Het is voor veel mensen die veel op reis gaan een struggle; hoe ga ik om met een smartphone abonnement en hoe zorg ik dat ik wel bereikbaar ben? Een abonnement afsluiten in Nederland en vervolgens in het buitenland ditzelfde abonnement gebruiken is niet altijd een slimme keuze. Je zult niet de eerste zijn die bij terugkomst een rekening aantreft waar je ogen van gaan tollen. Het is dan ook belangrijk dat je direct na aankomst je mobiele data uitzet om vervolgens de verkennen wat de meeste voordelige opties zijn. Wat wijsheid is? Lees snel verder.

Plek van bestemming

teksten-telefoon

Sinds een aantal jaren helpt de overheid ons op weg met de kwestie van online zijn in het buitenland. Er is namelijk onlangs wetgeving gekomen die voorschrijft dat je data ook te gebruiken is in andere landen die tot de Europese Unie behoren. Mocht je dus veel reizen binnen de Europese Unie, dan kun je gewoon een goed abonnement in Nederland afsluiten en deze meenemen over de grens. In zo’n geval is het aan te raden om voor een toestel te gaan die de eigenschappen heeft waarmee je goed films kunt kijken en foto’s maken. Je gebruikt immer je telefoon vaak veel intensiever op reis, goede resoluties qua scherm en camera zijn dan zeer belangrijk. De Samsung S21 FE is daar op dit moment een goed voorbeeld van.

Verre oorden

groepsreis-bergen-wandeling

Ben je vaak intercontinentaal op reis? Dan vraag het om andere maatregelen. Het loont dan om geen standaard abonnement in Nederland af te sluiten, de kans dat je je data dan gebruikt is klein en de kosten per maand lopen gewoon door. Kosten waar je weinig tot geen gebruik van maakt, zonde van het geld dus. Ga dan voor een Sim Only maandelijks opzegbaar. Deze abonnementen kun je afsluiten voor de tijd dat je in Nederland bent en stop zetten wanneer je voor een aantal maanden vertrekt. Op de plek van bestemming is het dan aan te raden de manier van bellen van de locals over te nemen, vaak houdt dit het kopen van een lokale simkaart in. Ook het gebruik van WiFi netwerken met je normale nummer kan uitkomst bieden. Ga echter nooit ‘normaal’ bellen, dit is in alle omstandigheden het meest duur.

Kortom, reizen is een verrijking voor je leven. Het vraagt echter ook om wat meer voorbereiding en denkwerk. Het aanpassen van je telefoon abonnement is hier één van. Neem de nodige maatregelen en je zult zien dat je gewoon bereikbaar bent, maar wel tegen een schijntje van de prijs wat je anders kwijt was geweest bij normaal bellen.

Laat een reactie achter