Er zijn maar weinig mensen die het niet leuk vinden om een cadeautjes te geven of te krijgen. Daarom doen we dit ook standaard tijdens de meeste feestdagen. Een verjaardag, kerst en sinterklaas, overal worden cadeautjes gedeeld. Ook laten we als iemand ziek is vaak een fruitmand bezorgen. Toch komt het maar weinig voor dat dit spontaan gedaan wordt. Maar waarom eigenlijk? Het geven en krijgen van een cadeautje is zo waardevol. Het kost maar weinig moeite om iemand erg blij te maken en zelf ook een voldaan gevoel te kunnen krijgen. Door allemaal wat vaker cadeautjes te geven kunnen we de wereld een stukje liever maken. Lees vooral verder als je benieuwd bent wat voor voordelen er allemaal zitten aan het geven van cadeaus.

Zorgt voor vreugde

bloemen-cadeau

Het meest voor de hand liggende voordeel van het geven van cadeaus is de vreugde die het brengt bij de persoon die het ontvangt. Iedereen vindt het leuk om cadeautjes te krijgen en alleen al het idee dat iemand aan je denkt zorgt vaak voor een warm gevoel. Daarnaast zorgt het niet alleen voor ontvanger, maar ook voor jou zelf voor veel vreugde. Als je het geluk van iemand ziet, kan dat een zeer lonende ervaring zijn. Het maakt je blij en tegelijkertijd voel je je gewaardeerd voor je cadeau. En dat allemaal in één! Een bijkomend voordeel van het geven van cadeautjes is dat anderen jou ook cadeautjes zullen willen geven, zodat de cirkel rond en rond blijft gaan.

Laat waardering zien

We hebben allemaal mensen in ons leven die enorm veel voor ons betekenen. Dit kan een partner, vriend of vriendin, familielid, maar ook gewoon een collega zijn. Helaas laten de meeste mensen deze waardering veel te weinig aan elkaar weten. Door een spontaan cadeau te sturen kan je iemand laten weten dat je diegene waardeert. Het uiten van waardering helpt om relaties te versterken en een positief klimaat te creëren. Het kweekt geluk en optimisme en zal er waarschijnlijk ook voor zorgen dat je dit zelf ook terugkrijgt. Want zeg nou zelf, iedereen heeft op z’n tijd toch een beetje waardering van anderen nodig?

Wat kun je als cadeau geven

cadeau-rode-verpakking

Voor een spontaan cadeau zijn de opties natuurlijk eindeloos. In principe gaat het ook meer om het gebaar dan om het cadeau zelf. Toch wil ik bij deze nog wat tips meegeven voor leuke spontane cadeaus waar je zelf misschien niet meteen aan denkt. Wat dacht je bijvoorbeeld van een leuke ballon? Of misschien wel een gepersonaliseerde mok? Fruitzaam gifts heeft tallozen leuke cadeautjes om spontaan bij iemand te laten bezorgen. Zeker de moeite waard om even te kijken dus! Dan tover ook jij binnenkort een grote lach iemands gezicht en wie krijg je er ook nog wat voor terug.

Laat een reactie achter