Ben je zwanger of is je baby al geboren? Allereerst, gefeliciteerd! Ten tweede, waarschijnlijk zul je deze tijd als spannend ervaren, met name als je nog niet eerder ouder geworden bent. In deze periode zul je dan namelijk veel nieuwe dingen moeten doen, waaronder het maken van een geboortekaartje. Hierbij kun je ervoor kiezen voor een 13-in-een-dozijn kaartje, maar de meeste mensen sturen liever unieke geboortekaartjes naar hun naasten. Om dit te kunnen doen, kun je gebruik maken van de onderstaande tips!

Schrijf je eigen tekst

geboorte-kaartje-nina

Geboortekaartjes personaliseren kun je onder meer doen door zelf de tekst te schrijven die erop geplaatst wordt. Dit is al helemaal een aanrader als de geboorte en/of zwangerschap wat anders verliep dan normaal het geval is. Een standaard tekst zal dan simpelweg de lading van de geboorte van je kind niet dekken. Laat je zelfgeschreven tekst wel checken door anderen om fouten te voorkomen!

Kies bijpassende items

Je kunt bij geboortekaartjes jongen en meisje accessoires bestellen die er goed bij passen, denk hierbij bijvoorbeeld aan sluitstickers en enveloppen. Je kunt deze items gebruiken om je geboortekaartje uniek te maken! Dit doe je bijvoorbeeld door enveloppen te kiezen die er heel anders uitzien dan het kaartje zelf, maar je kunt juist ook kiezen voor accessoires die precies dezelfde look hebben als het geboortekaartje.

Speel met lettertypes en -groottes

Een geboortekaartje ontwerpen is echt leuk om te doen, vooral als je zelf creatief bent aangelegd. Als je doel is om een uniek kaartje te creëren voor de geboorte van je kind dan kun je spelen met het lettertype en de grootte van de letters. Wel is het belangrijk om niet voor al te veel verschillende fonts te kiezen, gebruik maximaal 2 of 3.

geboortekaartje-jesse-hert

Voeg eigen foto’s toe

Een geboortekaartje uniek maken kun je ook doen met behulp van foto’s en illustraties. Online kun je hier veel voorbeelden van vinden die je zelf kunt gebruiken, maar het is beter om te kiezen voor afbeeldingen die je zelf hebt gemaakt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een foto van je pasgeboren kind, je geboortekaartje zal hierdoor direct veel persoonlijker en uiteraard unieker worden.

Doe iets kleins erbij

Het geboortekaartje een unieke twist geven kun je daarnaast doen door er iets kleins bij te doen. Hierbij kun je onder andere denken aan een strikje of een lintje, maar ook confetti of vastgeplakte droogbloemen kunnen het kaartje personaliseren. Dit zorgt wel voor extra werk, houd hier rekening mee.

Laat een reactie achter