Regillio Simons is een naam die misschien niet bij iedereen meteen een belletje doet rinkelen. Toch hebben we het hier over een man die, zeker in de voetbalwereld, grote successen heeft geboekt. Hij heeft een indrukwekkende carrière om op terug te kijken. Daarnaast staat hij tegenwoordig ook in de schijnwerpers als de vader van voetbaltalent Xavi Simons. Wie is Regillio Simons nu eigenlijk? Wij geven je graag een kijkje in zijn leven en prestaties.

Wie is Regillio Simons eigenlijk?

Regillio Simons werd geboren op 28 juni 1973 en is een voetbalmanager en voormalig profvoetballer die vooral bekend stond om zijn vaardigheden als spits. Als voetballer heeft hij in het verleden grote indruk weten te maken bij verschillende grote clubs, zoals SC Telstar, Fortuna Sittard, NAC, Willem II en zelfs in Japan bij Kyoto Purple Sanga. De grootste successen op het veld beleefde hij toch wel bij Fortuna Sittard, onder meer met de 1-3 overwinning op Ajax in de Amsterdam Arena. Daarnaast scoorde hij ook maar liefst 4 keer in de 6-4 thuiszege tegen PSV.

Nog steeds actief in de voetbalwereld

Inmiddels is Regillio niet meer op het veld te vinden als voetballer, maar hij heeft de voetbalwereld zeker niet verlaten. Hij heeft zich ingezet bij de Amsterdamse amateurclub FC Türkiyemspor en later bij de amateurs van AFC Ajax. Regillio is zeker niet alleen een voetbalicoon, maar heeft ook naam gemaakt als inspirerende coach. Sinds 2005 heeft hij zijn coaching vaardigheden ontwikkeld en is nu de manager van het onder-21 team van FC Volendam.

Een internationale familie

Regillio Simons heeft zijn roots in Suriname liggen. Na zijn carrière in Nederland is hij de grens over gegaan. Hij woont op dit moment in Spanje. Het is natuurlijk bekend dat profvoetballers vaak voor hun carrière op het veld naar een ander land verhuizen. Dit is ook te zien aan de zoon van Regillio, topvoetballer Xavi Simons. Hij is op dit moment namelijk actief voor RB Leipzig in Duitsland. We mogen dan ook wel zeggen dat deze familie een internationaal karakter heeft.

Meer dan alleen de vader van Xavi Simons

Het is makkelijk om te zeggen dat Regillio Simons ‘de vader van’ is, maar hij is zo veel meer dan dat. Hij heeft zijn eigen carrière even op pauze gezet om zich op de carrière van zijn zoon te richten, maar nu is hij klaar om verder te bouwen aan zijn eigen succesverhaal als hoofd jeugdopleidingen van hoofdklasser asv De Dijk. Bij De Dijk heeft Regillio de leiding over een leger van jeugdtrainers en meer dan 700 jeugdspelers. Zijn visie is niet alleen gericht op het opleiden van grote voetballers, maar ook op het vormen van goede mensen. Zijn aanpak is niet alleen voetbalgericht, maar ook maatschappelijk betrokken. Regillio heeft de hoogte- en dieptepunten van de voetbalwereld zelf meegemaakt en neemt dit mee in zijn effectieve aanpak voor de jeugd met een gouden toekomst in de voetbalwereld.

Trotse vader van Xavi Simons

We verwachten niet dat Regillio het vervelend vindt om vaker gezien te worden als ‘de vader van’, want hij steekt niet onder stoelen of banken dat hij bijzonder trots is op zijn zoon Xavi. Meerdere malen heeft hij in de media al duidelijk gemaakt een trotse vader te zijn die zijn zoon vooral de vrijheid wil bieden om zijn eigen pad uit te stippelen. Hij is er om advies te geven als zijn zoon dat nodig heeft, maar laat Xavi vooral zijn eigen weg vinden in de voetbalwereld. Een vaderlijke benadering die volgens velen absoluut lof verdient.

De voetbalwereld is nog niet van Regillio Simons af

Een voormalig voetbaltalent, een inspirerende coach, een trotse vader en een man die zijn stempel op de voetbalwereld heeft gedrukt. Zo kunnen de Regillio Simons, de vader van Xavi Simons, toch wel het best omschrijven. Deze man blijft een bijzondere energie hebben en deze energie zal hij naar verwachting ook nog lang in blijven zetten voor de voetbalwereld. Hij is nog lang niet klaar om hier afscheid van te nemen.

Laat een reactie achter