Wat fijn dat je verhuizing gelukt is! Nu alleen nog ‘even’ de laatste hand leggen aan je interieur. Zoals je weet gaat daar altijd veel tijd in zitten. Afwerking is vaak ook een kwestie van smaak. Een muursticker van een palmboom in je badkamer is natuurlijk leuk, maar er gaat niets boven echte planten, toch? In dit artikel geven we je enkele tips voor kamerplanten waar je vast blij van wordt.

Bekend en geliefd: orchideeën

orange moth orchid in persons hand

Eén van de grootste plantenfamilies ter wereld wordt gevormd door de orchideeën. Als je van veel keuze houdt, dan ben je heel erg blij met deze veelzijdige plant. Welke kleuren je interieur ook heeft, er is altijd een passende orchidee die er perfect kan staan. Combineer naar hartenlust met de verschillende kleuren, want je kunt alle kanten op.

Qua verzorging hoef je niet erg veel te doen aan je orchideeën. Het enige waar je mee op moet passen is dat hij niet in direct zonlicht staat, want daar kan hij niet tegen. Uitsluitend indirect licht dus. Water geven hoeft niet al te vaak, zo’n één keer per een à twee weken is genoeg. Met deze verzorging kun je nog heel lang genieten van de mooiste kleuren in je huis.

Bloeiend en luchtzuiverend: anthurium

Een zeer bijzondere plant, dat is de anthurium. Onderzoek van Wageningen University & Research heeft namelijk bevestigd dat hij luchtzuiverende eigenschappen heeft. Bovendien bloeit hij erg lang, dus hij is nog eens gezond én mooi voor je interieur.

Hij wordt ook wel de flamingoplant genoemd. Uiteraard dankt hij deze naam aan het hartvormige schutblad met zijn bijzondere kleur. Maandenlang kun je genieten van deze plant in bloei, terwijl hij niet veel verzorging nodig heeft. Haal zo nu en dan de uitgebloeide bloemen met steel uit het schutblad en vervolgens komen er binnen enkele maanden weer nieuwe bloeiende bloemen voor terug.

Mooi en onderhoudsarm: cactussen

planten-cactussen

Veel mensen die voor cactussen kiezen, zijn enorm blij dat ze zo weinig verzorging vereisen. Maar dat is natuurlijk nog niet alles. Cactussen zijn ook gewoon mooi in hun grote diversiteit aan verschijningsvormen. Hoe je interieur er ook uitziet, er past altijd wel een cactus in.

Eén keer in de maand hoef je ze maar water te geven in de zomer. En als de lucht vochtig genoeg is, heb je zelfs aan eenmaal per drie maanden wel genoeg. Geef vooral niet teveel water, want dan gaan de wortels rotten. Let er dus goed op dat de grond goed opgedroogd is voordat je opnieuw water geeft.

Met deze tips heb je meer dan genoeg inspiratie om je inrichting helemaal af te maken met een aantal mooie kamerplanten. Geniet ervan!

Laat een reactie achter