Heb je ooit iets gezegd of gedaan dat je tegenhield en ontmoedigde om actie te ondernemen in de richting van je doelen?

Excuses en negatieve zelfpraat zijn veel voorkomende problemen en zijn wat de meesten van ons er meestal van weerhoudt onze dromen waar te maken. Maar ze zijn niet zichtbaar totdat we ons er bewust van worden. En pas als je je ervan bewust wordt, kun je beginnen ze te veranderen om je vooruit te helpen.

Hier zijn 20 van de meest voorkomende smoesjes die mensen gebruiken die hen tegenhouden om hun dromen te bereiken:

1. Ik geloof niet dat ik het kan.

Je eigen overtuigingen helpen je te sturen en te begeleiden naar je doelen. Als je oprecht met volle overtuiging gelooft dat je het kunt, zul je gaan zien dat alles om je heen gemakkelijker wordt. De kwaliteitsomgeving wordt gedicteerd door de dingen in jou.

2. Ik ben niet slim genoeg.

stress

Wanhoop niet als je het gevoel hebt dat je de kennis mist om je doelen na te streven. Er is een goede reden waarom het je aan kennis ontbreekt – je begint net! De sleutel tot leren is ergens beginnen en vooruitgang boeken.

3. Ik ben te oud om te beginnen.

Zolang je nog leeft en ademt, heb je nog alle middelen om je leven om te gooien. Wil en verlangen is alles wat nodig is.

4. Ik ben niet getalenteerd genoeg.

Talent alleen is niet genoeg om echt succesvol te zijn. Het helpt je misschien sneller vooruit, maar uiteindelijk is er alleen maar hard werk en toewijding nodig om beter te worden.

5. Ik ben niet in de juiste omgeving geboren.

Je omgeving kan de manier waarop je bent gekoesterd hebben beïnvloed, maar dat betekent niet dat je niet kunt besluiten je houding te veranderen. Je hebt zelf in de hand wat je kiest om over jezelf te denken en te voelen.

6. Ik heb niet genoeg tijd om te ontdekken wat ik leuk vind.

Als je gaat zitten en een lijst maakt van alle dingen die je in een typische dag doet, zul je je gaan realiseren dat je eigenlijk genoeg tijd hebt. Zoek uit wat je tijd verspilt, en vervang het door de dingen die je naar je doelen brengen.

7. Mijn familie en vrienden denken dat ik niet capabel ben.

Niemand kan je vertellen hoe capabel je werkelijk bent, behalve jezelf. Als je vrienden en familie morgen zouden verdwijnen, zou er dan nog iets van invloed op je zijn? Jij bent de drijvende kracht tussen waar je bent en waar je wilt zijn.

8. Ik heb me al aan een ander pad gewijd.

Het is nooit te laat om van weg te veranderen. Dat je op één weg zit, betekent niet dat je geen ander pad kunt nemen en een andere reis kunt nastreven.

9. Ik heb gewoon niet genoeg geluk.

vrouw-geen-zin-werken-excuus

We hebben allemaal altijd geluk. Het verschil is dat je de kansen die je krijgt gewoon niet ziet door gebrek aan voorbereiding. Richt je erop je erop voor te bereiden, zodat wanneer een kans zich voordoet, je vanzelf gelukkiger wordt.

10. Ik had niet de juiste leraren.

Er zijn echt niet veel dingen in deze wereld die je jezelf niet kunt leren. Er is gratis en nuttige informatie waartoe je toegang hebt die je de instructies geeft die je nodig hebt om aan de slag te gaan.

11. Ik heb de steun niet.

Hoewel het hebben van de steun gunstig is, zal het niet de reden zijn voor je succes en is het gewoon ideaal om je door moeilijke tijden heen te loodsen. Het grootste wat telt in je reis naar succes en prestatie is je drive en motivatie.

12. Ik ben niet gemotiveerd genoeg.

Als je de drive mist om te doen wat het ook is dat je hoopt te doen, dan is er een kans dat je het niet graag genoeg wilt of ziet als iets wat je echt wilt.

13. Ik ben te gemakkelijk afgeleid door andere dingen.

Er zullen altijd dingen om ons heen zijn die leuker en spannender zijn om te doen. Maar het belangrijkste is om gedisciplineerd te zijn en een bepaalde periode van je tijd in te ruimen om je vooruit te helpen naar je doelen.

14. Ik ben niet genoeg opgeleid.

Onderwijs is niet per se iets wat je op school moet leren. Je kunt nooit genoeg onderwijs hebben om aan de slag te gaan. Als je onzeker bent, onderneem dan toch actie en leer onderweg. Ervaring zal altijd de beste opvoeder zijn.

15. Ik weet niet of ik zal slagen.

Het grootste mysterie van het leven zit in het niet weten wat er gaat gebeuren. Soms brengt je reis je op wegen waarvan je het bestaan nooit had gedacht.

16. Ik kan niet omgaan met falen.

stress-man

Als dat je overtuiging is, dan is het een leugen. We worden elke dag van ons leven afgewezen, maar we zien de afwijzingen niet omdat we er niet voor kiezen ze te erkennen. Leer je los te maken van uitkomsten en het proces te zien als reis van zelfontdekking.

17. Ik kom uit een arme familie.

Sommige van de meest succesvolle mensen zijn er gekomen met een paar euro op zak. Geld kan je helpen je doelen sneller te bereiken, maar de echte waarde is je innerlijke hulpbronnen en vindingrijkheid om de klus te klaren.

18. Ik zal morgen beginnen.

Er bestaat niet zoiets als een toekomst, alleen het heden. Als je echt de tijd hebt om nu iets te doen, maak dan gebruik van de gelegenheid en ga het doen. Je zult je een stuk energieker en gemotiveerder voelen, wetende dat je jezelf hebt gepusht en vooruitgang hebt geboekt.

19. Ik ben er niet klaar voor.

Je kunt nooit klaar zijn om aan de slag te gaan. Als het betekent dat meer leren je zal behoeden voor falen, dan heb je het mis. Je zult fouten maken en simpelweg meer leren zal je wijsmaken dat je vooruitgang boekt, terwijl het in feite gewoon een buffer is om geen actie te ondernemen.

20. Ik ben niet voorbestemd om te slagen.

Alles wat er uiteindelijk in je leven gebeurt, is voor een deel te danken aan de beslissingen die je neemt. Als dat je huidige overtuiging over jezelf is, dan is de kans groot dat je gelijk hebt.

Stop nu met het maken van excuses die je ervan weerhouden je dromen te bereiken. Ga voort en bloei!

Laat een reactie achter