Is het tijd om de uitstraling van je tuin op de schop te gooien? Goed idee, want hoe fijner jij je zal voelen in je tuin, hoe meer tijd je hierin zal spenderen. Maar hoe pak je dit nu precies aan en wat zijn zaken waar je zeker rekening mee moet houden? We vertellen je het vandaag. Lees dan ook zeker even verder.

Zorg voor duidelijke afscheidingen 

Er bestaat een grote kans dat je tuin over meerdere ‘delen’ zal beschikken. Zo heb je bijvoorbeeld ruimte voor het plaatsen van bloemen en planten, een relax- of loungegedeelte, maar het spreekt natuurlijk ook voor zich dat je van A naar B moet kunnen kopen. Wij raden het aan om deze gedeeltes van elkaar te scheiden door bijvoorbeeld gebruik te maken van kantopsluitingen. Hierdoor zal je tuin strakker ogen en dit komt zeker ten goede van de uitstraling.

planten-bloemen-tuin

Bomen en planten 

Met de aantrekkende temperaturen wordt het weer mogelijk om je tuin te voorzien van prachtige bomen en planten. Heb jij op dit moment nog geen bomen of planten in je tuin? Gemiste kans. Enerzijds zorgt dit namelijk voor een prachtige uitstraling, maar daarnaast zal je ook merken dat je tuin levendiger wordt doordat hier allerlei dieren op af komen. Een ander voordeel van bomen of planten, zoals bijvoorbeeld olijfbomen, is dat de vruchten van deze boom gebruikt kunnen worden in allerlei verschillende gerechten.

Een plekje om heerlijk te relaxen

Een mooi looppad en is je tuin inmiddels opgevuld met bomen en planten? Dan zal het met de uitstraling zeker wel goed komen. Toch is het ook belangrijk dat je een plekje voor jezelf hebt om even tot rust te komen. In dit geval biedt een tuinhuis zeker uitkomst. Door bijvoorbeeld te kiezen voor een tuinhuis met veranda beschik je over zowel binnen- als buitenruimte. Ga je geen gebruikmaken van de binnenruimte? Dan heb je direct toegang tot extra opbergruimte en dit komt eigenlijk altijd wel goed van pas.

terras-tuin

Stijlvolle meubels 

Een tuin zonder meubels kan mooi zijn, maar in principe heb je er in dit geval, naast het prachtige uitzicht natuurlijk, weinig aan. Stijlvolle meubels kunnen dan ook zeker het verschil maken. Door bijvoorbeeld een heerlijke loungeset te combineren met een terrasverwarmer wordt het mogelijk om gezellige zomeravonden te verlengen. Eet je graag buiten? Denk dan eens aan een mooie eettafel.

Wij zijn erg benieuwd naar hoe jij de uitstraling van je tuin hebt weten te verbeteren. Laat dit dan ook zeker achter in een reactie en wie weet zie jij één van jouw tips wel verschijnen in een volgend blogartikel.

Laat een reactie achter