Je hebt vast wel eens gehoord van “sideboob” en natuurlijk weet je ook van decolletés, maar nu draait het allemaal om de “underboob”.

Het is geen ongewoon gezicht op een strand: Een vrouw languit op het zand, met een bikinitopje dat maar net de helft van haar borsten bedekt, met veel van de onderste helft van de borsten glimmend onder een schraal topje. Voila: daar is de underboob!

Underboobs zijn overal te zien

vrouw-maakt-selfie-met-underboob

Maar underboob looks – noem ze extreme crop tops – zijn niet alleen voor op het strand. Ze flaneren over rode lopers en catwalks, duiken op op sociale media en op concertfestivals, door vrouwen die nog steeds in het bezit zijn van volle borsten.

Waarom een underboob?

vrouw-underboob-bh-blauw

Waarom? Omdat decolletés zo ouderwets zijn en sideboobs zo uit zijn. Amy Odell, redacteur van Cosmopolitan.com, zegt dat vrouwen er tegenwoordig altijd sexy uit willen zien en zich sexy willen voelen, ongeacht wat ze dragen.

“Als je nu meer underboobs ziet, kan dat worden gezien als een verlenging van de crop top of cut-out trends die – hoewel ze geen nieuwe trends zijn – de afgelopen jaren erg populair zijn geweest,” zegt ze. “Wat die trends bewezen is dat een stukje blootgestelde huid op een onverwachte plek heel erg sexy kan zijn.”

Hoe zit het met die #FreetheNipple-beweging waarbij vrouwen die streven naar gendergelijkheid hun borsten opzettelijk blootgeven in het openbaar? Technisch gezien is dat “onfatsoenlijk gedrag” en dus een misdaad. Maar een blok onder de borsten zijn volkomen legaal en laten net genoeg over om de verbeelding te prikkelen.

Underboobs op festivals

underboob-zwart-top-vrouw

“Op muziekfestivals zijn bezoekers altijd op zoek naar nieuwe, gewaagde manieren om hun gevoel voor stijl te uiten,” zegt Odell. “Jonge vrouwen zien Coachella bijvoorbeeld als een plek waar ze zich kunnen verkleden in een leuke outfit die ze ergens anders misschien niet kunnen dragen. Bovendien is het op de meeste festivals erg warm.”

Cosmopolitan meldt zelfs dat het allernieuwste op muziekfestivals de “glitterboob” look is: Je hebt helemaal geen topje nodig, bedek je borst gewoon met glitter, stras en verf om te doen alsof je bedekt bent.

vrouw-sexy-underboob-top-grijs

Laat een reactie achter