrafenisverzekering.

Stap 1: Bereken je begrafenis- of uitvaartkosten

De eerste stap is om erachter te komen hoeveel je nodig hebt om je kosten aan het einde van het leven te dekken. De kosten van je begrafenis zijn het eerste dat in je opkomt en zijn vaak de grootste kostenpost. Je zou de kostencalculator van Yarden eens kunnen gebruiken en je eigen uitvaartkosten berekenen. Kies voor uitgebreid berekenen.

Stap 2: Begrafeniskosten en nalatenschap

De hamvraag is of er genoeg geld overblijft om je definitieve uitgaven te dekken? Je hebt mogelijk de hulp van een financieel adviseur nodig om dit uit te zoeken. Een secundaire vraag is: hebben jouw nabestaanden onmiddellijk toegang tot de gelden van jouw nalatenschap om de rekeningen te betalen? Je geld zou kunnen worden vastgezet en dat zou een probleem kunnen zijn aangezien de begrafenisondernemers (en begraafplaatsen) betaling op het tijdstip van de begrafenis verwachten. Het is waarschijnlijk dat er ook nog andere rekeningen zullen komen bij jouw overlijden. Wie gaat ze betalen als je geld niet direct beschikbaar is?

Stap 3: Wel of geen begrafenisverzekering afsluiten?

Als je verwacht dat je aan het einde van je leven geen geld beschikbaar hebt om je definitieve uitgaven te dekken, dan is een begrafenisverzekering misschien wel logisch voor jou. Zelfs als je verwacht voldoende geld achter te laten, wil je misschien niet dat je nalatenschap wordt aangetast door je laatste uitgaven. Het hebben van een begrafenispolis is een manier om ervoor te zorgen dat jouw hele nalatenschap voor je gezin beschikbaar zal zijn.

Laat een reactie achter