Ben je een groot liefhebber van festivals? Het is natuurlijk heerlijk om van muziek te genieten en te dansen met je vrienden, maar het is wel belangrijk om op je veiligheid te blijven letten. Gelukkig zijn er een aantal tips die jou erbij helpen om veilig te feesten op een festival. Welke tips dat zijn? Lees gauw verder, wij sommen er hieronder een aantal voor je op!

Let op je drankje

Het komt op festivals regelmatig voor dat iemand gedrogeerd wordt. Om dit te voorkomen en om een veilige festivalervaring te hebben, is het belangrijk om altijd goed op je drankje te letten. Laat je glas niet zomaar ergens staan om deze daarna weer te pakken, want dan weet je niet of het nog veilig is om te drinken. Houd je hand zoveel mogelijk over je glas, zodat er niet zomaar wat in gegooid kan worden. Vertrouw je het niet? Dan is het beter om het drankje weg te gooien en een nieuwe te bestellen.

Draag oordopjes

Veilig feesten op een festival doe je ook door oordopjes te dragen. Festival oordoppen helpen jou erbij om je gehoor te beschermen. Te harde muziek kan schadelijk zijn voor het gehoor en dat moet je zien te voorkomen. Met oordopjes voor een festival luister je straks op een verantwoorde manier naar muziek. En maak je geen zorgen, met goede oordoppen hoor je de muziek nog uitstekend. Door je gehoor te beschermen, voorkom je dat je ’s avonds laat met een harde piep in je oren in bed ligt of erge schade oploopt aan je oren.

Bescherm jezelf tegen de zon

Ga je vaak naar festivals in de hete zomermaanden? Dan is het ook belangrijk om jezelf te beschermen tegen de zon als je graag veilig feest. Verbranden is niet goed voor de huid en moet je daarom zoveel mogelijk zien te voorkomen. Jezelf beschermen tegen de zon is op verschillende manieren mogelijk.

Zorg in ieder geval dat je je van tevoren insmeert met zonnebrandcrème en neem het flesje mee indien dat is toegestaan. Ook een zonnebril komt op zonnige dagen goed van pas. Wat de laatste jaren ook populair is geworden, zijn de bucket hats. Deze items beschermen jou tegen de zon en zijn nog eens hartstikke stijlvol ook!

Drink genoeg water

Happy Youtube GIF by Guava Juice

Als je lang op een festival staat, is hydratatie ontzettend belangrijk. Het is daarom een aanrader om tijdens het feesten ook genoeg water te drinken. Bestel af en toe een flesje of glaasje water tussen de alcoholische versnaperingen door. Vooral als het ontzettend warm is op de festivaldag, is het slim om water te blijven drinken.

Let op je persoonlijke bezittingen

Veilig feesten op je festival doe je ook door te letten op je persoonlijke bezittingen. Je wilt natuurlijk voorkomen dat je iets kwijtraakt of dat je bestolen wordt. Het is verstandig om je spullen allemaal bij elkaar te hebben, zodat je het goed in de gaten kunt houden. Daarvoor is een heuptasje een aanrader. Zo heb je je spullen altijd dichtbij je en is de kans kleiner dat je iets kwijtraakt.

Met deze tips zorg jij voor een veilige festivalervaring. Zo kun jij zorgeloos van je feestjes genieten!

Laat een reactie achter