Verhuizen naar het buitenland kan spannend zijn, maar tegelijkertijd betekent het een grote verandering in je leven en komen er een heleboel onbeantwoorde vragen in je op. In dit artikel geven we je 10 redenen waarom een huis kopen in Moraira een goede investering is.

1. Het klimaat

moraira-water-zee-helder

Deskundigen van de Wereldgezondheidsorganisatie hebben verklaard dat Moraira een ‘uniek microklimaat’ heeft en een van de meest gezonde en gunstige ter wereld is! Met een gemiddelde temperatuur van 18o en meer dan 2.800 uur gegarandeerde zonneschijn per jaar. – De zon verandert je stemming in een positieve!

2. Mediterrane keuken

moraira-eten-vis

De gastronomie is rijk aan smaken en internationaal erkend als een van de gezondste ter wereld.

Er zijn veel lokale recepten die je eetlust zullen verwennen. Je zult zeer verrast zijn!

Van de populaire “Paella” met al zijn verschillende variëteiten tot het best bewaarde geheim van de plaatselijke bewoners.

Verse vis en zeevruchten recepten die je zeker een speciaal gevoel zullen geven!

Uit eten gaan in Moraira is betaalbaar en maakt een groot deel uit van onze cultuur.

3. Kwaliteit van het leven

Spanje, en in het bijzonder in Moraira biedt een geweldige levenskwaliteit met lage misdaadcijfers en niet-vervuilde frisse lucht. Moraire staat op de tweede plaats van veiligste landen in de EU. De openbare school van Moraira staat open voor families van expats en er zijn twee internationale privéscholen in de buurt. Wat de gezondheidszorg betreft, heeft Moraira een kliniek die zowel inwoners als expats bedient. Het belangrijkste ziekenhuis ligt in Denia, op slechts 25 minuten rijden. Alles staat tot je beschikking om te genieten van je investering in Moraira, Costa Blanca!

4. Levensonderhoud

De kosten van levensonderhoud in Moraira zijn 18,2% lager dan in Nederland en de belangrijkste Europese steden, volgens ‘s werelds grootste database met informatie over de kosten van levensonderhoud. De gemiddelde gepensioneerde kan genieten van een uitstekende levenskwaliteit en het gewenste pensioen beleven waar je van droomde! Een voorbeeld: 1 kilo sinaasappels kost in Nederland ongeveer €1,75 terwijl ze in Moraira verkocht worden voor €0,79.

5. Gewilde locatie

moraira-strand

Veel mensen zeggen dat Moraira het kleine Saint-Tropez van de Costa Blanca is.

Moraira is een van de weinige gebieden langs de Spaanse kust is die niet volgebouwd is. Er zijn geen hoge gebouwen in de stad. Gelukkig maar! In dit prachtige kleine stadje ben je omringd door bergen en de zee en Moraira wordt beschouwd als ‘The Place to Live’, dus een veilige plek om je villa te kopen om te investeren.

Als je op zoek bent naar een typisch Spaanse badplaats met nachtleven, dan is Moraira niets voor jou.

Mensen die wonen in Moraira doen dat vanwege de rust.

6. Een veilige investering

Moraira is een van de beste gebieden om je kapitaal te investeren. Eigendom heeft hier altijd zijn waarde behouden vanwege de vraag van klanten die in Moraira willen wonen. Er zijn zoveel redenen waarom mensen hier willen wonen, dit zijn een paar van de belangrijkste:

– Goed onderhouden en niet overontwikkeld. Waarschijnlijk een van de belangrijkste factoren, vanuit ons oogpunt, is dat er in Moraira maar beperkt gebouwd wordt. Er is geen overvloed aan grond te koop, in tegenstelling tot de buurdorpen. Dat is een belangrijke factor als je over investeringen nadenkt. Er is meer vraag dan aanbod.

– Moraira heeft een exclusieve status, dankzij de niet-agressieve ontwikkelingsstrategie. Het niet toestaan om hoge flatgebouwen te bouwen en dat trekt een klantenkring aan die in een rustig dorp wil wonen. Dat stimuleert ook een ander type toerist die een rustige, ontspannen vakantie wil.

7. Mensen zijn warm en vriendelijk

moraira-stad-restaurants

Veel expats blijven verliefd op Moraira. De lokale bevolking is warm, vriendelijk en zeer gastvrij voor iedereen die komt. Hun gastvrijheid, familiecultuur en gemoedelijke manier van leven zijn zeer aantrekkelijk voor iedereen.

8. De Spaanse Siësta

Na een lekkere lunch, wat is er dan beter dan een ‘Siësta’…. De siësta is waarschijnlijk een van de bekendste aspecten van het Spaanse leven.

Er zijn verschillende goede redenen om een siësta te houden. Geniet van een lange lunch, vermijd de hitte halverwege de dag en heb een gezonde middag. De siësta bestaat uit een korte periode, meestal tussen de 15-30 minuten, en deskundigen raden het aan omdat het helpt bij de spijsvertering en je humeur opkrikt!

9. De tradities en feesten

moraira-straat-verlichting

Tradities en feesten maken deel uit van de levensstijl en cultuur in Moraira. Kleurrijke en bruisende feesten en tradities in Moraira-Teulada zijn een explosie van geluk. Een geweldige manier om lokale mensen of expats uit alle landen te ontmoeten in een ontspannen en vriendelijke sfeer.
Om er maar een paar te noemen:

  • Waarschijnlijk het populairst onder toeristen is het “Moren en Christenen” in juni.
  • Ook de festiviteiten van de beschermheilige “San Vicent Ferrer” Teuladas, die plaatsvinden in april.
  • In juli vinden de feesten van de beschermheiligen van Moraira “Mare de Deu del Desamparats” plaats.
  • Het Moscatell Festival wordt populair en vindt plaats in augustus in Teulada.
  • Moscatell’ is een zoete wijn, de druiven voor deze wijn worden lokaal verbouwd.

10. Reizen, verbindingen en infrastructuur

Veel luchtvaartmaatschappijen in Nederland en grote steden in de EU bieden dagelijks rechtstreekse vluchten naar de luchthavens van Alicante en Valencia tegen betaalbare prijzen. Sommige vluchten vanuit Nederland kosten in het laagseizoen al vanaf €40 p.p. voor een enkele reis.
Een rechtstreekse vlucht van Amsterdam naar de luchthaven van Alicante duurt slechts 2 uur en 40 minuten. De belangrijkste route naar Moraira is per auto, bus of trein. Je kunt een auto huren op het vliegveld. Bussen rijden rechtstreeks vanaf het vliegveld. Met de trein reis je met een lokale bus naar Benidorm en vervolgens met de trein.

Laat een reactie achter