Wordt het tijd om te gaan shoppen voor een verlovingsring? Gefeliciteerd! Het kopen van een verlovingsring en je voorbereiden op het aanzoek is een gekke spannende tijd. Het is gemakkelijk om in de romantiek verstrikt te raken, maar onthoud wel dat een verlovingsring meestal een aanzienlijke uitgave is, dus moet je zeker weten dat je het ook goed doet.

Of je nu samen ringen gaat uitzoeken bij bijvoorbeeld Isabel Bernard of alleen gaat winkelen, deze uitgebreide handleiding is de sleutel tot het vinden van de perfecte verlovingsring voor jouw partner.

1. Bepaal welke vorm je wilt

silver-colored ring on top of red roses

Als je weet wat je partner op het gebied van de diamantvorm mooi vindt, helpt dat om de jacht op verlovingsringen enorm te focussen. Elke vorm (ook wel slijpvorm genoemd) is anders geprijsd en elke slijpvorm heeft een andere prijs per karaat. Rond geslepen diamanten zijn het duurst, terwijl de peer geslepen en de markiezin goedkoper zijn. Als de maat belangrijk voor je is, kun je meer karaat voor een betere prijs krijgen als je een alternatieve vorm voor de klassieke ronde slijpvorm kiest. Voordat je eropuit gaat om een verlovingsring te gaan kopen, moet je de slijpvorm van de ring bestuderen en één (of twee) favorieten in gedachten houden.

2. Kies een metaal voor de ring

Traditioneel worden verlovingsringen (en trouwringen ook) gemaakt van geelgoud, witgoud, zilver of platina, hoewel de laatste jaren roségoud als een fris, modern alternatief opkwam. Hoewel platina veel op zilver lijkt, is platina aanzienlijk duurder omdat het een grotere dichtheid heeft (en ook zeldzamer is). Sommige metalen krassen gemakkelijker dan andere, dus zorg ervoor dat je zowel jouw levensstijl als het budget in overweging neemt voordat je beslist hoe belangrijk het soort metaal is. Een gouden ring blijft in ieder geval nog steeds het populairst.

Je zult ook moeten nadenken of je stenen in de ring(en) wilt!

3. Een verlovingsring met een steen

De eeuwenoude kwestie van kwaliteit versus kwantiteit geldt ook voor verlovingsringen. Sommige mensen geven de voorkeur aan een grotere steen boven een wittere steen, terwijl anderen ondanks het aantal karaat absoluut de helderst mogelijke diamant willen. De aanstaande echtgenoot moet zeker een idee hebben van haar (of zijn) grootte van de steen. Hoe vaak mensen ook zeggen dat grootte niet belangrijk is, het is altijd het uitgangspunt omdat de kleur en de helderheid kunnen worden aangepast om iets binnen jouw budget te vinden.

Als de maat ertoe doet, houd dan een ideale karaat maat in gedachten wanneer je samen winkelt en wees flexibel met de andere elementen, die bij jouw budget passen.

Maar blijf ook openstaan. Jouw partner denkt misschien te weten wat ze willen als het op maat of vorm aankomt, maar als ze ringen proberen, kunnen ze ontdekken dat ze iets heel anders willen. Het is altijd anders als je ringen in het echt aan je vinger ziet. Je kunt aanzienlijk geld besparen als je een minder gebruikelijke karaat maat kiest. De prijzen voor diamanten stijgen aanzienlijk wanneer ze de meest gewenste gewichten wegen: denk aan halve en hele karaatgewichten (.50, 1, 1.5, enz.). Koop een diamant, die buiten deze gewone gewichten valt en je bespaart veel geld. Niemand zal kunnen zeggen dat het een .92 karaat is in plaats van een 1 karaat.

4. Bepaal de ringmaat

Dit lijkt misschien voor de hand liggend, maar zorg ervoor dat je allebei de ringvinger goed opmeet. Je wilt geen ring die je bloedsomloop afsnijdt of, erger nog, zo los zit dat hij eraf kan vallen. Het moet nauwsluitend maar comfortabel aanvoelen. Als je niet samen op zoek bent naar verlovingsringen, kun je zelf een maatje bij een juwelier gaan halen en dan terloops de volgende keer dat het onderwerp ter sprake komt je maat noemen (of vertel het je BFF zodat ze het antwoord weten wanneer jouw partner het hen vraagt).

5. Bedenk hoe jouw verlovingsring in combinatie met jouw trouwring eruit zal zien

verlovingsring-diamant

Hoewel het gemakkelijk is om verstrikt te raken in het winkelen voor de perfecte diamant, is de verlovingsring slechts de helft (of eigenlijk minder dan de helft). Jouw trouwring – je weet wel, het eigenlijke symbool van je huwelijk – wordt vaak door de andere helft over het hoofd gezien. Denk zeker na over welke stijl trouwring bij je ring zal passen. Sommige verlovingsringen staan niet toe dat er een ring vlak tegenaan past, dus het is belangrijk om bij een ringenset het volledige pakket van prong- versus pavé zettingen te overwegen voordat je de keuze voor een stijl van de verlovingsring maakt.

6. Koop altijd met een certificaat

Het kopen van een verlovingsring is één van de duurste aankopen in het leven, dus neem de tijd om slim te winkelen. Als je eindelijk de droomring hebt gevonden, zorg er dan voor dat je een gecertificeerde steen van een geaccrediteerd testlaboratorium koopt. Diamanten, die door andere laboratoria zijn gecertificeerd, kunnen hoge kwaliteiten hebben, waardoor de klant de illusie krijgt van veel, terwijl ze in werkelijkheid een diamant van mindere kwaliteit hebben gekregen.

7. Zorg ervoor dat het certificaat met de diamant overeenkomt

De meeste diamanten zijn met een laser op de gordel van de diamant gegraveerd en dit kan met een juweliersloep worden gecontroleerd. Velen hebben insluitsels, zodat je naar de diamant kunt kijken en kunt zien of je de onvolkomenheden ook op het certificaat kunt terugvinden.

8. Wees slim over de kwaliteit van de slijpvorm en de zuiverheid

verlovingsring

Bespaar veel geld door de diamant met de laagste kleur te kopen, die er met het blote oog nog steeds kleurloos uitziet. Voor ronde diamanten in witgoud is dit typisch een kleur I of J. Bij geelgoud zou je zelfs naar kleur K kunnen gaan. Het prijsverschil tussen kleur J en D is enorm. Wat de zuiverheid betreft, geldt hetzelfde concept. Kies voor de diamant met de laagste zuiverheid, die nog steeds voor het blote oog helder is, omdat hij er identiek uitziet als een onberispelijke diamant. Het verschil in prijs tussen een SI1- of een SI2 diamant en een onberispelijke diamant is enorm.

Aan de andere kant is de kwaliteit van de slijpvorm van de diamant één ding dat een particuliere juwelier klanten adviseert om nooit op te offeren. Waarom? Het is de slijpvorm van de diamant die hem die prachtige schittering geeft, waar we zo van houden. Als je een ruwe diamant van een mindere kwaliteit neemt en hem perfect slijpt, ziet hij er absoluut schitterend uit. Maar neem je een eersteklas ruwe diamant die slecht wordt geslepen, dan ziet het er absoluut niet uit.

9. Onderhandel

Verlovingsringen kunnen ver buiten de noodzakelijke marges worden aangeboden. In feite hebben sommige ringen wel tot 500% marges. Doe echt je onderzoek voordat je een keuze maakt en wees niet bang om te onderhandelen. Een goede juwelier is bereid om binnen jouw budget te werken en je de beste kwaliteit te geven, die aan jouw behoeften voldoet.

10. Ga naar het groothandel district

Een andere optie is om samen te werken met niet-traditionele diamanthandelaars of -groothandels om onnodige marges te voorkomen. Een groothandel of een particuliere winkel zoals ik kan één-op-één met klanten samenwerken om een ring speciaal voor hen te maken.

Laat een reactie achter