Wanneer je opzoekt bent naar een unieke vakantiebestemming die niet al te ver van Nederland afligt dan is Ierland een ideale bestemming voor jou. Het heerlijke eten, de oase van rust en de fantastische natuur die het land te bieden heeft vormt dit land tot de perfecte vakantiebestemming. Wanneer je niet stil wil zitten kan je ook een rondreis door Ierland maken. Er is genoeg te zien en te beleven. In dit blog vertellen wij je alle informatie die je nodig hebt om een onvergetelijke rondreis door Ierland te maken!

Regelen voordat je naar Ierland gaat

ierland-uitzicht-natuur

Voordat je reis naar Ierland begint is het verstandig om een aantal zaken voorafgaand aan je reis te regelen. Om naar Ierland af te reizen is een identiteitskaart voldoende om het land binnen te komen. Een paspoort mag natuurlijk ook. Zorg dat deze documentatie minimaal geldig is tot de dag van thuiskomst. Wanneer je een rondreis gaat maken is het handig om in het bezit te zijn van een smartphone met esim en onbeperkt data. Wanneer je de weg kwijt kan een telefoon met internet je ontzettend helpen. Veiligheid is natuurlijk het belangrijkste. Ook kan je makkelijker in contact komen met andere mensen als je hulp nodig hebt.

Je reis naar Ierland

Je hebt verschillende opties om Ierland binnen te komen. Wanneer je met de auto gaat moet je oversteken met de veerboot. Deze totale reistijd duurt ongeveer zestien uur. Het vliegtuig pakken is natuurlijk ook een optie. Vliegen naar Ierland duurt een kleine twee uur. In Ierland heb je veel hoogtepunten om te bezoeken. Een uur vanaf Dublin ligt Glendalough, een voormalig klooster. Er hangt een mysterieuze sfeer die altijd te voelen is. Wanneer je in Zuid-Ierland bent is Kinsale een aanrader om te bezoeken. Dit kleurrijke plaatsje staat bekend om de vrolijk beschilderde huizen, leuke winkeltjes en gezellige restaurants. Wanneer je in Ierland bent zijn de Cliffs of Moher ook een aanrader om te bezoeken, dit zijn de hoogste klipkusten van Europa! Een echte pint Guinness mag natuurlijk ook niet ontbreken tijdens jouw trip!

Kosten voor je reis naar Ierland

concrete road between mountains

Om jouw reis goed voor te bereiden is het handig om een overzicht te hebben van de kosten die je ongeveer kan verwachten. Doordat Ierland een eiland is liggen de kosten om er te komen direct hoger dan in andere landen. Je moet er of met de auto en veerboot heen, of met het vliegtuig. Wanneer je niet aan een specifieke datum vast zit hoeft een ticket naar Ierland niet duur te zijn. Wanneer je een rondreis door Ierland gaat maken is het handig om voor een huurauto te kijken. Je betaalt voor een kleine auto in het laagseizoen ongeveer 150 euro. In het hoogseizoen moet je ongeveer denken aan 350 euro. Voor een overnachting in een hotel in Ierland ben je ongeveer 50 euro per nacht kwijt. De Ierse keuken is ontzettend lekker en divers. Een hoofdgerecht ligt tussen de tien en twintig euro. Voor een typisch Iers biertje betaal je ongeveer vijf euro. Dus, wanneer vertrek jij naar Ierland?

Laat een reactie achter