Als je gaat verhuizen dan kun je dat natuurlijk op verschillende manieren doen. De makkelijkste is misschien wel een verhuisbedrijf inschakelen, en hen een groot deel van het werk laten doen. De dozen en meubels van het oude naar het nieuwe huis brengen, en eventueel zelfs extra services inhuren, zodat de meubels weer netjes op de juiste plek belanden, of de dozen zelfs voor je worden uitgepakt. Klinkt ideaal, is dat misschien ook, maar ook erg duur. Aan zoveel service hangt een prijskaartje, en dat in een periode waarin het geld er toch al uit lijkt te vliegen als water. Verhuizen is altijd duurder dan begroot, je loopt altijd tegen onvoorziene kosten op. Daarom is het lekker als je ook zo hier en daar kan besparen. Door je verhuizing zelf te regelen kan dat, en dat gaat vaak makkelijker dan je denkt.

Zo breng je alles van A naar B

verhuizen-verhuisservice

Alhoewel al je spullen inpakken, en daarna in het nieuwe huis weer uitpakken, de meeste tijd kost, is dat voor de meeste mensen niet de grootste hindernis als het om verhuizen gaat. Dat in-en-uitpakken, dat lukt uiteindelijk wel. Het is het verplaatsen van de spullen waar het vaak ingewikkeld wordt. Want hoe doe je dat, met je eigen auto? Daar meubels in vervoeren is vaak niet te doen, en met alleen een personenauto gaat het vervoeren van alle dozen je ook aardig wat tijd kosten.

Een makkelijke betaalbare oplossing is een aanhanger huren. Hang je deze achter je auto, dan kun je hierin meubels meenemen, terwijl je je auto vol laadt met dozen. En zijn de meubels na een paar ritjes overgebracht, dan kun je hem nog een keer volladen met dozen, waarna je waarschijnlijk wel klaar bent. Een stuk goedkoper dan een verhuisbedrijf inschakelen, aan een aanhanger huren hangt een veel lager prijskaartje, en een stuk sneller dan alleen je auto gebruiken.

Slim inpakken en verstandig uitpakken gaan je redden

verhuizen-spullen-inpakken

Wil je graag nog wat meer tijd besparen? Dan is het belangrijk om je spullen slim in te pakken. Het is verleidelijk om maar van alles in een doos te gooien, maar dat gaat je bij het uitpakken veel tijd kosten. Zorg voor een goed systeem, door spullen die in dezelfde ruimte moeten komen bij elkaar in dozen te stoppen. Label deze vervolgens goed en zo specifiek mogelijk, zodat je bij het uitpakken niet zo hoeft te zoeken. Verhuizen is en blijft een hele klus, maar pak je het slim aan dan hoeft het je echt minder tijd en geld te kosten dan je vooraf misschien dacht.

Laat een reactie achter