Een veranda is eigenlijk een overkapping bij de voor- of de achterdeur van je woning. Of je er nu al een hebt of overweegt om er een te laten bouwen, veranda’s kunnen ongelooflijk veel waarde en gebruiksgemak aan je huis toevoegen. Er zijn allerlei soorten veranda’s en de veranda in zijn traditionele vorm stamt al uit de tijd van de oude Grieken en Romeinen. Amerikaanse veranda’s zijn een overkapping, zonder wanden, aan de voorkant van het huis en maken meer deel uit van de tuin dan van het huis. Meestal worden ze gemaakt van tuinhout. In Engeland is een veranda meer een ommuurde verlenging van de woning die aan de voordeur is bevestigd. Mocht je zelf een veranda willen bouwen, dan zou je Houthandelonline.nl kunnen checken voor de beste deals.

In dit artikel bespreken we de vijf belangrijkste voordelen van het aanbouwen van een veranda aan jouw huis:

Stijlvol

veranda-voortuin

Een uitnodigende entree geeft een stijlvol uiterlijk aan jouw huis. Een veranda kan ook een aantrekkelijk kenmerk zijn en je kunt je gasten, familie en huisdieren al buiten verwelkomen. Of het nu gemaakt is van PVC, baksteen of aluminium, een veranda kan worden aangepast aan de stijl en de esthetiek van jouw huis.

Energiezuinig

Als de veranda effectief is ontworpen en volgens een hoge standaard is gebouwd, kan een veranda echt helpen om het warmteverlies in je woning te verminderen. Met de juiste isolatie en het gebruik van PVC kan een veranda helpen om de warmte in het huis te reguleren. Daarom kan het je op de lange termijn geld besparen op je energierekeningen.

Extra beveiliging

Een ander belangrijk voordeel van het aanbouwen van een veranda aan je huis is dat het de veiligheid verhoogt. Van een koerier tot een deur-tot-deur verkoper, de veranda kan een barrière tussen jou en elke ongewenste bezoeker vormen en het helpt je om je veilig te voelen. Door de veranda heb je een tweede voordeur, wat betekent dat elke inbreker twee deuren door moet in plaats van één. Veranda’s kunnen, vooral ook omdat veel huiseigenaren inbraakalarmen in de veranda’s installeren, het onaantrekkelijk en moeilijk maken voor inbrekers om binnen te komen.

Meer opslagruimte

veranda-stoel

Omdat je met het aanbouwen van een veranda eigenlijk een stukje aan je huis bouwt, heb je ook meer plaats om jassen, schoenen, tassen en alle benodigdheden voor huisdieren zoals een hondenriem of een kattenbak op te bergen. In plaats van ruimte te moeten maken onder de trap of alle extra spullen in een kast te moeten proppen, kan een veranda een handige plek zijn om een natte jas uit te doen en die modderige schoenen uit te trekken voordat je comfortabel je huis binnenstapt.

Verhoogt de waarde van je huis

Hoewel het hebben van een veranda wat extra waarde aan je huis kan toevoegen, is het ook een extra functie waarnaar veel huiseigenaren op zoek zijn bij het kopen van een woning. Mensen zijn altijd op zoek naar extra opslagruimte en als je de veranda een nuttig en essentieel onderdeel van het huis laat lijken, kan dit echt minstens een paar procent toevoegen aan de waarde van je huis.

Laat een reactie achter